Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 14:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 8 мая 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1706,22+0,63%

Вчора індекс ПФТС підріс ще на 0,1%.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами торгів акціями на біржі ПФТС цього понеділка і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 07.05.2019

           

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3521

0,2%

0,3518

0,2%

Центренерго

12,48

-0,5%

12,4414

-1,2%

Укрнафта

165

9,3%

-

-

Обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС вчора залишився невеликим навіть в порівнянні з останнім періодом і склав грошовому вираженні лише 314 тисяч гривень. Це менше за середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць (426 тисяч гривень) та за останні три місяці (574 тисяч гривень).

Також на ПФТС вчора було зафіксована одна адресна угода з акціями «Донбасенерго» на суму 1,01 мільярд гривень – немало, як для останнього часу.

Значимих суто українських новин, які б впливали на фінансовий сектор країни за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові фондові ринки.

 Вчора у них був, образно кажучи, «червоний день» (але не подумайте, що вихідний), широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 1,65% (перебуваючи зовсім недалеко від свого історичного максимуму), широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 1,35%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився ще на 0,5%.

Причиною вчорашнього зниження стало вчорашнє повідомлення торгового представника США Роберта Лайтхайзера репортерам про те, що США вводять додаткові мита на товари китайського імпорту до Сполучених Штатів цієї п’ятниці.

До цього значна частина трейдерів вважала, що пост у Facebook президента США Дональда Трампа минулої неділі про додаткові мита у 25% на товари китайського імпорту до США є лише тактикою торговельних переговорів між обома країнами.

За оцінками додаткові торговельні мита США сповільнять ріст світового ВВП цього року на 0,45%, ріст економіки Китаю від 1,2% до 1,5%.

Торговельні мита можуть зрости з 10% до 25% на товари китайського імпорту до США вартістю 200 мільярдів доларів США, нові мита у 25% можуть бути уведені на товари китайського імпорту на суму 325 мільярдів доларів США. Мита будуть стосуватись в переважній більшості товарів споживчого попиту.

Незважаючи на ці оголошення, китайська торговельна місія прибуває в цю п’ятницю у Вашингтон. До неї приєднається і віце-прем’єр Китаю Лю Хе. Тож торговельна угода між двома найбільшими країнами і двома найбільшими економіками світу все ще можлива і доволі імовірна.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються та перейшли від невеликого росту до переважно зниження за певним невеликим виключенням. Рух і в одному і в другому напрямку складає для більшості цих похідних менше 0,1%. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів дуже слабко додасть. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,6%.

Нагадаємо ще на всяк випадок також про те, що в США продовжується публікація квартальної звітності найбільших корпорацій цієї країни за перший квартал 2019 року.

Як показали торги останніх двох днів, а також до певної міри і кількох останніх місяців місцевий український фондовий ринок зараз НЕ чутливий до того, що відбувається за кордоном. Тому, виходячи з сьогоднішніх місцевих новин, а саме їх відсутності в сенсі значимості, і попередньої динаміки фондових індикаторів України, слід більше схилятись до того, що сьогодні індекс ПФТС мало зміниться.

Тут слід враховувати і ту обставину, що індикатор ПФТС позавчора підріс, як і індекс УБ, і індекс ПФТС підійшов до верхньої границі свого торгового діапазону. Тому подальше сильне зростання індексу ПФТС зараз мало ймовірне.

Також за словами трейдерів зараз в ряді випадків може бути більш показовим, незважаючи на всі його особливості та викривлення, ринок безадресних угод. Причина – малі обсяги торгів по безадресним угодам, як кажуть «в стакані». Образно кажучи, зараз «стакан» нерідко пустий. У частини учасників місцевого ринку акцій складається враження, що такі, начебто ринкові торги, в останні пару тижнів стали менш інформативними і іноді можуть навіть вводити в оману щодо реальних цінових рівнів по акціям по певному (далеко не всьому) переліку місцевих емітентів.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 8 мая 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду