Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 22:10
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 17 мая 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1710,85-0,25%

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на біржі ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 16.05.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3552

1,0%

0,3571

1,9%

Центренерго

12,32

0,4%

12,365

0,5%

Укрнафта

160

0,0%

-

-

Кількість пайових цінних паперів з якими вчора пройшли торги по безадресним заявкам на біржі ПФТС, збільшилась до трьох. Обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС вчора дещо підріс в порівнянні з попереднім днем і трохи відійшов від значення близького до мінімального за останній період. Він склав цього четверга в грошовому вираженні 313 тисяч гривень. Середньоденній обсяг торгів на ПФТС в цьому сегменті ринку за останній місяць складає 396 тисяч гривень; середній денний обсяг торгів за останні три місяці - 563 тисячі гривень.

Вчора на біржі ПФТС також була зафіксована одна невелика за обсягом безадресна угода з акціями «Укрнафти» по ціні 150 гривень за папір.

Новини українських емітентів.

Холдинг ДТЕК повідомив про те, що завершив придбання пакетів акцій «Київобленерго» (93,9978% загальної кількості) та «Одесаобленерго» (68,2949% загальної кількості) у холдингу VS Energy.

За неперевіреною інформацією, яка раніше неофіційно озвучувалась в кінці минулого року бувшим членом НКРЕКП, а зараз радником вибраного президента України Володимира Зеленського Андрієм Герусом, ціна придбання згаданих пакетів склала відповідно 180 та 70 мільйонів доларів США.

Якщо вірити цій інформації ключове для сектору співвідношення вартості підприємства, EV до оціненої регуляторної бази активів, RAB, EV/RAB, склало по угоді для «Київобленерго» - 0,44, «Одесаобленерго» - 0,36. Коефіцієнти Мсар./RAB, відповідно дорівнюють 0,39 та 0,28. Коефіцієнти EV/L (довжину мережі) склали 4470 доларів США на 1 км та 3100 доларів США на 1 км мережі.

Це доволі високі значення коефіцієнтів співставні зі значеннями відповідних коефіцієнтів в Румунії (компанія Electrica S.A.) та Болгарії (компанія CEZ Distribution). В цих країнах вже давно впроваджений підхід до рентабельності в секторі розподілу (передачі) електроенергії на підставі регуляторної бази активів.

Ціни акцій українських компаній сектору на ринку набагато зараз дешевші через відсутність впровадження відповідного регулювання. Перші спроби його впровадити робились ще у 2006-2007 роках. Тому, хоча ціни придбання «Київобленерго» та «Одесаобленерго», якщо вони були вказано вірно, і можуть служити певним орієнтиром для учасників місцевого ринку акцій, то орієнтиром дуже і дуже умовним.

Власники «Київобленерго» та «Одесаобленерго» в кінці минулого 2018 року переоцінили основні засоби обох компаній, максимально наблизивши їх балансову вартість до реальної оцінки (8100 доларів США на 1 км та 6900 доларів США на 1 км мереж відповідно). Показник враховує великий знос мереж. Вартість будівництва нових мереж такої потужності складає близько 35000 доларів США на 1 км мереж.

«Київобленерго» та «Одесаобленерго» входять до четвірки-п’ятірки найкращих регіональних розподільчих компаній електроенергетики України.

Українські фінансові новини.

Міжнародна фінансова корпорація (МФК, IFC), дочірня структура Світового банку, цього понеділка розмістила дебютний випуск облігацій в гривні на суму 1,35 мільярдів гривень для підтримки своїх операцій в Україні. Строк погашення облігацій 2020 рік. Дохідність паперів при розміщенні склала 15,75%.

Враховуючи надзвичайну надійність емітента його папери служать орієнтиром дохідності над високонадійних, як для України, боргових інструментів в національній валюті.

Висока дохідність місцевих українських облігацій IFC в порівнянні з дохідністю закордонних високонадійних фінансових інструментів у твердій валюті пояснюється майже виключно ризиками девальвації гривні.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс ще на 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 1,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, учора навпаки знизився 0,5%.





сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 17 мая 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду