Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 11:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 мая 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1745,9+2,92%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,5%.

Минулого дня угод з «індексними» акціями на Українській біржі взагалі не було - ні по адресним, ні по безадресним заявкам.

Вчора індекс ПФТС не змінився. Це і не дивно, враховуючи той факт, що вчора на ПФТС пройшла лише одна невелика угода з акціями і цими акціями були «не індексні» акції «Індустріалбанку».

Тобто і на ПФТС вчора угод з «індексними» акціями українських бірж не було.

Минулої п’ятниці індекс ПФТС знизився на 0,03% за рахунок угоди за акціями «Донбасенерго» (-0,7%).

Українські фінансові новини.

Вчора в Україні знову багато і несподівано заговорили про дефолт.

Причиною стала опублікована двома днями назад (26.05.2019) стаття-інтерв’ю Ігоря Коломойського (інтерв’ю з коментарями редакції газети) у впливовій британській фінансовій газеті Financial Times під заголовком: «Український олігарх закликає Володимира Зеленського до дефолту по боргу» («Ukraine oligarch urges Volodymyr Zelensky to default on debt»). Підзаголовок статті: «Занепокоєння зростає через вплив Ігоря Коломойського на початківця президента» («Concern grows over Igor Kolomoisky’s influence on the novice president»).

Повний текст цієї статті-інтерв’ю Financial Times можна знайти за посиланням https://www.ft.com/content/91df13ce-7d58-11e9-81d2-f785092ab560 (Стаття також була передрукована газетою «Київпост» (Kievpost) на англійській мові; її більш менш детальний виклад на українській мові з певними доповненнями можна знайти на сайті TCH за посиланням https://tsn.ua/politika/kolomoyskiy-zaklikaye-zelenskogo-ogolositi-defolt-za-borgami-ft-1352214.html, а скорочений виклад на ряді інших українських видань).

Вчора статтю прокоментував (поки) прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, радники президента України Олександр Данилюк та Олег Устенко, Віктор Андрусів, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, українські банкіри. За виключенням коментаря Андрусіва, який підтримав ідею Коломойського, ставлення всіх інших перерахованих осіб до ідеї дефолту було негативним або ж, навіть, різко негативним.

Банкіри висловили думку, що наразі передумов для дефолту України немає, а прем’єр-міністр України з цього приводу сказав буквально наступне: «Я вважаю, що для українців криз достатньо».

Дійсно, якщо казати про передумови дефолту найближчим часом, то їх зараз немає. Завдяки накопиченню резервів НБУ в тому числі і власних резервів центробанку, певному росту української економіки в останні роки Україна може на відміну від 2015 року самостійно певний час виплачувати зовнішні борги, а боргове навантаження на Україну є не таке вже надзвичайно велике.

Тим не менш, без домовленостей з МВФ восени нашій країні в наступному році буде важко втримати фінансову стабільність. Як вже писалось на днях в наших оглядах, наразі банківське співтовариство не впевнене в наступній політиці керівництва України і буде уважно вивчати ситуацію в найближчі місяці.

Самі ж розмови ж про дефолт зараз не додають ні стабільності, ні впевненості в майбутньому. Експерти також продовжують задаватись питанням про ступінь впливу Ігоря Коломойського на президента України, а також на ступінь потенційного впливу Коломойського на нову Верховну Раду та уряд України і роль цього впливу.

Світові фондові ринки.

Вчора в США відзначали День пам'яті (англ. Memorial Day). Це — національне свято США, яке відзначається щорічно в останній понеділок травня. Цей день присвячений пам'яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь.

В зв’язку з національним вихідним вчора фондові біржі США не працювали.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM додав 0,25%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси  переважно слабко зростають, на європейські – перейшли від несильного зростання до слабкого. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів майже не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає незначну 0,1%.

Як і в останні дні, інтригою місцевого ринку акцій залишається питання, скільки і яких угод з акціями ми сьогодні побачимо на українських біржах.

Що стосується зовнішнього фону (впливу зовнішніх ринків), то він сьогодні для змін цін місцевих акцій поки майже нейтральний.

Однак в зв’язку з відсутністю поки ринкових угод з акціями Райффайзен Банк Аваль можливий негативний вплив на місцеві фондові індекси зниження ціни акцій цього банку через минулу дату складання переліку акціонерів для виплати дивідендів Райффайзен Банк Аваль за 2018 рік по звичайним акціям.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 28 мая 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду