Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 02:07
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 3 июня 2019

Зеленський і МВФ не супротивники, а однодумці

Аналітики ТОВ «Фрідом Фінанс Україна»
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1731,75-0,13%

Олігарх Ігор Коломойський в одному зі своїх недавніх інтерв’ю заявив, що оголошення дефолту є цілком прийнятним для України, а співпрацювати з МВФ нашій країні не обов’язково. Ця заява схвилювала всю фінансову спільноту країни. Однак, що б там не говорили, 28 травня Президент України, Володимир Зеленський, зустрівся з представниками місії МВФ. За словами Олександра Данилюка, Голови РНБО, позиції нового глави держави та Міжнародного валютного фонду повністю збігаються. А це свідчить про те, що словам Ігоря Коломойського не потрібно надавати ніякого значення.

Важливо зазначити, що попри різні думки та припущення, своєю зустріччю з МВФ В. Зеленський підтвердив той факт, що жодних різких поворотів у політиці, яку зараз проводить Україна, не буде. Команда нового Президента вже говорила, що проєвропейський курс буде збережено. Можливо, В. Зеленський буде використовувати інші методи для досягнення цілі та змінить прикладні завдання, але найголовніше залишиться  незмінним — курс на євроінтеграцію та побудову демократичної держави буде збережено. Перемовини з МВФ слугують підтвердженням слів Президента.

Вперше за десятиліття нова влада переймає і загалом зберігає курс розвитку країни. Цього не було ні у 2004, ні у 2010, ні тим більше у 2014 році. Процес зміни влади цього разу пройшов досить спокійно. На практиці це означає, що весь «політичний шум» щодо майбутніх перспектив співпраці України й МВФ зараз уже абсолютно не важливий. Негативний інформаційний фон, який наче маховик розкручувався останні півроку навколо державних фінансів та економіки країни, повністю девальвований.

Успішні перемовини Президента та МВФ означають, що жодних проблем, пов’язаних із періодом пікових виплат за держборгом, цьогоріч не буде. Як і не виникне труднощів із рефінансуванням боргу. Макроекономічна стабільність у країні не буде підірвана, а інвестиційний клімат України залишиться таким же сприятливим. Загалом жодних потрясінь в економіці очікувати не варто.

Підсумовуючи сказане, можемо стверджувати, що курс гривні у 2019 році залишиться стабільним. Національний банк України зможе й надалі знижувати основну ставку, підвищуючи цим доступність кредитів всередині країни. Прибутковість облігацій державної позики й, відповідно, вартість обслуговування державного боргу буде знижуватися. Стабільність дасть змогу країні економічно відновитися від потрясінь останніх років.

"Фрідом Фінанс Україна"

Настроение рынка на 3 июня 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Зеленський і МВФ не супротивники, а однодумці
Аналітики ТОВ «Фрідом Фінанс Україна»


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду