Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 15:57
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 11 июня 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1647,16-2,2%

Вчора, як і минулої п’ятниці індекс ПФТС не змінився. Як і минулої п’ятниці, цього понеділка угод з «індексними» акціями українських бірж на ПФТС не було. Так само як і в останній робочий день минулого тижня, вчора на ПФТС пройшли лише дві невеликі за обсягом угоди по безадресним заявкам з акціями банків «Південний» та «Індустріалбанку».

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 1,5%. Зниження послідувало за зниженням минулої п’ятниці на 1,0%.

Вчора причиною зниження індексу УБ стало зниження котирувань акцій «Укрнафти» на 5,6%, а якщо точніше то лише ціни купівлі цих паперів зі 180 гривень за акцію до 170. Тепер замість старого діапазону котирувань по цим акціям на Українській біржі 160/180 гривень ми маємо новий діапазон 160/170 гривень.

Вчора угод з акціями на Українській біржі ні по адресним, ні по безадресним заявкам, ні угод РЕПО не було.

Таким чином крім двох угод з акціями (двох банків) на ПФТС на загальну суму приблизно 48 тисяч гривень на українських біржах більше угод з акціями вчора не було.

Відчувається жарка пора літа, пора відпусток.

Українські фінансові новини.

Тут все жвавіше.

Україна планує розмістити 7-річні єврооблігації в євро. Зустрічі з інвесторами в рамках підготовки угоди розпочнуться 10 червня, повідомило ЗМІ вчора джерело в банківських колах.

Road show пройде в Лондоні, Мілані, Франкфурті та Мюнхені. Організаторами угоди виступають BNP Paribas та Goldman Sachs.

У жовтні минулого року Україна розмістила два транші євробондів на загальну суму 2 млрд доларів США: єврооблігації з погашенням в лютому 2024 року на 750 млн доларів США із прибутковістю 9% і 10 річні євробонди на 1,25 млрд доларів США із прибутковістю 9,75%.

Це розміщення за умови його успіху було б дуже важливим в сенсі покращення фінансової ситуації в нашій країні. Воно б не лише збільшило валові резерви НБУ, які дещо знизились минулого місяця, але й, що, не менш, важливо надало б кошти Мінфіну для погашення державних боргів (точніше їх роловеру, перезайму). Адже резерви НБУ – це одне, а кошти Мінфіну – це дещо інше. І не гарно брати з резервів центробанку кошти на погашення державних боргів.

Однак, після від’їзду місії МВФ розміщення нових облігацій Україною може й не удатись. Хоча на його користь виступають зараз дуже низькі відсоткові ставки по борговим інструментам в світі, включно з Україною (в останньому випадку, звичайно, низькі у дуже відносних термінах). Також і західні спонсори нашої країни розуміють важливість підтримання фінансової стабільності в нашій державі. Минулого разу в кінці літа на початку осені 2018 Україна замість розміщення євробонів отримала доволі таки дорогий брідж-кредит одного банку, Goldman Sachs.

Та все ж… Надіємось на краще та будемо чекати результату.

Також вчора продовжилась тема переносу запуску нової моделі ринку електроенергії в Україні. Президент України подав у Верховну Раду законопроект з тим, щоб перенести запуск нової моделі на рік, а саме на перше липня 2020 року, американська ж USAID (точніше проект ESP, енергетичної безпеки) виступає за перенос запуску нової моделі ринку на квартал, на 1 жовтня 2019 року.

Теж, як кажуть, побачимо. Вище наведена лише інформація за вчора. Гаряча дискусія коло цього питання з залученням самих авторитетних організацій, включаючи з й закордонні, триває вже щонайменше два тижні.

Питання важливе, як для окремих компаній енергосектору, так і промисловості і економіки України в цілому.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додав ще 0,5%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, піднявся на суттєвих 1,45%.

Дуже різким, потужним підйомом за п’ять останніх торгових днів індекс S&P 500 різко перервав свою негативну динаміку, яка по суті тривала з кінця квітня-початку травня до початку червня цього року. Зараз цей фондовий індикатор підбирається під свій історичний максимум, до якого йому лишилось якихось 2,0%. Історичний максимум індексу S&P 500 був досягнутий 30 квітня 2019 року і був майже повторений 03 травня 2019.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів майже не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,5-0,6%.

Логіка світових ринків акцій зараз до кінця не зрозуміла. Вчора увечері президент США Дональд Трамп, як кажуть в таких випадках, видав чергову порцію погроз на адресу Китаю. Він погрожував Піднебесній новими торгівельними санкціями, які за умови їх реалізації, скоріше за все матимуть таки значний негативний ефект і на економіку Китаю, і на економіку США і на економіки інших країн світу. А тим не менш сьогодні зранку основний фондовий індекс Китаю зростає на суттєві 2,5%.

Чи то йому допомагають хороші вчорашні дані по чистому експорту другої економіки в світі, чи то це бравурний марш перед можливим переговорами між лідерами двох найбільших країн світу. Вчора в США, правда, говорили, що лідер Китаю може не з’явитись на саміті G-20 в Осаці, Японія, 28-29 червня.

Так само до кінця не зрозумілий і ріст фондових індексів США. Хоча тут є чинник дуже низьких відсоткових ставок, які на думку деяких фахівців можуть до кінця поточного року ще більше знизитись. Тоді поточна висока ринкова оцінка фондових ринків стане більш виправданою.

Сьогодні знову інтригою місцевого українського ринку акцій знову буде все те ж питання, які угоди з акціями ми сьогодні побачимо на українських біржах. Як вже згадувалось на початку цього огляду, на дворі літо, пора відпусток. І ця пора не сприяє торговій активності на фінансових ринках.

           

Зовнішній же фон для місцевого ринку акцій сьогодні позитивний.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 11 июня 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду