Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 18:01
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 июня 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1647,160%

Вчора індекс ПФТС не змінився. Угод з індексними акціями цієї середи на ПФТС не було.

Вчора, як і в минулі дні, на біржі ПФТС пройшли дві невеликі за обсягом угоди по безадресним заявкам з акціями банків «Південний» та «Індустріалбанку».

Вчора індекс Української біржі також залишився без змін. Ні ринкових угод з акціями, ні змін котирувань цих паперів на УБ минулого дня також не було.

Вчора на Українській біржі було зафіксовано чотири адресні (не ринкові) угоди з акціями «Центренерго» загальним обсягом 27 903 акцій або на 334,8 тисяч гривень грошовому вираженні. Жодна з цих угод в розрахунку індексу УБ не була врахована через те, що була неринковою, адресною.

Також на УБ вчора була зафіксована одна адресна угода з акціями «Укрнафти» (250 паперів на загальну суму 40,25 тисяч гривень). Ця угода по описаній тільки-но вище причині в розрахунок індексу УБ також взята не була.

Інших угод з акціями на Українській біржі вчора не було.

Українські фінансові новини.

Нерезиденти придбали більше половини дебютного випуску 6-річних облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП), випущених Міністерством фінансів України, повідомила вчора міністр фінансів Оксана Маркарова .

Нагадаємо, що Мінфін України 11 червня здійснив дебютне розміщення 6-річних гривневих ОВДП на 3,42 мільярдів гривень.

«Чергова перемога! 6-річний інструмент під 15,85%! ... Більшість (покупців) – нерезиденти», - написала Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook з road show, яке на цьому тижні команда Мінфіну проводить для розміщення нового випуску єврооблігацій.

Таким чином ми отримали відповідь на питання, хто в своїй більшості придбав 6-и річні ОВДП. Цієї п’ятниці картина після оформлення прав власності на боргові папери придбані на минулому аукціоні та публікації інформації про зміну структури власності та суми ОВДП в обігу Нацбанком стане ще яснішою.

Здавалось би, психологічно важко тримати часто малоліквідні ризиковані фінансові активи. Наприклад довгострокові українські ОВДП в гривні. Однак за умови, що такі активи складають не більше 1-2% чистих активів не ризикованого інвестиційного фонду (або ж до 5% чистих фінансових активів приватного інвестора), то добре прорахований високий ризик при високій дохідності в такому випадку є цілком виправданим. Окрім цього є чимало інвестиційних фондів, які спеціалізуються на ризикованих активах. Також є приватні інвестори по характеру схильні до високих ризиків.

Новини українських емітентів.

В першому кварталі 2019 року Миронівський хлібопродукт скоротив ключову величину EBITDA на 7% з 89 до 83 млн доларів порівняно з першим кварталом 2018 року.

За вказаний період в порівнянні виручка МХП збільшилася на 42%, або на 130 млн доларів, до 436 млн доларів.

Зростання відбулось за рахунок збільшення продажів курятини в натуральному обсязі на 21% зі 135 тисячі до 164 тисячі тонн (практично без зміни її ціни), а також за рахунок більш, ніж двократного збільшення обсягів продажу олії в натуральному вираженні. Також внесок в збільшення продажів внесло збільшення продажів зернових.

Збільшення продажів курятини відбулось виключно за рахунок експортних операцій. Обсяг виробітку продукції зріс завдяки запуску нових ліній на Вінницькій птахофабриці.

Чистий прибуток компанії в порівняних періодах скоротився на 63% до 33 мільйонів гривень.

«Зниження (величини чистого прибутку) відбулося в основному через вплив курсових різниць і збільшення фінансових витрат, пов'язаних із застосуванням IFRS 16 (міжнародних стандартів фінансової звітності), а також більш високих амортизаційних відрахувань», - говориться в повідомлення компанії.

Маржа EBITDA в 1-му кварталі 2019 року становила 19%, тоді як у 1-му кварталі 2018 року вона була на рівні 29%.

Однією з причин зменшення прибутковості компанії є зняття пільги по ПДВ. Тепер, однак, ця пільга, хоча й в менших розмірах, може надаватись компанії за умови інвестування компанією в якості компенсації за інвестиції. Так що грошові потоки можуть виглядати більш стабільними, ніж звіт про фінансові результати.

Операційний грошовий потік до зміни в обігових коштах компанії в першому кварталі 2019 в порівнянні з аналогічним періодом минулого року незначно зменшився (він близький до величини EBITDA). В той же час чистий операційний грошовий потік (після зміни обігових коштів) та сплати податку на прибуток і виплати відсотків в січні-березні 2019 дуже суттєво зріс, з 29 мільйонів доларів США за три перші місяці 2018 року до 142 мільйонів доларів США. 

Ціна акцій компанії Миронівський хлібопродукт 5-ого червня 2019 досягла нового локального мінімуму у 10,0 доларів за акцію. Акції компанії торгуються на основному майданчику Лондонської фондової біржі. Вчора, 12 червня, на закритті ціна акцій МХП на ЛФБ склала слабеньких 10,20 долари США за папір.

Однак, нагадаємо, що МХП виплачує, як для західної компанії, доволі солідні дивіденди.

Акції МХП представлені у вигляді розписок і на українських біржах (ціна їх тут виражена в гривнях).

Світові ринки акцій.

Вчора світові ринки акцій коригувались донизу, широкий фондовий індекс США S&P 500 після свого п’ятиденного росту і невеликої паузи втратив 0,2%. Цієї середи широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на помітний 1,0% після свого росту на таку ж величину днем раніше.

Зараз після останнього підйому фондовий індекс S&P 500 знаходиться лише на 2,2% нижче свого історичного максимуму. Історичний максимум індексу S&P 500 був досягнутий 30 квітня 2019 року і був майже повторений 03 травня 2019.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів несильно опуститься. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає ще 0,5-0,6%.

Відносно невисока інфляція в США, торгівельні суперечки цієї країни та перспектива значного сповільнення економічного росту в США до кінця поточного року дають підстави багатьом трейдерам ставити на зменшення ФРС базової ставки в США вже в липні. Цей погляд підтримує високі поточні ціни акцій на західних біржах. Та, скоріше за все, це все ілюзія. Базова інфляція в США з травня 2018 по травень 2019 року склала 2,0%, що небагато (менше цільового рівня ФРС - 2,25-2,3%), але й немало. Видається, поки підстав для ФРС знижувати базову ставку недостатньо. Засідання Комітету по відкритим ринкам центробанку США відбудеться на початку наступного тижня (18-19 червня). Зниження ставки по фондам ФРС, ймовірно, буде вже під кінець поточного року.

Сьогодні знову інтригою місцевого українського ринку акцій знову буде все те ж питання, які саме угоди з акціями ми сьогодні побачимо на українських біржах. Вчора в цьому відношенні все було доволі погано. Події останніх тижнів в цьому відношенні дають підстави турбуватись. Та як буде сьогодні?

Зовнішній фон для місцевого ринку акцій сьогодні знову слабко негативний (принаймні зранку).

сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 13 июня 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду