Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 11:09
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1631,32-1,27%

Минулого четверга індекс ПФТС знизився на 1,55%. Індекс Української біржі того дня, навпаки, додав 1,8%. Ріст індикатору УБ відбувся під сам кінець торгів.

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж  за результатами торгів акціями на біржі ПФТС минулого четверга і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів того дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 27.06.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,3075

2,5%

0,3075

2,5%

Центренерго

11,7

3,5%

-

-

Укрнафта

160

3,2%

-

-

Донбасенерго

26,3

-8,7%

26,354

-8,5%

Як повідомляє Українська біржа, ріст індексу УБ в передсвятковий день минулого тижня відбувся за рахунок росту цін котирувань трьох індексних паперів: акцій Райффайзен Банк Аваль на 4,9%, «Укрнафти» на 2,5% та «Центренерго» на 2,2% без ринкових угод з ними. Ріст цін котирувань, як вже згадувалось вище, відбувся ближче до завершення торгів.

При цьому того дня на УБ мали місце дві угоди по адресним заявкам (неринкові угоди) з акціями «Центренерго» на загальну суму 135 тисяч гривень. В розрахунок індексу УБ вони не увійшли. Інших угод з акціями на Українській біржі минулого четверга не було.

Обсяг торгів «індексними» акціями українських бірж по безадресним заявкам на біржі ПФТС минулого четверга склав 298 тисячі гривень в грошовому вираженні.

В останній робочий день минулого тижня на біржі ПФТС також пройшли три угоди по безадресним заявкам з акціями Сумського заводу «Насосенергомаш», банку «Південний» та Сумського машинобудівного науково-виробничого об’єднання.

Українські фінансові новини.

В Україні сьогодні запрацювала нова модель ринку електроенергії. Ця подія може мати помітний вплив, як на фінансові показники окремих емітентів галузі, так і на економіку нашої країни в цілому.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 знову відновив ріст і  додав 0,6%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня піднявся на 0,7%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, практично не змінився.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси суттєво підростають, додаючи більше 1%. Такий значний ріст буває нечасто. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів досить помітно підросте. Зранку фондовий індекс MSCI EM додає ще 0,4%.

Основною подією для світових фінансових ринків сьогодні стала зустріч керівників держав та урядів країн великої двадцятки, G-20, в Осаці, Японія, на цих вихідних. Найважливішим учасники ринків вважають домовленість між керівником США та керівником Китаю про продовження торгівельних переговорів між обома країнами і відмову поки обох країн від будь-яких додаткових санкцій стосовно товарів одна одної.

Саме ця обставина, на думку багатьох оглядачів, рухає зранку ринки акцій суттєво уверх.

На цьому позитивному фоні ціни місцевих українських акцій знову можуть додати. Звичайно, якщо будуть угоди з цими паперами. Або ж хоча б буде ріст по котируванням, як це мало місце минулого четверга на УБ.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 1 июля 2019
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду