Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 13:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1608,80%

Індекс ПФТС вчора не змінився. Це і не дивно. Вчора на біржі ПФТС не було проведено жодної угоди з акціями. Ніякої.

Вчора індекс Української біржі також не змінився. На цій біржі не змінилась ціна жодного з її «індексних» паперів. На УБ цього вівторка була зафіксована лише одна адресна угода з акціями «Центренерго» по ціні 11 гривень за акцію. Однак оскільки угода була адресна, тобто неринкова, вона при розрахунку індексу біржі до уваги не була прийнята.

Ось і все, що стосується угод з місцевими акціями за вчорашній день.

Українські фінансові новини.

Вчора відбулись чергові первинні аукціони з продажу ОВДП. За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 9 липня 2019 року, до державного бюджету було залучено 6,0 мільярдів гривень, повідомляє Мінфін.

Міністерство фінансів України цього вівторка пропонувало лише боргові папери номіновані в гривні. Як і в попередніх аналогічних випадках найбільшу увагу привернули ОВДП з терміном обігу 5,5 років. За них Мінфін отримав 2,9 мільярдів гривень або майже половину всіх виручених учора коштів. Ще 1,2 мільярди були отримані за трирічні папери.

Відсоткові ставки по всім паперам, які вчора були запропоновані, окрім паперів з терміном обігу 5,5 років, були знижені в порівнянні з попереднім аукціоном і, відповідно, ще більше в порівнянні з попередніми аукціонами. Зниження в порівнянні з аукціонами минулого вівторка склало 0,2-0,3%. Середньозважена відсоткова ставка по тримісячним паперам склала 17,24% (тижнем раніше 17,44%), річним - 17,99%, трирічним – 16,75%. Ставка по паперам з терміном обігу 5,5 років залишилась на попередньому рівні – 15,84%.

Нагадаємо про позавчорашню неофіційну інформацію начебто від первинних дилерів про те, що Мінфін хоче знизити ще ставки по валютним ОВДП та довести обсяг розміщення державних боргових паперів в гривні з терміном обігу 5,5 років до еквіваленту 1-1,5 мільярдів доларів США. Мета останньої дії – добитись того, щоб папір був визнаний таким, який може входити до світових індексів облігацій. Це має збільшити попит на нього.

Новини українських емітентів.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справ про концентрацію в угоді по отриманню Skyrizon Aircraft Holdings Limited (Британські Віргінські острови) і державним концерном «Укроборонпром» спільного контролю над ПАТ «Мотор Січ», повідомляється на сайті відомства.

«Ці концентрації є етапами багатоступінчастої операції, спрямованої на придбання компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited і державою Україна в особі ДК «Укроборонпром» спільного контролю над ПАТ «Мотор Січ», - зазначає АМКУ.

Поки незрозуміло, що це буде значити для компанії та її акцій, по яким поки зупинений обіг. Колись акції «Мотор Січі» були одними з найбільш популярних акцій, якщо не самими популярними пайовими паперами на українських біржах.

А поміж тим варто згадати, що фінансові показники «Мотор Січі» в минулому році були значно слабшими за фінансові показники попередніх трьох років, періоду 2015-2017, включаючи і не зовсім вдалий для компанії 2016 рік.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,1% після втрати 0,5% днем раніше, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів ще на 0,5%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 0,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко знижуються; на європейські – зовсім незначно. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті торгів в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку майже не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM підростає на 0,2-0,3%.

Сьогодні та завтра Глава ФРС Джером Павелл має виступити перед двома комітетами Конгресу США (сьогодні Палати представників, завтра – Сенату) стосовно монетарної політики американського центробанку. Учасники фінансових ринків очікують змісту його виступів. Це буде основна подія для світових фінансових ринків сьогодні.

Також інвестори будуть слідкувати за перебігом переговорів США та Китаю. Вчора радник президента США Лоуренс Кудлов повідомив, що офіційні особи двох країн мали «конструктивну» телефонну розмову.

Інвестори також очікують публікацію квартальної звітності корпорацій за другий квартал 2019 року.

Згідно з зібраними компанією FactSet оцінками аналітиків останні очікують зниження прибутків корпорацій США, акції яких входять до індексного кошику S&P 500, в другому кварталі 2019 на 2% рік до року. Слід, однак, зазначити, що перед публікацією звітності аналітики навмисне занижують очікування. В середньому фактичні дані виявляються на 2-3% вищими за очікування безпосередньо перед початком публікації звітності (і на 2-3% нижчими за оцінки в подальших кварталах). Зниження корпоративних прибутків поки компенсується очікуваннями учасників ринку акцій стосовно зниження базової ставки ФРС в липні.

Згідно з оцінками зібраними Refinitiv, ріст прибутків компаній Європи, акції яких входять до індексу STOXX 600 складе лише 0,8%. Це порівнюється з оцінкою росту на 1,8% тижнем раніше.

Сьогодні зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах - нейтральний. Однак, вкотре повторимо тезу, що при прогнозах цін українських акцій краще посилатись на цінове позиціонування окремих паперів стосовно звичного для них торгового діапазону та їх середньостроковий ціновий тренд. Більш важливим питанням є те, скільки угод з акціями ми побачимо сьогодні на українських біржах.

Слід також звернути увагу на тезу висловлену в одному з наших недавніх оглядів про те, що рушійною силою поточної слабкої цінової динаміки місцевих пайових цінних паперів та низьких обсягів торгів ними є, окрім іншого, слабко негативна динаміка прибутків їх емітентів в першому кварталі 2019 року. Тож, в кінці цього місяця очікуємо нові фінансові результати емітентів місцевих акцій, на цей раз за другий квартал поточного року.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 10 июля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду