Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 00:42
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1594,41+0,05%

Вчора після двох днів без рухів уверх чи вниз індекс ПФТС підріс на незначну 0,1%. Рух відбувся виключно за рахунок зростання ціни акцій Райффайзен Банк Аваль. При цьому біржовий курс цих паперів на ПФТС учора не змінився, Таблиця 1. Загальний обсяг трьох угод з пайовими паперами цього банку на біржі ПФТС цієї середи склав 400 тисяч акцій або 123 тисячі гривень в грошовому вираженні. Інших угод з акціями, ні ринкових, ні інших, вчора на ПФТС проведено не було.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 17.07.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

      0,3075

2,5%

0,3075

0,0%

Вчора також після двох днів без змін індекс Української біржі втратив зовсім незначні 0,05%. Зміна індикатору УБ цієї середи також відбулась виключно за рахунок зміни ціни акцій Райффайзен Банк Аваль. Ціна акцій банку знизилась за вчорашній день на невеликі 0,35% з 0,286 гривень за акцію до 0,285 гривень за папір. Вчора на УБ пройшла одна ринкова угода з акціями РБА обсягом 30 тисяч акцій або 8,55 тисяч гривень в грошовому вираженні. Інших угод з «індексними» акціями, включаючи угоди неринкові, адресні, та угоди РЕПО на Українській біржі вчора зафіксовано не було.

Українські фінансові новини, новини емітентів.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) допустила до обігу в Україні акції публічної компанії Ferrexpo Plc (Велика Британія). Таке рішення НКЦПФР затвердила з метою розширення спектру фінансових інструментів на ринку України. Гірничо-видобувна компанія Ferrexpo Plc має основні активи та веде основний бізнес в Україні.

Рішення про допуск акцій компанії до звернення прийнято за заявою Національного депозитарію, який діє від імені приватних українських інвесторів - власників акцій Ferrexpo Plc. Зараз акції Ferrexpo Plc можуть торгуватися тільки на позабіржовому ринку України, основним біржовим майданчиком для купівлі-продажу цих цінних паперів залишається Лондонська фондова біржа, LSE.

Процедура допуску цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України регулюється «Положенням про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України», затвердженого рішенням комісії від 07.12.2017 №871.

Раніше НКЦПФР допустила до обігу в Україні акції корпорації Apple Inc. (США) і американські казначейські зобов'язання, державні облігації США (US Treasuries), з терміном погашення 30 січня 2023 року.

Новина поза всяким сумнівом позитивна і дуже довго очікувана.

Акції Ferrexpo більш якісний фінансовий інструмент, ніж акції Миронівського хлібопродукту, основним торговим майданчиком для яких також є Лондонська фондова біржа. Вони істотно більш ліквідні, ніж акції МХП та мають набагато кращий торговий/спекулятивний потенціал.

Побачимо, однак, як піде торгівля цими паперами в Україні.

Нагадаємо, чи повідомимо для тих хто не знає, що торгівля іноземними цінними паперами в Україні чи інвестиції в них вимагають набагато більших накладних витрат на зберігача (в даному випадку іноземного), ніж чисто українські пайові папери. Таке володіння стає рентабельним при істотно більших сумах інвестування в ці папери, ніж зазвичай здійснює пересічний український приватний учасник ринку місцевих акцій в акції одного емітента. Крім того, іноземні папери, хоч і більш надійні, як правило (хоча не завжди і окремі часові проміжки для акцій Ferrexpo це доводять) менш дохідні, ніж українські. Ще одне і також вельми суттєве. Ліквідні на ЛФБ ці папери можуть виявитись мало ліквідними в Україні. Можуть існувати ризики та операційні складнощі пов’язані з конвертацією валюти.

Також учора були опубліковані виробничі та торгові результати Миронівського хлібопродукту та «Кернела» за перше півріччя 2019 року. Обидва агрохолдинги показали суттєве зростання обсягів реалізації продукції в цьому періоді порівняно з аналогічним періодом минулого року – на 15-25% по окремим основним товарним групам.

Світові ринки акцій.

Вчора світові ринки акцій знижувались, широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,65%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на 0,4%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 0,5%.

Для індексу S&P 500 це був другий день зниження від історичного максимуму поспіль. За ці два дні індикатор S&P 500 втратив 1,0%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та основні європейські фондові індекси  помітно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів суттєво втратить – близько 1%. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,2-0,3%.

Позавчора в США почалась публікація квартальної корпоративної звітності крупних корпорацій країни за другий квартал 2019 року. Певна частина менших компаній опублікувала звітність трохи раніше. Станом на сьогоднішній ранок 7% компаній з індексу S&P 500 опублікували свої квартальні результати за другий квартал поточного року. Дуже ймовірно за результатами всіх публікацій прибутки компаній, акції яких входять до індексу S&P 500, рік до року в другому кварталі 2019 року мало змінились.

Учасники фінансового ринку США та деяких інших країн також аналізують складний перебіг торгівельних переговорів між США та Китаєм і перспективи пониження базової відсоткової ставки в США.

Сьогодні зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах – негативний. Залишається актуальним питання, якою буде кількість угод з акціями на українських біржах цього дня.

На рух цін акцій українських емітентів, які торгуються на українських біржах, та обсяги торгів ними може позитивно вплинути звітність українських емітентів за другий квартал 2019 року. Її публікацію слід очікувати в кінці цього місяця, на початку наступного.

Багато разів нами була повторена теза про те, що рушійною силою поточної слабкої цінової динаміки місцевих пайових цінних паперів та низьких обсягів торгів ними є, окрім іншого, слабко негативна динаміка прибутків емітентів в першому кварталі 2019 року. Сподіваємось, що прибутки в другому кварталі будуть кращими.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 18 июля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду