Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 20:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 24 июля 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1587,52-0,62%

Вчора індекс ПФТС знизився на 0,8%. З Таблиці 1, яка показує результати торгів «індексними» акціями українських бірж учора дуже важко зрозуміти, що стало причиною негативної динаміки індексу цієї біржі цього вівторка. Можливо усереднення по трьом угодам, чи просто наявність угоди мала такий негативний вплив учора на індекс цієї біржі. Але завжди, коли таке трапляється, це ставить під великий сумнів, як методику розрахунку індексу ПФТС, та і якість чи правильність розрахунків індексу цієї біржі. Тому ПФТС було б доцільно, як і на сайті УБ, відображати внесок, кожної акції в зміну індексу цієї біржі.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 23.07.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

11,08

0,7%

-

-

Донбасенерго

23,6

-0,8%

23,6

-0,8%

Укрнафта

170

9,7%

-

-

Індекс ПФТС

Крюківський ВБЗ

15

0,0%

-

-

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,6% після свого зниження на 0,35% днем раніше. Вчора рухали індекс УБ три «індексні» папери цієї біржі. Найбільший внесок і при цьому позитивний внесли акції Райффайзен Банк Аваль (+6,9%). Помітний негативний вклад був від руху акцій «Центренерго». І невеликий позитивний рух індексу був зумовлений вчорашнім ростом ціни акцій «Турбоатому» по котируванням. Угод з акціями «Турбоатому» вчора не було. Обсяг угод з першими двома паперами в грошовому вираженні на Українській біржі вчора склав відповідно: 6,1 тисяча гривень (1 угода), 11,88 тисяч гривень (1 угода). Згадані дві угоди були ринковими, по безадресним заявкам. Інших угод на УБ вчора не було.

Українські фінансові новини.

Вчора відбулось чергові первинні розміщення облігацій внутрішньої державної позики. За результатами проведення цих розміщень до державного бюджету було залучено 6,953 мільярди гривень, повідомляє Мінфін.

Обсяг розміщення був звичайним, а не рекордним, як на аукціонах минулого вівторка 33,3 мільярди гривень в еквіваленті.

До розміщення цього вівторка пропонувались лише гривневі ОВДП.

Основний обсяг коштів, а саме 81% було залучено переважно за рахунок «довгих паперів» (в українській термінах, звичайно) з терміном обігу трохи менше трьох років і датою погашення 11.05.2022.

Відсоткові ставки при розміщенні знизились. Цього вівторка суттєвіше, ніж в попередні. Як відомо, НБУ зменшив на 0,5% облікову ставку. Найменше знизились учора відсоткові ставки на «короткому» та «довгому» кінці кривої дохідності, по тримісячним та трирічним паперам. Зниження склало відповідно 0,33% та 0,30%. Останнє в порівнянні з аукціоном який пройшов 9 липня. Минулого вівторка ці папери не розміщувались. Самі ставки склали, відповідно, 16,63% та 16,44%.

Папери зі строком погашення 29.01.2020 (термін обігу близько 6 місяців) знизились в дохідності на 0,53% до 16,68%, а папери зі строком погашення 08.07.2020 2020 (термін обігу близько 1 року) знизились в дохідності відразу на 0,69% до 16,99%.

Як видно з усього цього крива дохідності стає все більш і вже майже пласкою. Міністерство фінансові прагне витиснути інвесторів на «довгий кінець» кривої дохідності і це вдається. Інвестори придбали переважно «довгі» папери, з терміном обігу майже три роки, прагнучи зафіксувати все ще значний рівень дохідності в гривні.

Новини української економіки.

Промислове виробництво в Україні в червні 2019 року порівняно з червнем 2018 року знизилось на 2,3%, повідомила Державна служба статистики. З корекцією на ефекти календарних днів зниження склало 1,3%. Ріст в травні, квітні та березні 2019 року склав відповідно: 1,9%, 5,2% та 2,1%.

Новина, поза сумнівом негативна.

За перше півріччя 2019 року ріст промислового виробництва в Україні порівняно з аналогічним періодом минулого року склав 0,5%.

Нагадаємо на двох минулих тижнях аналітики, включаючи й аналітиків Нацбанку підняли прогноз зростання реального ВВП України в 2019 році до 3,0%-3,2% з 2,5%.

Світові ринки акцій.

Вчора світові ринки акцій підростали на різні величини. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,7%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підскочив на 1,0%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав малозначимі 0,2%.

Індекс S&P 500, учора впритул наблизився до свого історичного максимуму, досягнутого зовсім недавно, 15.07.2019.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та основні європейські фондові індекси  - слабко знижуються. Ф’ючерси на окремі фондові індикатори Європи зростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів майже не зміниться. Зранку фондовий індекс MSCI EM теж практично не змінюється.

Нагадаємо ще раз, що на минулому тижні в США почалась публікація квартальної корпоративної звітності найбільших корпорацій країни за другий квартал 2019 року. До сьогодні 18% компаній, акції яких входять до індексу S&P 500 вже опублікували свою квартальну звітність за період з квітня по липень. Ріст їх прибутків в цілому склав 3,6% рік до року.

Учасники ринку акцій також очікують результатів торгівельних переговорів між США та Китаєм, які знову розпочались.

Учасники фінансового ринку США та світових фінансових ринків з нетерпінням очікують засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США (FOMC). Засідання має відбутись 30-31 липня. Саме очікування зменшення відсоткової ставки по фондам ФРС сприяє високим цінам акцій в США та в світі.

Сьогодні зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах – нейтральний. Сьогодні, як і в минулі дні та тижні залишається актуальним питання, якою буде кількість угод з акціями на українських біржах цього дня.

На рух цін акцій українських емітентів, які торгуються на українських біржах, та обсяги торгів ними може позитивно вплинути звітність українських емітентів за другий квартал 2019 року. Її публікацію слід очікувати в кінці цього місяця - на початку наступного.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 24 июля 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду