Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 15:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 августа 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1573,95-0,57%

Індекс ПФТС вчора зріс на 0,25%. Доволі важко зрозуміти, які саме угоди і чому викликали зміну індексу ПФТС. Мабуть цій біржі слід взяти приклад з УБ і розкривати інформацію, як саме сформувалось значення індексу біржі (під впливом яких акцій і яким саме цей вплив був у пунктах індексу).

Зміни цін «індексних» паперів українських бірж за результатами вчорашніх торгів акціями на ПФТС і самі ціни «індексних» акцій після завершення торгів минулого дня наведені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Результати торгів на ПФТС, акціями, які входять до індексних кошиків Української біржі та біржі ПФТС, ціна останньої угоди, біржовий курс, їх зміни, 12.07.2019

Емітент

Ціна останньої угоди

Біржовий курс

Гривень

Зміна

Гривень

Зміна

Центренерго

10,9

1,9%

10,90

-0,9%

Райффайзен Банк Аваль

0,300

-2,3%

0,3026

0,0%

Довідка: Попередні торги цими акціями на ПФТС - 09.07.2019

Райффайзен Банк Аваль

0,307

5,9%

0,3026

3,4%

Довідка: Торги акціями банку на ПФТС до цього - 02.07.2019

Райффайзен Банк Аваль

0,290

-5,5%

0,2926

-4,8%

Вчора на ПФТС пройшли три ринкові угоди з акціями Райффайзен Банк Аваль загальним обсягом 102,9 тисячі гривень в грошовому вираженні та одна ринкова угода з акціями «Центренерго» на суму 21,8 тисячі гривень. Три угоди з акціями банку – це важливо. Ця кількість мала вплинути на формування індексу біржі ПФТС минулого дня. Однак, є ще й «Центренерго» з однією вчорашньою угодою.

Крім них також вчора на ПФТС пройшла одна зовсім крихітна за обсягом ринкова угода з акціями Ясинівського КХЗ (НКТ). Інших угод з акціями цього понеділка на ПФТС не було.

Вчора індекс Української біржі знову не змінився, як і минулої п’ятниці. На УБ минулого дня була зафіксована лише одна адресна (неринкова) угода з акціями «Центренерго» на суму близько 60 тисяч гривень. Умовна ціна акцій «Центренерго»  по цій угоді (ціна умовна, бо угода неринкова) - 11,0 гривень за акцію.

Угод з акціями компанії Apple вчора на Українській біржі також не було.

Значимих для фінансового сектору України суто українських новин за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові ринки акцій.

Вчора світові ринки акцій  знову коригувались донизу, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 1,2%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився на 0,8%.

Всі ці фондові індикатори вчора наблизились до значень, які були перед недавнім їх відскоком уверх після зниження. Тобто вони наблизились до своїх недавніх локальних мінімумів.

Вчора при розпродажі акцій на біржах США крива дохідності американських державних облігацій знизилась до рівнів небачених з 2016 року.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси перейшли від слабкого зростання до несильного зниження. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів несильно просяде. Зранку фондовий індекс MSCI EM втрачає 0,9-1,0%.

На індекс MSCI EM зранку певною мірою тиснуть вуличні протести в Гонконгу, які тривають вже немало часу, а в останній тиждень загострились. На кордоні з Гонконгом в районі міста Шеньчжень та коло нього збираються китайські озброєні сили поліції.

На світові фінансові ринки також тиснуть урядова криза в Італії та несподіваний результат «першого» туру президентських виборів в Аргентині.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах  - негативний.

Однак, повторимо, як і в минулі дні та тижні, чи навіть пару місяців, залишається актуальним питання, якою буде кількість угод з акціями на українських біржах цього дня. Можливо, коли час відпусток закінчиться активність на місцевому ринку акцій зросте.

Фінансова звітність місцевих емітентів акцій за другий квартал 2019 (та й за перший квартал поточного року) не дуже підтримує хороший ріст українських фондових індексів. Фактор зниження відсоткових ставок по ОВДП поки ще слабко працює. Тож зміна місцевих українських фондових індексів на сьогодні, як і в попередні дні, мало визначена. Одна випадкова угода може спричинити, як ріст, так і зниження місцевих українських фондових індикаторів.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 13 августа 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду