Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 10:37
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 16 сентября 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1561,74+0,26%

Індекс ПФТС минулої п’ятниці підріс на 0,4%. На біржі ПФТС того дня пройшла лише одна угода з акціями. Це була ринкова угода з паперами «Донбасенерго». Ціна цих паперів в порівнянні з минулим четвергом днем не змінилась. Цілком очевидно, що індикатор ПФТС перетерпів зміни завдяки попереднім угодам з акціями цієї компанії, адже цей індекс розраховується по трьом останнім угодам з акціями «індексного» емітента.

Обсяг угоди з акціями «Донбасенерго» минулої п’ятниці – 25,8 тисяч гривень, дивний збіг, якщо поділити на тисячу, з ціною самої акції.

Минулої п’ятниці індекс Української біржі додав незначну 0,1%. Як і попереднього дня, рух в більшій мірі був визначений зростанням ціни акцій харківського «Турбоатому» та в малій мірі ростом ціни акцій Райффайзен Банк Аваль. Так само, як і попереднього дня, ціна акцій «Турбоатому» змінилась по одній ринковій угоді (+0,9%), а банку лише по котируванням (+0,03%).

Також минулої п’ятниці на Українській біржі було зафіксовано дві угоди з акціями «Центренерго»: одна ринкова, по безадресним заявкам без зміни ціни акцій, друга адресна.

Обсяг всіх згаданих угод в грошовому вираженні: ринкової з акціями «Турбоатому» - 22,2 тисячі гривень, ринкової з акціями «Центренерго» - 1,09 тисячі гривень, адресної з акціями «Центренерго» - 99,8 тисяч гривень.

Новини українських емітентів.

Миронівський хлібопродукт в кінці дня минулої п’ятниці оголосив остаточні параметри випуску облігацій з погашенням 19 вересня 2029 року (10-и річних). Обсяг випуску 350 мільйонів доларів США. Відсоткова ставка - 6,25%.

МХП, як видно прагне скористатись поточними низькими відсотковими ставками в світі.

Випущені МХП облігації будуть використані для викупу паперів з погашенням в 2020 році (на суму 79,4 мільйони доларів США), короткострокового фінансування, компенсації витрат по розміщенню та викупу облігацій.

Ціна акцій Миронівського хлібопродукту в доларах США знизилась з 22 серпня на 12,2% з 9,84 долара за акцію до 8,64 долара за акцію.

Це, незважаючи на 36% ріст доходів компанії в першому півріччі 2019 в порівнянні з першим півріччям 2018 року частково за рахунок початку роботи другої черги Вінницької птахофабрики, частково за рахунок придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Однак МХП помітно знизив величину чистого прибутку і знизив величну EBITDA. Причина цього - ріст витрат. Словенська компанія до її придбання і поки що в складі Миронівського хлібопродукту є малоприбутковою. Не вражаючі результати, і, можливо, невіра в ефективність придбання та подальших інвестицій холдингу в   Perutnina Ptuj, відсутність суттєвих державних пільг для МХП, які були раніше, також негативно впливають на настрої інвесторів.

Українські фінансові новини.

Кабінет Міністрів України подав до Верховної Ради проект держаного бюджету країни на 2020 рік.

Окремі показники

Доходи бюджету. У проект держбюджету на 2020 рік закладені доходи в розмірі 1 трлн 79 млрд 500 млн гривень.

Курс долара. У бюджеті-2020 розрахунки здійснені з використанням прогнозного курсу долара на кінець року 28,2 грн / долар.

Зарплати. Мінімальна заробітна плата в наступному році підвищиться на 550 грн і складе 4723 гривень.

Субсидії. На виплату субсидій в проект державного бюджету на 2020 рік буде закладено більше 47 мільярдів гривень.

Витрати на оборону. У бюджеті на 2020 рік планується закласти 245,8 млрд гривень на безпеку і оборону.

АПК. У бюджеті-2020 закладено 4,4 млрд гривень на підтримку АПК.

Борг. Борг як відсоток до ВВП до кінця року повинен скласти не більше 54,1%: державний - 46,7%, гарантований державою - 7,4%.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг державної компанії НАК «Нафтогаз» з В- до В. Це стало можливим завдяки недавньому підвищенню суверенного рейтингу України.

Разом з тим Fitch нагадує про слабку ліквідність Нафтогазу, невизначеність по внутрішнім цінам на газ, про питання пов’язані з запланованим відділенням газотранспортного бізнесу холдингу і про політичні ризики.

Світові фондові ринки.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,1% перебуваючи зовсім поряд зі своїм історичним максимумом, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,3%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,4%.

Зараз індекс S&P 500 має значення лише на 0,6% менше за своє історичне максимальне. Індекс STOXX 600 після росту минулої п’ятниці знаходиться практично на рівні своїх трьох останніх локальних максимумів.

Нагадаємо, що цього тижня відбудеться засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. За його результатами, як очікується, базова ставка в США буде знижена на 0,25%.

В Саудівській Аравії були атаковані об’єкти пов’язані з видобутком нафти. Через атаку дронів виробництво нафти видобуток нафти країною знизилось вдвічі до 5,7 мільйонів барелів на добу. В зв’язку з цим президент США Дональд Трамп віддав розпорядження про постачання на ринок нафти зі стратегічних запасів США.

Ціна нафти марки Brent на фоні цих подій зросла на 10% до 66 доларів за барель.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні в Європі німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів помітно втратить. Зранку фондовий індекс MSCI EM знижується на 0,4%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах   негативний.

На жаль торгова активність в сегменті акцій на українських біржах залишається дуже низькою.

Повторимо. Драйверів для значного росту цін місцевих акцій небагато. Світові ринки акцій останнім часом більше коливаються, а прибутки українських емітентів акцій, які представлені на місцевих біржах, останнім часом в цілому не зростають. Можливо, з часом на цінову динаміку місцевих українських акцій позитивно вплине зниження відсоткових ставок в Україні.

Якщо орієнтуватись на позитивну кореляцію індексу УБ зі світовими фондовими індексами, то індикатор УБ сьогодні, скоріше за все, має знизитись. Однак, за такої вкрай низької ліквідності одна випадкова угода може змінити  значення місцевого українського фондового індикатору в будь-яку сторону.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 16 сентября 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду