Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 03:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 1 октября 2019

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1534,3-1,76%

Індекс ПФТС цього понеділка, як і минулої п’ятниці, не змінився. Останніх два торгових дні акціями на біржі ПФТС не торгували. Та й облігаціями торгували дуже мало.

Вчора, як і минулої п’ятниці, індекс Української біржі також не змінився. Минулої п’ятниці угод з «індексними» акціями на Українській біржі не було, ні ринкових, ні адресних, ні РЕПО. Цього понеділка на біржі УБ були зафіксовані дві адресні угоди з акціями з індексного кошику біржі по одній: з акціями «Турбоатому» та «Укрнафти», кожна обсягом 884 тисячі гривень в грошовому вираженні.

Схоже, у місцевого ринку акцій зараз відчутний збій в серцевому ритмі. Хотілось би, щоб це не закінчилось його клінічною смертю.

Українські фінансові новини.

Минулої п’ятниці міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті у з В- до B, а рейтинги за національною шкалою в Україні до uaA з uaBBB. Прогноз за рейтингами – «стабільний».

Це рішення пов'язане з покращеним макроекономічним управлінням, накопиченням валютних резервів, прискоренням зростання і скороченням бюджетного дефіциту.

«Новий уряд, схоже, прихильний справі збереження макроекономічної стабільності, лібералізації економіки і забезпечення нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ)», - вважають аналітики агентства.

«Прогноз відображає наші очікування того, що новий уряд України збереже макроекономічні реформи останніх років, тоді як економіка відновлюється, а загальний державний борг стосовно ВВП знижується. В результаті Україна повинна зберегти доступ до внутрішніх і міжнародних ринків капіталу, що дозволить їй забезпечити погашення комерційних боргів до 2020 року», - йдеться в повідомленні агентства.

Раніше, 6 вересня 2019 року подібну дію здійснило міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента агрохолдингу «Кернел» в іноземній і національній валюті з рівня «B+» до «BB-», прогноз «стабільний».

Новини, поза сумнівом дуже позитивні для України та її фінансового сектору.

Світові фондові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,5%, компенсувавши повністю свої втрати минулої п’ятниці, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав учора 0,3% і в третій раз вийшов на те саме значення свого річного максимуму у 393 пункти, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, майже не змінився, знизившись на зовсім незначні 0,05%.

Найбільше увагу інвестори зараз приділяють торгівельним відносинам США та Китаю, можливим результатам торгівельних переговорів між обома країнами, які продовжаться 10 жовтня.

На цих вихідних надійшла інформація про розгляд США можливості обмеження інвестицій в Китай, включаючи делістинг китайських компаній на американських фондових біржах. Однак, речник Мінфіну США спростував ці повідомлення.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси  підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів додасть. Зранку фондовий індекс MSCI EM підростає на 0,1-0,2%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах позитивний.

Однак є питання, а чи будуть сьогодні торги акціями на українських біржах?


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 1 октября 2019
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду