Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 04:12
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 3 января 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1518,720%

Вітаємо всіх з Новим роком та Різдвом Христовим!

Міцного здоров’я Вам, гарного настрою, удачі, матеріального благополуччя!

Хай новий рік буде щасливим, принесе гарні новини і буде сповнений хороших і радісних подій.

А тепер до справи.

Сьогодні між святами можливо на місцевому ринку акцій буде певна кількість угод.

Цей огляд варто почати словами з відомої казки про Вінні Пуха «Колись, давно-давно, - здається минулої п’ятниці…»

Так. Мабуть більшість вже й підзабула, що саме минулої п’ятниці рівно тиждень назад 27 грудня 2019 року були останні торги на місцевих українських біржах. І як би не хотілось в новому році почати життя спочатку, тут слід сказати, що фондові індекси мають властивість розпочинати з того місця, де вони закінчили. А їх майбутня динаміка в більшості випадків визначається тим, що вони мали в недалекому минулому.

Адже своєму феноменальному росту в 2019 році провідні світові фондові індекси у великій мірі завдячують своєму значному провалу наприкінці 2018.

Так от. Минулої п’ятниці 27 грудня минулого року індекс ПФТС знизився на 0,21% після росту в попередній день на 0,20% і зниження на 0,20% днем раніше. Цим самим індекс ПФТС знову впритул наблизився до свого більш, ніж річного мінімуму.

Не порушуючи вже усталеної традиції, зміна індексу ПФТС того самого дня відбулась виключно за рахунок однієї угоди по безадресним заявкам з однією тисячею акцій «Донбасенерго». Ціна акцій «Донбасенерго» в останній торговий день минулого року знизилась на 3,9% так само, як і їх біржовий курс. Усереднена по трьом останнім угодам ціна акцій «Донбасенерго» втратила 1,7%. Це сталось після того, як вона днем раніше додала 1,6%. Саме усереднена по трьом останнім угодам ціна акцій приймається для розрахунку індексу ПФТС.

Крім цього минулої п’ятниці на ПФТС пройшла одна угода по безадресним заявкам з акціями банку «Південний».

Інших угод з акціями того дня на ПФТС не було.

Індекс Української біржі в останній торговий день старого року втратив 0,95% після свого росту на 0,3% та 2,1%  у два попередні торгові дні.

Зміна фондового індексу УБ минулої п’ятниці відбулась завдяки двом різноспрямованим ціновим рухам: росту ціни акцій «Турбоатому» та зниженню ціни акцій «Укрнафти». Ціна акцій харківської машинобудівної компанії зросла на 2,3% по котируванням. Угод з акціями «Турбоатому» на УБ 27 грудня 19-ого не було. Ціна акцій «Укрнафти» минулої п’ятниці на Українській біржі знизилась на 6,9% до 135 гривень за акцію. З цими паперами тоді на УБ відбулась одна угода по безадресним заявкам.

Минула п’ятниця була на Українській біржі, як для останнього часу «врожайною». Того дня на цій біржі також відбулись: одна угода по безадресним заявкам з акціями Райффайзен Банк Аваль без зміни їх ціни та одна адресна угода з також з акціями РБА, одна угода по безадресним заявкам з двома акціями американської компанії Apple з ростом їх ціни на 4,5% і одна угода зі 100 акціями Миронівського хлібопродукту з ростом ціни цих акцій на 2,2% до 235 гривень за акцію.

Інших угод з акціями чи інших значимих цін котирувань акцій минулої п’ятниці на Українській біржі не було.

Обсяг двох угод по безадресним заявкам з «індексними» акціями біржі на УБ останньої п’ятниці минулого року склав 60,3 тисячі гривень в грошовому вираженні, всіх угод по безадресним заявкам – 98,9 тисяч гривень, адресної угоди з акціями РБА – 654 тисяч гривень.

Світові ринки акцій.

З минулої п’ятниці на фондових біржах західних країн було переважно три торгових дні, в світі - чотири, включаючи й 1-е січня 2020 року.

За цей час світові фондові індикатори встигли трохи знизитись та ще раз підрости.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс до свого нового історичного максимуму, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 майже досягнув свого недавнього історичного максимуму.

Якщо характеризувати вчорашній день на світових фондових біржах, то це був день непоганого росту.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,8%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, піднявся на 1,2%.

Основною новиною для фінансових ринків на сьогодні стала новина про смерть одного з військових командирів Ісламської Республіки Іран. Кілька годин назад генерал Ірану командувач силами Кудс Кассем Сулеймані був  убитий в аеропорту результаті ракетного удару з безпілотника за наказом президента США Дональда Трампа.

Військовий підрозділ сил спеціального призначення сили Кудс (Кудс - на персидській мові назва Єрусалиму) це зовнішнє крило Корпусу вартових ісламської революції в Ірані. Адміністрація Трампа визнала військово-політичне формування Кудс терористичною організацією.

На фоні цієї новини та після вчорашнього росту ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси доволі суттєво знижуються. Індекс MSCI EM поки втрачає 0,1-0,2%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах  доволі змішаний.

Повертаючись до місцевого ринку акцій.

Так. Ми хотіли б почати цього року життя спочатку, забувши, хай не радикальні але все ж втрати минулого року чи за минулих півтора роки. Проте все тут залежить від ряду об’єктивних чинників і в першу чергу від фінансових показників та фінансового становища місцевих емітентів акцій. Поки новин тут немає. Тож залишається надіятись на чинник зовнішніх ринків, як на такий, який дає поштовх руху і місцевого фондового ринку, і, в даному випадку, його зростання. Хоча в минулому році такого сильного впливу зовнішні ринки акцій на цінову поведінку місцевих  пайових цінних паперів не мали.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 3 января 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду