Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 17:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 января 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1504,960%

Минулої п’ятниці індекс ПФТС зріс ще на 0,3% після росту попереднього дня на 0,2%. Однак індикатор ПФТС все ще перебуває коло свого більш, ніж річного мінімуму, досягнутого 18 грудня минулого року. Якщо більш точно, то значення закриття індексу ПФТС минулої п’ятниці є на 0,65% вищим за значення закриття 18.12.2019, локального мінімуму цього індикатору.

Ріст індексу ПФТС минулої п’ятниці відбувся всупереч тому, що ціни двох індексних акцій, які торгувались того дня по безадресним заявкам, «Донбасенерго» та «Укртелекому» знизились. Ціна акцій «Донбасенерго», так само, як і їх біржовий курс втратили в порівнянні зі значеннями минулого четверга 5,2%. Ціна акцій «Укретелекому» знизилась минулої п’ятниці в порівнянні з ціною останньої угоди до того на 15,4% з 0,13 до 0,11 гривень за акцію. До минулої п’ятниці в останній раз угода з акціями «Укртелекому» по безадресним заявкам на ПФТС відбулась 24 вересня 2019 року. Біржовий курс акцій «Укртелекому» в останній торговий день минулого тижня не сформувався.

По трьом останнім угодам середня ціна акцій «Донбасенерго» минулої п’ятниці знизилась на 1,3%, а «Укртелекому» зросла на 1,7%. Власне ці ціни і приймаються до розрахунку індексу ПФТС. Остання ціна акцій «Укртелекому» взята до цього розрахунку датована 12 вересня минулого року.

Крім загаданих двох угод по безадресним заявкам з «індексними» акціями на ПФТС того дня, а їх було саме дві – по одній угоді з акціями кожного емітента, на цій біржі минулої п’ятниці були також зафіксовані невеликі за обсягом безадресні угоди з «індексними» пайовими паперами цієї біржі. По одній угоді було зафіксовано з акціями Райффайзен Банк Аваль, «Укрнафти», «Центренерго» та Крюківського вагонобудівного заводу. Умовні ціни акцій цих емітентів по угодам минулої п’ятниці склали відповідно 0,32, 8,0, 140 та 11,0 гривень за акцію. Ціни умовні, бо угоди адресні.

Інших угод з акціями на ПФТС того дня не було.

Загальний обсяг двох угод з акціями на ПФТС по безадресним заявкам минулої п’ятниці склав 31,15 тисяч гривень, чотирьох адресних – 7,3 тисячі гривень.

Індекс Української біржі минулої п’ятниці знизився на 1,5%. Завдяки цьому одноденному негативному руху фондовий індикатор Української біржі втратив майже половину своїх здобутків минулого місяця і тепер перебуває лише на 1,7% вище свого більш, ніж півторарічного мінімуму досягнутого 10 грудня 2019 року.

Ціновий рух індексу УБ того дня був зумовлений зниженням цін акцій «Центренерго» та Райффайзен Банк Аваль. Ціна акцій «Центренерго» втратила минулої п’ятниці 5,3%, банку – 1,1%. На закритті ціни відповідно склали 9,0 та 0,326 гривень за акцію.

З акціями «Центренерго» на Українській біржі того дня відбулось дві угоди по безадресним заявкам та одна угода по адресним заявкам, з акціями РБА – одна угода по безадресним заявкам.

Крім цього, на Українській біржі минулої п’ятниці пройшли дві угоди з акціями Миронівського хлібопродукту по безадресним заявкам без зміни їх ціни – 235 гривень за акцію, а також відразу на 24,0% зросла по котируванням ціна акцій Крюківського вагонобудівного заводу – з 12,1 до 15,0 гривень за акцію. Угод з цими паперами минулої п’ятниці не було.

Видається, що всі цінові рухи в сегменті акцій на УБ можуть відображати фінансові результати емітентів цих пайових паперів за 2019 рік.

Інших значимих подій в сегменті акцій на Українській біржі того дня не було.

Обсяг угод з «індексними» акціями на УБ минулої п’ятниці по безадресним заявкам склав 24,33 тисячі гривень, однієї адресної – трохи менше 48,4 тисяч гривень, двох угод з акціями МХП – 14,1 тисячі гривень.

Значимих місцевих українських новин для фінансового сектору країни за п’ятницю, вихідні та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові ринки акцій.

Світові фондові індекси в останній робочий день минулого тижня рухались незначно.

Минулої п’ятниці широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,3% і дещо відступив від свого історичного максимуму, досягнутого днем раніше. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив того дня незначну 0,1% і відступив від свого локального максимуму, який лише на лічені 0,02% є нижчим за його недавній історичний максимум. Широкий композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці  підріс на 0,4% і вийшов на свій новий більш, ніж півторарічний локальний максимум.

Сьогодні зранку ф’ючерси та американські фондові індекси зростають; на європейські – торгуються різноспрямовано. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів мало зміниться, можливо слабко додасть. Індекс MSCI EM зранку підростає на 0,6%.

Черговий місячний звіту по праці в США, опублікований минулої п’ятниці, виявився слабшим за очікування. Американська економіка додала в грудні 145 тисяч робочих місць при очікуваннях економістів зростання у 160 тисяч. Ріст заробітної плати в порівнянні з груднем 2018 склав лише 2,9% в порівнянні з аналогічним показником 3,6% жовтня, найвищим за останні 10 років. Значення ж 2,9% є найнижчим показником росту заробітної плати в США на річній основі з липня 2018 року. Офіційний рівень безробіття в США в грудні не змінився і склав 3,5%, найменше значення за останні п’ятдесят років.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах слабко позитивний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Значимих місцевих новин, які б вплинули на ці торги практично немає. Однак, як вже зазначалось вище, можливо торги на Українській біржі минулої п’ятниці відображають комусь вже відомі, а можливо кимось просто очікувані результати місцевих емітентів за 2019 рік. Якщо це дійсно так, то це недобра новина для місцевого ринку акцій.



сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 13 января 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду