Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 21:51
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 января 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1507,97-0,47%

Вчора індекс ПФТС знизився на зовсім незначні 0,04%. Індикатор продовжує перебувати коло свого більш, ніж річного мінімуму.

Всьому своєму руху минулого дня, наприкінці минулого тижня, і наприкінці минулого року, фондовий індикатор ПФТС завдячує зміні ціни акцій «Донбасенерго» по одній угоді. Вчора ціна цих паперів знизилась на 0,4%. Їх біржовий курс минулого дня не сформувався. Обсяг вчорашньої угоди з акціями «Донбасенерго» по безадресним заявкам на ПФТС склав 110 акцій компанії або трохи менше 2,8 тисяч гривень в грошовому вираженні.

Крім згаданої угоди з акціями «Донбасенерго» минулого дня на ПФТС відбулась одна угода по безадресним заявкам з акціями «Індустріалбанку».

Інших угод з акціями на ПФТС цього понеділка не було.

Індекс Української біржі вчора не змінився.

Дві вчорашні угоди з «індексними» акціями Райффайзен Банк Аваль по безадресним заявкам на цій біржі відбулись без зміни ціни паперів, 0,345 гривень за акцію.

Обсяг цих угод в грошовому вираженні - 193,2 тисячі гривень.

Крім цього в сегменті акцій на Українській біржі минулого дня відбулась ще одна угода по безадресним заявкам з однією акцією американської компанії Apple. Ціна цих паперів на УБ вчора додала 10,3%.

Ніяких інших угод з акціями чи значимої зміни котирувань акцій в перший торговий день цього тижня на УБ не було.

Значимих для фінансового сектору нашої країни суто українських новин за вчора та станом на сьогоднішній ранок немає.

Світові ринки акцій.

Вчора фондові біржі США не працювали. В країні відзначали День Мартіна Лютера Кінга, борця за права афроамериканців.

Як і зазвичай при святах в США, активність на світових фондових біржах минулого дня була нижчою, а цінова динаміка суттєво слабшою. Тож не дивно, що вчора світові фондові індекси змінились мало.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,1% від свого історичного максимуму досягнутого минулої п’ятниці. Так само втратив 0,1% цього понеділка і композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизившись від свого півторарічного максимуму.

Минулого вівторка звітами трьох банків США з числа найбільших розпочалась публікація квартальних звітів найбільших корпорацій США. Однак звітність менших компаній з числа тих, акції яких входять до індексу S&P 500, публікувалась і дещо раніше. На сьогодні опублікована звітність вже 44 корпорацій або 9% емітентів акцій з індексного кошику S&P 500. З них прибутки 71% перевищили навмисне суттєво занижені перед публікаціями відповідні показники очікувані аналітиками. Перевищення фактичних у 71% компаній - це середнє значення за останні п’ять років. Однак перевищення прибутків над очікуваннями по величині до вчора склало лише 1,1%, що помітно менше середнього за п’ять останніх років.

За даними FactSet аналітики станом на минулу п’ятницю очікували зниження квартальних прибутків крупних американських корпорацій в четвертому кварталі 2019 на 2,1% рік до року. Це гірше, ніж тиждень назад – 2,0%. За даними ж Refinitiv очікування були істотно кращими і складали мінус 0,8%, а без урахування енергетичного сектору, ріст за очікуваннями мав би скласти 1,9%.

Враховуючи навмисне занижені очікування аналітиків перед публікаціями звітності, з великою імовірністю кінцевий результат у змінах прибутків індексу S&P 500 буде позитивним. Якщо брати досвід попередніх трьох кварталів 2019 року, імовірний результат може знаходитись в діапазоні +0,8-+3,2% і ближче до верхньої границі. Таким він бачиться, якщо додавати різницю між фактичним результатом та прогнозованим безпосередньо перед початком публікацій. Про це вже писалось в минулих оглядах і в одному з них з ілюстрацією цієї тези на графіку. Однак, помітно слабше перевищення фактичних прибутків над очікуваними у перших 9% компаній, які вже опублікували звітність, все ж ставить під певний сумнів хороші результати американських корпорацій в четвертому кварталі минулого року.

За даними FactSet поточне відношення ціна/прибуток, P/E, індексу S&P 500, де прибутки це чисті операційні прибутки за наступні 12 місяців складає 18,6, за даними Refinitiv – 18,8. (Маються на увазі операційні чисті прибутки до надзвичайних статей – списань). Це високе значення, вище за середнє за останні п’ять та десять років.

За даними Refinitiv очікуваний ріст прибутків компаній індексу S&P 500 в першому кварталі 2020 року рік до року наразі складає 5,8%. Без енергетичного сектору показник знижується до 5,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси та американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів втратить. Індекс MSCI EM зранку просідає на 1,1-1,2%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах негативний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Значимих місцевих новин, які б вплинули на ці торги немає. Однак, можливо торги на Українській біржі починаючи з минулої п’ятниці і останні угоди з акціями на ПФТС відображають комусь вже відомі, а можливо кимось просто очікувані результати місцевих емітентів за 2019 рік. Якщо це дійсно так, то це не дуже добра новина для місцевого ринку акцій. Хоча є емітенти, як КВБЗ, які покращили свої минулі результати.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 21 января 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду