Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 01:55
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 20 февраля 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1617,11+0,04%

Вчора індекс ПФТС знову не змінився, довівши свою «серію» «безрезультатних днів» в сенсі динаміки до шести. Іншими словами індекс ПФТС з понеділка минулого тижня перебуває без змін на тому самому значенні 527,57 пунктів.

Однак на довершення цього, вчора, як і в попередні дні цього тижня, угод з акціями на біржі ПФТС не було взагалі, а обсяги торгів облігаціями на цій біржі були відносно невеликими.

Все це можна якось пов’язати зі спробами посилити роль Української біржі та консолідувати фондові майданчики в Україні.

Нагадаємо, що цього понеділка загальні збори акціонерів Української біржі, основного центру ліквідності акцій в Україні, в понеділок 17 лютого прийняли рішення збільшити акціонерний капітал цієї фінансової установи в два рази. Кількість акцій УБ зросте вдвічі до 50 тисяч.

Нові акцій будуть розміщені, як серед існуючих, так і нових акціонерів.

Індекс Української біржі вчора знизився на зовсім невеликих 0,02% після того, як він додав зовсім невеликих 0,05% днем раніше.

Цієї середи внесок в зміну у значення індексу Української біржі внесли акції трьох емітентів: «Укрнафти», Райффайзен Банк Аваль та харківського «Турбоатому». Ціна акцій «Укрнафти» минулого дня зросла на 0,9% до 165 гривень, ціна акцій Райффайзен Банк Аваль знизилась на 0,3% до 0,385 гривень, а ціна акцій «Турбоатому» втратила 0,45% і склала на закритті 11,1 гривню за акцію. Причому, якщо вчорашні зміни цін акцій нафтогазової компанії та банку відбулись по угодам, то акцій «Турбоатому» лише по котируванням, без угод.

Вчора на Українській біржі відбулось шість угод з акціями: п’ять з пайовими паперами «Укрнафти» і одна з акціями Райффайзен Банк Аваль. Загальний обсяг цих угод склав 304,9 тисяч гривень в грошовому враженні.

Єдиною іншою вчорашньою подією на УБ в сегменті акцій, про яку варто також згадати, стало зниження ціни Крюківського вагонобудівного заводу по котируванням на 2,0% до 24,0 гривень за акцію.

І це власне все значиме, що трапилось минулого дня на Українській біржі. Ніяких інших угод з пайовими паперами на УБ цієї середи не було, так само, як і не було інших значимих змін котирувань акцій без угод на цій біржі.

Значимих для фінансового сектору країни суто українських новин за вчора та станом на сьогоднішніх ранок немає.

Світові ринки акцій.

Вчора світові ринки акцій підростали, широкий фондовий індекс США S&P 500 та широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора оновили свої історичні максимуми, відповідно в шостий та п’ятий раз за минулі два тижні.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,5%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 0,8%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,7%.

Сьогодні в чомусь не зовсім звичайний для фінансових ринків день.

Курс євро досягнув свого майже трирічного мінімуму по відношенню до долара США - 1,0780. Останній раз менший крос-курс єдиної валюти бачили лише в квітні 2017 року.

Ціна золота досягла значення 1612 доларів США за тройську унцію. Це максимум з лютого 2013 року.

І цим не вичерпується список значимих для ринків подій.

Курс долара США підростає на фоні відносно непоганих економічних новин з США, де інфляція в січні в річному вимірі зросла до 2,5%, базова до 2,3% (новина від 13 лютого) і на фоні погіршення фінансових показників в Європі та ряді інших країн, включаючи, наприклад, Австралію.

Ціна золота зростає на фоні спалаху коронавірусу, низьких відсоткових ставок та очікування в якійсь вже не дуже далекій перспективі зниження фондових ринків.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються і торгуються різноспрямовано. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів, в тому числі і до початку біржових торгів, сьогодні німецький фондовий індекс DAX відразу після офіційного початку торгів практично не зміниться. Індекс MSCI EM зранку знижується на 0,2%.

В США продовжується публікація квартальних звітів найбільших корпорацій США. Станом на ранок понеділка цього тижня була опублікована звітність 387 компаній або 77% емітентів акцій з індексного кошику S&P 500. З них прибутки 71% компаній згідно з FactSet та 71,6% згідно з Refinitiv перевищили навмисне суттєво занижені перед публікаціями відповідні показники очікувані аналітиками. Це за даними FactSet менше, ніж п’ятирічне середнє значення 72%, але краще за довгострокове середнє, 65% згідно з Refinitiv та гірше, ніж за попередні чотири квартали – 74%.

За даними FactSet зміна «змішаних» прибутків рік до року, тобто фактичних опублікованих та очікуваних за даними  аналітиків, станом на кінець дня минулої п’ятниці складала +0,9%. За даними Refinitiv очікуване зростання прибутків індексу S&P 500 в 4-ому кварталі 2019 склало на ту ж дату 2,6%; без енергетичного сектору ріст за очікуваннями покращується до 5,5%. (Якщо хтось хоче зрозуміти цю ситуацію краще, йому варто усереднити дані FactSet та Refinitiv. Однак в принципі дані агентств не сильно різняться, а причини різниці – це дещо різні вибірки численних галузевих аналітиків, які прогнозують результати.)

За даними FactSet відношення ціна/прибуток, P/E, індексу S&P 500, де прибутки це чисті операційні прибутки за наступні 12 місяців станом на минулу п’ятницю складало 18,9. (Маються на увазі операційні чисті прибутки до надзвичайних статей – списань «репутації» і тому подібне). Це високе значення, вище за середнє значення за останні п’ять, десять, п’ятнадцять та двадцять років. Відповідні коефіцієнти: 16,7, 14,9, 14,5 та 15,5. Пікове значення за останні двадцять років – 24,4 було зафіксоване 24 березня 2000.

За даними Refinitiv очікуваний ріст прибутків компаній індексу S&P 500 в першому кварталі 2020 року рік до року наразі складає 3,8%. Без енергетичного сектору показник знижується до 3,6%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах –  слабко позитивний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Вчора і позавчора на місцевих біржах в сегменті акцій була невелика активність і слабка динаміка, а індекс ПФТС вже шість торгових днів поспіль не змінюється. Чи будуть сьогоднішні торги на місцевих біржах більш активними та більш результативними?


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 20 февраля 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду