Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 05:42
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 2 марта 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1562,72-1,5%

Усіх вітаємо з приходом весни.

Минулої п’ятниці індекс ПФТС знову не змінився після зовсім незначного зниження на 0,03% днем раніше. Угод з акціями минулої п’ятниці на цій біржі знову не було.

За останні 14 торгових дні (це майже три календарем тижні) індекс ПФТС змінювався лише за підсумками двох днів: на +1,0% та -0,03%.

Індекс Української біржі минулої п’ятниці мало змінився, додавши за результатами торгів 0,1%. І тут варто зробити схоже зауваження, яке було по відношенню до індексу ПФТС.

Крім зниження на 1,7% минулого вівторка за останні дев’ять торгових днів зміни індексу УБ то в плюс, то в мінус, не перевищували 0,09% в абсолютному вираженні.

Хоча варто відзначити, що минулої п’ятниці, як кажуть «в моменті» індекс УБ втрачав 1,4%. Проте під сам кінець торгів індикатор взагалі «вирвався в плюс».

Вчора з «індексними» акціями на Українській біржі відбулось шість угод з паперами трьох емітентів, з них дві угоди – по безадресним заявкам. На значення індексу УБ того дня вплинула зміна цін двох акцій «Центренерго» та «Укрнафти», і всі зміни цін по угодам. Ціна акцій «Центренерго» минулої п’ятниці зросла на 1,7% до 9,0 гривень за акцію, а ціна акцій «Укрнафти» знизилась на 1,3% до 156 гривень.

По дві адресні угоди в останній робочий день минулого тижня на Українській біржі було зафіксовано з «індексними» акціями «Центренерго» та Райффайзен Банк Аваль.  Умовні середньозважені ціни акцій за адресними угодами з цими паперами минулої п’ятниці склали відповідно 9,08 та 0,365 гривень за акцію. (Ціни називаємо умовними, бо угоди адресні.)

Загальний обсяг згаданих двох угод по безадресним заявкам склав 33,55 тисяч гривень в грошовому вираженні, чотирьох адресних – 45,5 тисяч гривень. Небагато.

Минулої п’ятниці на УБ пройшло три угоди по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту. Ціна цих паперів знизилась того дня на Українській біржі ще на 9,7% до 206,8421 гривень за акцію після втрати 3,8% днем раніше. Зниження ціни акцій МХП відображає цінові втрати цих паперів на Лондонській фондовій біржі, що, в свою чергу, є наслідком розпродажів на світових фондових ринках.

Ціна акцій Миронівського хлібопродукту знизилась в Лондоні минулої п’ятниці ще на 4,5% до 7,24 доларів США за акцію до більш, ніж п’ятирічного мінімуму. На початку лютого 2016 року ціна акцій МХП складала 7,25 доларів США за акцію.

Ціна акцій в Лондоні складає при сьогоднішньому курсі НБУ 24,5900 гривень за долар США еквівалент 178,0316 гривень, що на 13,9% менше за ціну цих паперів на Українській біржі.

Також на УБ минулої п’ятниці була зафіксована крихітна за обсягом адресна угода з акціями «Укртелекому»

Крім всіх цих згаданих вище угод, минулої п’ятниці на Українській біржі на 40% зросла по котируванням без угод ціна акцій «Миколаївобленерго», а також відображаючи розпродаж на світових ринках акцій, значимим чином без угод на УБ змінились котирування акцій американської компанії Apple (-9,3%).

Це все істотне, що трапилось того дня на Українській біржі в сегменті акцій. Ніяких інших угод з пайовими паперами на УБ минулого дня не було, так само, як і не було інших значимих змін котирувань акцій без угод на цій біржі.

Українські фінансові новини.

Група фахівців МВФ, яка перебувала в Україні досягла певного прогресу в переговорах з українськими властями, повідомив, постійний представник місії в Україні. Переговори найближчим часом продовжаться.

Дохідності українських єврооблігацій зросли на 0,2-0,3% по всій кривій дохідності на фоні спалаху коронавірусу в світі та «втечі інвесторів від ризиків», а також внаслідок затримки з програмою МВФ для України.

Міністерство фінансів України цього вівторка запропонує позачергово ОВДП в євро на фоні невдалих попередніх аукціонів з розміщень облігацій внутрішньої державної позики в минулі два тижні.

Світові ринки акцій.

Минулої п’ятниці світові фондові індекси переважно суттєво знижувались.

Того дня широкий фондовий індекс США S&P 500 просів на 0,8%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 3,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив ще 2,4%.

Варто відзначити, що на початку торгів минулої п’ятниці індекс S&P 500 втрачав 4,1%, потім відбувались його різкі рухи, то уверх, то вниз. Ще за 20 хвилин до закінчення торгів того дня індикатор після чергового руху вниз індикатор S&P 500 втрачав 3,3%. Та ривком наверх, коли трейдери вже почали покидати торговий майданчик перед вихідними, індекс S&P 500 в значній мірі подолав втрати.

Минулої п’ятниці дохідність 10-и річних державних облігацій США знизилась до рекордно низької відмітки 1,116%.

Основна причина, яка спровокувала розпродаж на ринках акцій це коронавірус та його поширення за межі Китаю.

Сьогодні організовані та зібрані провідні світові трейдери, домовившись між собою, разом рішуче спробують зупинити падіння на світових ринках акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси  дуже суттєво зростають, додаючи щось близько 2%. Індекс MSCI EM зранку додає 1,5%.

Рух уверх на світових ринках акцій в такій ситуації має бути дуже значним, щоб переконати усіх в можливості зупинки зниження.

Фондові індекси континентального Китаю зростають більш, ніж на 3,0%.

І це незважаючи на доволі негативні дані, які з’явились зранку стосовно економіки країни (в принципі очікувано).

Індекс менеджерів закупівель (Purchasing Managers’ Index, PMI) Китаю за даними приватної Markit/Caixin в лютому знизився до 40,3 при попередніх очікуваннях згідно з Reuters 45,7. Офіційний індекс PMI Китаю в лютому склав 35,7, найнижче значення за всю історію. Індикатор в січні був на рівні 50,0. Значення 50 відділяє прискорення та сповільнення темпів росту економіки.

Сьогодні зранку зовнішній фон для торгів акціями на українських біржах –  змішаний.

Як будуть розвиватись торги на місцевому ринку акцій сьогодні побачимо. Місцевий ринок акцій дуже і дуже слабко реагував на розпродажі на світових ринках акцій. Так що, ймовірно, цей, якщо можна так сказати, «тренд» продовжиться.


сайт "КІНТО"

  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 2 марта 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду