Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 16:43
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 12 июня 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1365,90%

Основною новиною для учасників світових фінансових ринків став вчорашній великий розпродаж на світовому і особливо американському ринках акцій. Основні фондові індекси США вчора несподівано для більшості учасників та олядачів дуже сильно втратили, від 5,3% (NASDAQ Composite) до 6,9% (DJIA, Dow Jones Industrial Average). Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора «провалився» на 5,9%.

Для українських учасників фінансового ринку найбільш значимою новиною стало вчорашнє значне, хоча і очікуване, зниження облікової ставки з 8,0% до 6,0%.

Також українським учасникам фінансового ринку «дуже» варто звернути увагу на ряд положень Меморандуму України з МВФ, опублікованому вчора. В цьому огляді будуть дані коментарі стосовно значення положень меморандуму для учасників місцевого фінансового ринку.

Не слід оминути зовсім увагою факт принаймні формального зростання захворюваності на Covid 19 в Україні та коментар українського прем’єра про можливість повернення в нашій країні до більш жорсткого карантину.

І по цій же темі варто тримати в умі на майбутнє вчорашній коментар міністра фінансів США Стівена Мнучіна про недоцільність майже за будь-яких обставин повернення до режиму локдауну (соціальної ізоляції) в США, навіть при наявності другої хвилі захворювання на коронавірус.

Якщо говорити про першу подію, то темі оцінки фондового ринку США по різним «мірам» (способам вимірювання вартості ринку) і зв’язку поточної оцінки ринку акцій з економікою, а також темі грошових потоків інвесторів США, позиціонуванню індивідуальних інвесторів США, позиціонуванню менеджерів звичайних (взаємних) фондів акцій США та спекулянтів на ринку акцій США, приділялось в наших попередніх оглядах дуже багато уваги. В цьому огляді будуть повторені основні тези стосовно цих моментів.

Також ще раз буде показаний дуже тісний зв'язок ситуації на ринку акцій США та на борговому ринку України.

Про все це більш детально, як і інші фінансові новини, після короткого огляду динаміки на українському та світових фінансових ринках.

Український фінансовий ринок.

Вчора індекс ПФТС знову не змінився.

Як і днем раніше, та ще днем раніше, на біржі ПФТС минулого дня відбулась лише одна угода з акціями - угода по безадресним заявкам з «не індексними» акціями банку «Південний».

Індекс Української біржі вчора підріс ще на 0,5% після росту на 0,3% та 0,2% у два попередні дні. За останні три торгові дні індекс УБ додав 1,0%, перебуваючи на рівні дуже близькому до останніх трьох локальних максимумів.

Вчорашнім рухом місцевий індекс «відкинув» негативний рух на світових ринках акцій.

Своєму вчорашньому руху, як і днем раніше, індекс Української біржі завдячує виключно зміні ціни акцій Райффайзен Банк Аваль.

Вчора на Українській біржі відбулось чотири угоди з акціями двох емітентів: одна по безадресним заявкам з акціями Райффайзен Банк Аваль та три по безадресним заявкам з акціями Миронівського хлібопродукту.

Вчора на Українській біржі біржові курси акцій Райффайзен Банк Аваль, та МХП не сформувались.

Ціни акцій, зміни цін акцій та біржові курс на УБ представлені в Таблиці 1.

Таблиця 1. Ціни акцій, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 11.06.2020

Ціна

Зміна

Біржовий курс

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,325

+3,2%

-

-

Миронівський хлібопродукт

169,0

-0,6%

-

-

Без угод, вчора на біржі УБ ще більше зросли котирування акцій американської компанії Apple - на 0,2% до 9345 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і значимих змін котирувань в сегменті акцій, минулого дня на Українській біржі не було.

Загальний обсяг угод на УБ минулого дня склав 86 тисяч гривень.

За даними http://ua.cbonds.info/ станом на 11.06.2020 дохідність найбільш «коротких» євробондів України складала 6,34% та 5,30%. Дохідність самих «дальніх» євробондів України на 11.06.2020: з погашенням 1 вересня 2027 була на рівні 6,73%,  1 листопада 2028 року – 7,39%, 25 вересня 2032 року – 7,20%, Рис. 1 в кінці огляду.

За даними http://ua.cbonds.info/ станом на 08.06.2020 дохідність найбільш «коротких» євробондів України складала 5,97% та 5,05%. Дохідність самих «дальніх» євробондів України на 08.06.2020: з погашенням 1 вересня 2027 –6,54%,  1 листопада 2028 року – 7,05%, 25 вересня 2032 року – 6,71%.

Маємо вже зростання дохідності єврооблігацій України та зменшення прибутку інвесторів в ці папери. Загальну картину добре видно на графіку абсолютних прибутків інвестицій в українські єврооблігації, який можна знайти на сайті за посиланням: http://cbonds.ru/indexes/indexdetail/?group_id=323, а також на Рис. 2 та Рис. 3 в кінці цього огляду.

Є швидка та десь випереджаюча реакція євробондів України на ситуацію на світових ринках акцій учора та позавчора. І взагалі є дуже сильна кореляція на цих ринках.

Світові фінансові ринки.

Вчора індекси акцій США просто обвалились. Фондові індекси Європи дуже сильно знизились.

Повторимо що вже згадувалось на початку огляду, вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 за результатами торгів впав на 5,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 4,1%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 1,9%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США та Європи суттєво зростають, пробуючи хоча б частково відіграти вчорашнє падіння. Вони відповідно додають до 2% та вище 1,0%. Індекс MSCI EM зранку знижується на 0,7%.

Новини.

Найбільш важливі новини для учасників українського фінансового ринку виділено жирним шрифтом, з урахуванням втрати важливості через включення подібних повідомлень по тій же темі в блоці новин за попередні дні.

Українські фінансові новини.

1.      Борговий ринок України. Облікова ставка Нацбанку.

Правління Національного банку України (НБУ) вирішило з 12 червня знизити облікову ставку з 8% до 6% річних, повідомив центробанк у четвер.

«Із високою імовірністю споживчий та інвестиційний попит залишатиметься пригніченим довше, ніж прогнозувалося у квітні. З одного боку, це утримуватиме інфляцію нижче цільового рівня (5% +/- 1 п. п.) довше, ніж передбачає квітневий прогноз. З іншого боку, це означає, що падіння української економіки може бути глибшим, ніж очікувалося», - зазначено в релізі.

Регулятор вважає, що надалі інфляція зростатиме помірними темпами, але ймовірно повертатиметься в цільовий діапазон довше, ніж прогнозувалося.

Центробанк також зазначив, що на сьогодні ситуація на валютному ринку, від якої суттєво залежить вартість споживчого кошика, є сприятливою для низької інфляції.

Нацбанк нагадав, що з початку квітня пропозиція валюти на міжбанківському ринку переважає попит.

·        Міжнародні резерви України до кінця 2020 року можуть перевищити закладений у квітневому прогнозі Національного банку рівень $27,2 млрд повідомила прес-служба регулятора.

Коментар: За зниженням облікової ставки та офіційній заяві НБУ по інфляції слід очікувати спроб Мінфіну ще більше понизити дохідність ОВДП, а також окремо спробу понизити проценти по депозитам в державних банках, в першу чергу в гривні. Так що вкладникам банків є сенс зараз, в найближчі дні спробувати «застовпити» поки є невеликий час, вищі проценти по вкладам.

2.      Ключові реформи в фінансовому секторі України. Меморандум з МВФ.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) у четвер оприлюднив Лист про наміри та Меморандум економічної та фінансової політики, підписані президентом, прем'єром, міністром фінансів і головою Нацбанку України в рамках запиту нової 18-місячної програми фінансування stand-by на SDR3, 6 млрд ($5 млрд), задоволеного фондом 9 червня.

Увечері в четвер офіційний переклад українською мовою Листа про наміри та Меморандуму економічної та фінансової політики оприлюднило Міністерство фінансів України.

Найближчими структурними маяками в меморандумі зазначені затвердження до кінця червня планів скорочення проблемних кредитів держбанків, перегляд до кінця серпня тарифів на опалювання з повним відображенням витрат на газ і капвкладення і затвердження порядку спрощеної зміни побутовими споживачами постачальника газу.

Окремі положення Меморандуму, важливі для учасників фінансового ринку України наступні:

·        Україна утримається від упровадження нових валютних обмежень у період дії програми stand-by (SBA)

·        Влада України уникатиме будь-яких дій, що мають на увазі політичне втручання в незалежність Національного банку України, який продовжить дотримуватися політики інфляційного таргетування (ІТ) в рамках режиму обмінного курсу з акцентом на підтримку фінансової стабільності.

·        Україна має намір активізувати роботу для вирішення проблеми високого рівня успадкованих проблемних кредитів (NPL) у держбанках і затвердити плани їх скорочення до липня цього року. Уточнюється, що реалізація цих планів підлягатиме щоквартальному моніторингу з боку Ради з фінстабільності (РФС) і НБУ і стане частиною щорічних КРI банків.

·        Крім того, планується забезпечити виконання усіх вимог і умов входження ЄБРР у капітал Ощадбанку до жовтня 2020 року.

·        До кінця листопада стоїть структурний маяк внесення нових правок до закону про банківську діяльність із посиленням вимог до капіталу, резервів і акціонерів, поліпшення корпоративного управління і збільшення повноважень НБУ щодо калібрування вимог до капіталу й ліквідності з урахуванням ризиків, які приймають банки.

·        До кінця вересня заплановано розширити повноваження наглядової ради НАК «Нафтогаз України» в її статуті та привести корпоративне управління в інших держкомпаніях до стандартів ОЕСР.

Тут оминається ряд пунктів Меморандуму, які стосуються учасників фінансового ринку акцій опосередковано, як, наприклад, певні кроки по ствердженню незалежного правосуддя та наведенню порядку в митній сфері.

Коментар загальний: Перше, що спало на думку в зв’язку з публікацією Меморандуму, це не отримання коштів МВФ, і навіть не конкретні кроки стосовно закріплення вже проведених реформ в Україні і оголошення про нові, а виключна важливість положень Меморандуму, інших меморандумів України з МВФ, для продовження поступального руху України по шляху реформування в позитивному сенсі, наближення стандартів державного управління в країні до кращих світових практик. Відносини з МВФ зараз дуже сильно сприяють прогресу держави Україна в економічних та соціальних відносинах.

В цьому зв’язку з дуже великим жалем мимоволі згадуються ще зовсім недавні спроби окремих елементів діючої влади не те щоб не продовжити реформи в країні, а розвернути Україну з шляху реформ, в тому числі:

·        Порушити незалежність НБУ, нав’язати політичну залежність Нацбанку чи то від парламенту, чи то окремих особистостей, чи то від Кабінету Міністрів. (Не узгодження чи пояснення дій НБУ – офіційне та неофіційне політичній еліті, іншим органам управління, що правильно, а саме нав’язування своїх і часто дуже непрофесійних поглядів, чи власного і не в інтересах країнах політичного впливу).

·        Розрушити фінансову та курсову стабільність в Україні. Мимоволі згадується дуже непрофесійне і, видається, неприпустимо непрофесійне для займаної посади недавнє інтерв’ю, одного з діючих міністрів України. Спроби створити, по колись випробуваного вже принципу адміністративного втручання СРСР, дивну і недіючу, руйнівну в перспективі кількох років модель стимулювання економіки про принципу «фінансових стероїдів».

·        Спроби втручання в систему незалежного судочинства.

В цьому зв’язку мимовільно згадується створення держави Київська Русь. Тоді, розуміючи надзвичайно велику важливість політичного досвіду і відсутність досвіду власного в створенні системи державного управління, вже існуючі державницькі елементи в східнослов’янських та фінсько-угорських племенах звернулись по допомогу до варягів. «Земля наша велика и обильна, а порядка в ней нет. Приходите княжить и владеть нами». І київські князі Володимир та Ярослав, нащадки запрошеного варяга Рюрика, принесли в створену державу християнство, перший в країні цивільний, торговий та кримінальний кодекси («Правда рѹсьска», «Правда рускаа»), розвивали систему державного управління, налагоджувати міжнародні відносини, почали будувати храми і т.п..

Здатність власного «політичного класу» самостійно мудро управляти державою, проводити реформи, дивлячись на позитивні приклади зовні, - це його зрілість. При тому треба розуміти, що навіть в самих розвинутих країнах зовсім нерідко є дуже впливові політичні елементи, групи, і навіть найбільші партії, які часу від часу пробують відступити від мудрості в державних економічних та фінансових рішеннях. Все, начебто заради спільного блага. І буває коли вони на час таки вносять елементи хаосу, тимчасової негативної зміни траєкторії. Таки прикладів, і відносно свіжих, не один і не два. Та все ж там в кінцевому підсумку спрацьовує запобіжник у вигляді «колективного розуму».

На жаль, політичний клас України поки що не продемонстрував цю дуже важливу якість державницького підходу, власних самостійних мудрих і виважених стратегічних рішень. І це кивок не в сторону окремих особистостей. Бо політичний клас, це не одна-дві особистості, а широкий загал особистостей, серед яких є важливі, що можуть займати навіть не перші посади, а другі - треті - десяті по формальній важливості. Але об’єднуючи своїх колег, вони не дають окремим іншим особам, групам, чи навіть тимчасово найбільш впливовим партіям на тривалий час (а не одну каденцію) змістити свою державу з шляху прогресу.

Тому, поки що співпраця України з МВФ, до зрілості місцевих політиків, важлива не тільки заради грошей, але й заради прогресу нашої країни. Якби багато хто не кивав негативно в  сторону МВФ.

Коментарі по суті положень: Перше. Дуже добре і надійно, що не будуть вводиться обмеження на зняття валютних депозитів та обмінні операції по гривні. Значить можна «заходити» в гривневі інструменти та не боятись за валютні депозити.

Не буде спроб ґвалтувати економіку та фінанси України якимось супер стимулюючими заходами. Якби це було, слід було б готуватись «зістрибнути» з цього ринку в готівку, в тому числі «під подушкою».

Можна очікувати утримання державних банків України від того, щоб вони стали слабко фінансово спроможними, і це стосується, що важливо, в першу чергу операційно фінансово слабкого «Ощадбанку».

Можна розраховувати на покращення державного управління в державних компаній на кшталт «Центренерго».

3.      Коронавірус. Економіка України.

В Україні знову різко зросла кількість нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 - за минулу добу станом на ранок четверга зафіксовано 689 нових інфікованих, 21 особа серед раніше хворих померла, 372 одужали, повідомляється на сайті Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) МОЗ України.

Критичне погіршення ситуації з коронавірусом у 10 і більше областях може стати приводом для повернення до суворого карантину, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Коментар: Не хотілось би. Це був би великий удар по економіці країни.

4.      Криза в електроенергетиці України

Кабінет Міністрів підписав із виробниками електроенергії з поновлюваних джерел енергії (ПДЕ) меморандум, який передбачає добровільне зниження «зеленого тарифу».

Документ підписали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, тимчасова виконувачка обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець, відповідальні особи Європейсько-українського енергетичного агентства і Української вітроенергетичної асоціації.

Зазначається, що документ передбачає, що виробники електроенергії з ПДЕ приймають умови добровільної реструктуризації «зелених тарифів», яка передбачає їхнє зниження.

Зокрема, для сонячних електростанцій (СЕС), передбачається зниження тарифу на 15%, для вітряних електростанціях (ВЕС) - на 7,5%.

Зі свого боку українська влада зобов'язується вживати всі заходи для забезпечення своєчасної поточної оплати державним підприємством "Гарантований покупець" і погашення наявної заборгованості перед виробниками електроенергії з ПДЕ, які погодилися з умовами реструктуризації.

Також українська влада зобов'язується визначити і затвердити річні квоти підтримки «зеленої енергетики» і забезпечує проведення аукціонів із розподілу таких квот.

Також, згідно з умовами меморандуму, виробники ПДЕ приймають умови обмеження термінів введення в експлуатацію нових об'єктів за «зеленим тарифом».

«Так, із 1 серпня поточного року нові сонячні електростанції потужністю понад 1 МВт зможуть бути введені в експлуатацію з отриманням державної підтримки тільки шляхом участі в аукціонах», - підсумовано в повідомленні.

5.      Ситуація в банківському секторі України

Обсяг коштів, розміщених фізичними особами на рахунках у банках у гривні та іноземній валюті, за оперативними даними, збільшився на 0,8% до 611,984 млрд гривень станом на 1 червня, дані Національного банку.

Від початку року вклади населення в банках зросли на 12,8% з 542,302 млрд гривень.

Гривневі вклади населення в банках у травні збільшилися на 1,6% до 356,2 млрд гривень.

При цьому обсяг валютних депозитів населення в гривневому еквіваленті у звітному місяці скоротився на 0,2% до 255,8 млрд гривень.

Депозити юридичних осіб (гривневі та валютні) в травні збільшилися на 2,3% до 528,8 млрд гривень.

За оперативними даними НБУ, середня процентна ставка за гривневими депозитами (середньомісячна) в травні для юросіб знизилася на 1 п.п. до 6,3%, для фізосіб - знизилася на 0,4 п.п. до 11,4%.

Ставка за валютними депозитами для юросіб становила 1,8%, для населення - 1,9%.

В 2018 році вклади населення в банках зросли на 7,3% з 472,2 млрд гривень.

У 2019 вклади населення в банках зросли на 8,6% з 501,7 млрд гривень до 542,3 млрд гривень.

Ситуація на ринку акцій США пояснення

Тут слід починати з оцінки.

Оцінка ринку.

Узагальнено є два підходи до оцінки поточної вартості ринку акцій: короткостроковий та довгостроковий. Перший базується на коефіцієнтах і більш зрозумілий, другий – на довгостроковій дохідності та довгостроковій премії за ризик або ж, трохи інше, але схоже, на розрахунковій найбільш ймовірній дохідності інвестиції в ринок акцій на інтервалах 10, 20 років.

З позицій випереджаючого коефіцієнта P/E по прогнозному операційному чистому прибутку індексу S&P 500 (короткостроковий підхід) цей індикатор зараз дуже дорогий, також Рис. 4-5 в кінці огляду.

За критерієм абсолютної довгострокової дохідності, а це станом на 01.06.2020 6,0% за розрахунком професора Дамодорана, індекс S&P 500 (70% капіталізації ринку акцій США) є також дуже дорогим, особливо для часів економічної кризи, Рис. 6-7 в кінці огляду.

Однак, за критерієм відносної дохідності, премії за ризик, за надзвичайно і виключно низьких дохідностей державних боргових інструментів США, (а зараз вже й дохідності корпоративних боргів США) індекс S&P 500 не є дуже дорогим. Це порівнюючи дохідності «до нескінченності» інвестицій в акцій та поточної довгострокових державних облігацій. З цієї точки зору є сенс частково інвестувати кошти в ринок акцій США навіть на поточних рівнях або ж хоч «не виходити з нього». Ця штука є  результатом дуже великих викупів державних боргових паперів з ринку центробанком США, ФРС.

Проте, також, з урахуванням всього зараз має дуже сенс і перечекати, поки ринок акцій ситуативно знизиться. І вже заходити після цього. Або ж, навіть, спекулювати, цілком обґрунтовано очікуючи зниження ринку.

Позиціонування, технічний аналіз, динаміка та зміна думок перевірених експертів, зараз дуже тісно пов’язаних з ринком акцій.

В такій ситуації (та й взагалі) для аналізу наступного коротко та середньострокового руху ринку акцій слід опиратись на:

·        потоки коштів інвесторів;

·        позиціонування інвесторів та спекулянтів;

·        технічний аналіз;

·        відгуки окремих учасників ринку акцій та його перевірених експертів, обов’язково в порівнянні з їх власними зовсім недавніми, але трохи більш ранніми прогнозами.

По всім цим критеріям, у великій, хоча не повній мірі відображеними в Таблиці 2 в кінці огляду та на Рис. 8-12 в кінці огляду, з великою імовірністю нас очікувало зниження ринку акцій США.

І знову до місцевого ринку акцій.

Вчора індекс Української біржі не знизився при значному зниженні на світових  ринках акцій та зниження прибутків інвесторів в Українські євробонди. Можна розцінити це просто як значну інертність місцевого ринку акцій. Тож логічно сьогодні очікувати певного зниження місцевого фондового індексу України. А як буде насправді, – подивимось.

Рис.1

Рис.1


Рис.2

Рис.2

Рис.3
Рис.3

Рис.4
Рис.4



Рис.5
Рис.5


Рис.6
Рис.6

Рис.7
Рис.7


Таблиця 2. Оцінка чистих потоків коштів інвесторів США до довгострокових взаємних фондів та фондів, що торгуються на біржах (ETF) разом, за кожен тиждень, в млрд. доларів США. Оцінка Investment Company Institute, США до 03.06.2020

6/24/2020

6/17/2020

6/10/2020

6/03/2020

5/27/2020

Акцій

-11,140

-2,352

США

-5,906

1,612

Світ

-5,235

-3,963

Змішані

1,253

0,249

Облігацій

25,990

17,449

З оподаткуванням

22,884

15,509

Муніципальні

3,106

1,939

Сировинні товари

1,527

822

Всього

17,630

16,168

5/20/2020

5/13/2020

5/6/2020

4/29/2020

4/22/2020

Акцій

-13,721

-10,763

-22,368

-19,551

-9,475

США

-8,121

-4,354

-12,744

-1,542

8,504

Світ

-5,600

-6,409

-6,807

-7,933

-2,043

Змішані

-1,099

-1,915

-0,774

-2,314

-0,507

Облігацій

18,479

15,509

18,074

6,379

9,647

З оподаткуванням

16,173

14,572

8,135

9,094

-7,623

Муніципальні

2,307

937

-1,756

0,553

-2,903

Сировинні товари

1,953

1,214

1,616

1,692

4,815

Всього

5,612

4,045

-3,453

-13,794

4,480

4/15/2020

4/8/2020

4/1/2020

3/25/2020

3/18/2020

Акцій

4,585

6,461

12,498

-40,783

-11,381

США

8,846

8,504

12,502

-30,198

-6,406

Світ

-4,261

-2,043

-0,004

-10,585

-4,975

Змішані

4,853

-2,655

3,911

-17,765

-25,623

Облігацій

6,110

-10,521

-30,432

-100,811

-114,400

З оподаткуванням

4,796

-7,618

-28,983

-80,717

-94,045

Місцевих випусків

1,314

-2,903

-1,449

-20,094

-20,355

Сировинні товари

4,012

2,192

3,064

2,814

-1,483

Всього

19,560

-4,524

-10,960

-156,545

-152,887

Рис.8 Рис.9Рис.9


Розміщення інвестиційних коштів індивідуальних інвесторів США в облігаціях, включаючи фонди облігацій та індивідуальне володіння облігаціями. Частка.

Згідно з даними місячних опитувань Асоціації індивідуальних інвесторів США.

1987-04.06.2020



Рис.10
Рис.10

Розміщення інвестиційних коштів індивідуальних інвесторів США в грошових коштах. Частка.

Згідно з даними місячних опитувань Асоціації індивідуальних інвесторів США.

1987-04.06.2020




Рис.11
Рис.11

Рис.12

Рис.12

сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 12 июня 2020
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду