Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 15:41
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 июня 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1375,32+1,26%

Фінансові новини - після короткого огляду динаміки на українському та світових фінансових ринках. Як кажуть тут може й є щось важливе, але термінового нічого нема.

Український фінансовий ринок.

Вчора індекс ПФТС знову не змінився.

На біржі ПФТС вчора відбулась одна угода з акціями по безадресним заявкам, з «не індексними» акціями банку «Південний».

Вчора індекс Української біржі втратив ще 0,3% після такого ж зниження від локального максимуму днем раніше.

Вчора на Українській біржі відбулась лише одна угода з акціями. Це була  угода по безадресним заявкам з акціями Райффазен Банк Аваль на суму 9,45 тисяч гривень

Ціна акцій Райффазен Банк Аваль Українській біржі минулого дня втратила ще 1,6% знизившись з 0,320 до 0,315 гривень за акцію (днем раніше знизилась так само на 0,005 гривень - з 0,325 до 0,320 гривень за акцію). Біржовий курс акцій Райффазен Банк Аваль вчора на Українській біржі не сформувався. Власне ця угода з  паперами банку і привела до вчорашнього зниження індексу УБ.

Без угод на біржі УБ вчора ще на 1,2% зросли котирування акцій американської компанії Apple - до 9531 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, минулого дня на Українській біржі не було.

За даними http://ua.cbonds.info/ станом на 17.06.2020 дохідність найбільш «коротких» євробондів України складала 5,41% та 5,21%. Дохідність самих «дальніх» євробондів України на 17.06.2020: з погашенням 1 вересня 2027 була на рівні 6,73%,  1 листопада 2028 року – 7,16%, 25 вересня 2032 року – 7,01%.

За даними http://ua.cbonds.info/ станом на 16.06.2020 дохідність найбільш «коротких» євробондів України складала 5,85% та 5,38%. Дохідність самих «дальніх» євробондів України на 16.06.2020: з погашенням 1 вересня 2027 була на рівні 6,83%,  1 листопада 2028 року – 7,22%, 25 вересня 2032 року – 7,06%.

Маємо на цьому ринку вчора ще певне зменшення дохідності єврооблігацій України, і, відповідно, зростання прибутку інвесторів в ці папери. Загальну картину добре видно на графіку абсолютних прибутків інвестицій в українські єврооблігації, який можна знайти на сайті за посиланням: http://cbonds.ru/indexes/indexdetail/?group_id=323.

На ринку ОВДП є продовження спроб окремих банків-учасників цього ринку понизити пропозиції «на короткому» кінці кривої дохідностей. Цьому сприяють результати позавчорашніх первинних аукціонів Мінфіну з розміщення ОВДП.

Однак поки не можна сказати, що Мінфіну вдалось переконати учасників боргового ринку України. Залучення слабкі, для довших паперів – немає зниження дохідності.

Та й на вторинному ринку є й кращі для інвесторів пропозиції по дохідності на купівлю: 7,0% (на 9,0% - продаж) – ОВДП 2020 рік, 8,75% - 9,50% (на 10,25% - 11,0%) – ОВДП 2021 рік, 10,0-10,5% (на 11,25-12,0%) - далі по термінам обігу 2022 рік – 2023-2027.

Світові фінансові ринки.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 за результатами торгів знизився на 0,4%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав ще 0,7%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, «відновився» ще на 0,5%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США та Європи слабко зростають менше, ніж на 0,5%. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,3%.

Новини.

Найбільш важливі новини для учасників українського фінансового ринку виділено жирним шрифтом, з урахуванням втрати важливості через включення подібних повідомлень по тій же темі в блоці новин за попередні дні.

Українські фінансові новини.

1.      Стабільність банківської системи в Україні. Фінансова стабільність в Україні.

·        Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service 16 червня підвищило рейтинги Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку, Райффайзен Банку Аваль, Сбербанку (всі - Київ) і банку «Південний» (Одеса) та переглянуло прогноз зі «стабільного» на «позитивний», при цьому знизило базову оцінку кредитоспроможності (BCA) Укрексімбанку з «caa1» до «caa2», повідомляється на сайті агентства.

«Moody's підвищило рейтинги Приватбанку, зокрема, за депозитами в національній валюті з Caa1 до B3, за депозитами в іноземній валюті з Caa2 до Caa1, і базову оцінку кредитоспроможності з Саа1 до B3 з відповідним поліпшенням прогнозу рейтингу з «позитивного» на «стабільний», - йдеться в повідомленні. Також Moody's підвищило рейтинг ризику контрагента та оцінку ризику контрагента Приватбанку з В3 до В2.

16 червня Moody's підвищило рейтинги Ощадбанку, зокрема: базову оцінку кредитоспроможності (Baseline Credit Assessment) до рівня «b3»; рейтинг довгострокових депозитів в іноземній валюті (Long Term Bank Deposits Fgn Curr) до рівня «Caa1»; рейтинг довгострокових депозитів у національній валюті (Long Term Bank Deposits Local Curr) до рівня «B3»; довгостроковий рейтинг ризику контрагента в іноземній валюті (Long Term Counterparty Risk Rating Fgn Curr) до рівня «В2»; рейтинг ризику контрагента за національною шкалою (National Scale Rating) до рівня «A1.ua». Довгострокові рейтинги банку зараз мають стабільний прогноз.

Базова оцінка кредитоспроможності (Baseline Credit Assessment) Ощадбанку на рівні «b3» відображає його важливе системне значення, взаємозалежність між показниками кредитоспроможності банку і суверена і обмежена суверенним рейтингом. Однак це обмеження поки пом'якшало завдяки поліпшенню кредитоспроможності уряду України.

·        За підсумками першого кварталу 2020 року державні банки отримали прибуток у розмірі 11,1 млрд грн, що на 37% більше, ніж за відповідний період минулого року, повідомляє Міністерство фінансів України. Із загального обсягу прибутку 94% або 10,4 млрд грн - прибуток «ПриватБанку».


«У першому кварталі цього року спостерігалося збільшення розміру активів банків державного сектора, в основному, за рахунок зростання обсягу міжбанківських кредитів на 25%, або на 22 млрд грн, фінансових активів, які рефінансуються НБУ, на 13%, або 19 млрд і обсягу кредитів і заборгованості клієнтів на 5%, або 12 млрд грн», - сказано в повідомленні.

Коментар: Дуже важливі і позитивні повідомлення. В часи кризи стабільність банківської системи – це дуже важливо. Підвищення рейтингів банків говорить про великі плюси. Ці наші огляди пишуться для учасників фінансового ринку України, які майже всі є клієнтами державних банків України, Райффайзен Банку Аваль, можливо і інших згаданих інституцій. Тому, в цих наших оглядах приділяється немало уваги надійності українських банків.

В часи двох попередніх економічних криз проблеми в банківській системі України були дуже великими. Багато банків, якщо не більшість, певний чи навіть тривалий час були неплатоспроможними, по факту працювали з від’ємним значенням регулятивного та власного капіталу за рахунок непоганої ліквідності та вимушеного дуже ліберального наглядового ставлення НБУ, яке переконувало власників банків додати капітал своїм установам. Однак, знаючим людям, які працювали в цей час з місцевими банками це не додавало тоді впевненості чи спокою, як і керівництву НБУ та Мінфіну.

Тож, ситуація на сьогодні завдяки діям власників банків та НБУ в попередні роки, діям попередньої виконавчої влади в країні виглядає добре. Однак, слід звернути увагу і на такі не дуже явно згадані негативні моменти, як: відносне погіршення власної надійності за оцінкою «Укрексімбанку», залежність банків від фінансування держави (в тому числі і надійності «Ощадбанку», як слідує з заяви Moody's), концентрація прибутків держбанків у «Привату», збільшення фондування держбанків за рахунок міжбанківських кредитів та кредитів НБУ (з можливим виходом на ринок запозичень ОВДП за рахунок саме цих коштів).

2.      Захворюваність на COVID-19. Економічна криза в Україні.

За добу 17 червня в Україні COVID-19 діагностували у рекордно великої кількості людей – 829 нових випадків, 23 хворих померли в середу, Рис. 1-5 в кінці огляду.

Днем раніше в Україні теж був новий антирекорд випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу: станом на ранок середи виявлено 758 нових випадків інфікування, 31 людина з числа раніше захворілих померла, 415 одужали, повідомляється на сайті Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Днем раніше повідомлялося про 666 хворих за добу, 15 червня приріст становив 656 інфікованих, 14 червня було 648 хворих, 13 червня - 753 нових хворих, 12 червня - повідомлялося про 683 нові випадки.

Коментар: Дуже важливо і погано. Окрім надзвичайно важливого гуманітарного значення цих сумних новин, а життя та здоров’я людей є ще й дуже важлива економічна та фінансова компонента. Повернутись до карантину – це явний і сильний удар по економіці. Що говорити, навіть ті, хто по-справжньому працював на карантині, в тому числі і керівники середньої ланки, явно знижували трудову дисципліну. Була заява в США міністра фінансів Стівена Мнучіна, що більше «локдауну» в цій країні не буде через велику кількість значимих негативних наслідків.

Та і що говорити. Наші люди далеко не завжди притримуються необхідних заходів безпеки. Подивіться на вихідних на київські пляжі.

3.      Нова поки лише потенційна загроза стосункам України з західними партнерами,

політичній та фінансовій стабільності в Україні.

·        П'ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко в четвер, 18 червня, прийде до Печерського суду, похорон Олексія Порошенка перенесено на п'ятницю, 19 червня, повідомив прес-секретар П. Порошенка Святослав Цеголко – текст повідомлення.

·        П'ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів Європейської народної партії (ЄНП) з питань Східного партнерства. Як повідомляє прес-служба «Європейської солідарності» в середу, в заході також взяли участь президент Європейської народної партії Дональд Туск, президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадес, Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович , глави урядів Болгарії, Ірландії, Латвії, Словенії лідери інших політичних партій - членів ЄНП.

«На ваших очах відбуваються реванш, політична помста і політично мотивовані переслідування опонентів, активістів, волонтерів, військових. Під ударом опинилися демократія і верховенство права в Україні - основні елементи спільних цінностей, Угоди про асоціацію, наших відносин з ЄС і НАТО. Це - прямий шлях до міжнародної ізоляції України, охолодження відносин із Заходом і повернення в орбіту впливу Кремля ... Що стосується мене особисто, то я вистояв проти російської агресії в найскладніші часи, а тому вистою і перед політично мотивованим переслідуванням з боку нової влади. Головне сьогодні - не Порошенко, а збереження демократичної європейської України», - резюмував лідер «Європейської Солідарності».

·        Вчора міжнародний форум з питань безпеки в Галіфаксі закликав президента України Володимира Зеленського припинити переслідування стосовно свого попередника Петра Порошенка.

Цитати: «Президенту Зеленському слід знати, що прибічники демократичного та економічного розвитку України не мають жодних ілюзій щодо політичних мотивів, що стоять за спробами ув’язнити колишнього президента України Петра Порошенка», - наголосив президент Міжнародного форуму з питань безпеки в Галіфаксі Петер ван Прааг. У документі зазначено, що Порошенку нині загрожує більше ніж десяток обвинувачень, які розпочали проти нього прокурори, що діють від імені президента Зеленського. У разі визнання винним, йому загрожує до десяти років ув'язнення. «Україна багато чим пожертвувала на шляху до свого демократичного і процвітаючого майбутнього, і президенту Зеленському варто зрозуміти, що будь-які спроби кинути за ґрати своїх політичних опонентів не повинні мати місця в країні, яка прагне бути частиною спільноти цивілізованих націй», - зазначив ван Прааг. «У разі ув’язнення колишнього президента Порошенка Україні загрожують серйозні наслідки для її відносин з демократичними державами та інституціями, що порушить питання про те, чи слід західним націям продовжувати надавати свою економічну та фінансову допомогу країні, яка відмовилася від верховенства права», - застеріг він. Підсумовуючи, ван Прааг наголосив, що «в найкращих інтересах демократичного майбутнього України президенту Зеленському варто було б негайно закликати до припинення всіх слідчих дій стосовно Порошенка».

Міжнародний форум з питань безпеки в Галіфаксі є позапартійною, неприбутковою організацією, яка організовує провідну в регіоні Північної Америки конференцію з питань міжнародних відносин та безпеки. Її місія полягає в зміцненні стратегічної співпраці між демократіями світу. Цього року конференція відбудеться 20-22 листопада.

·        Новина від 12 червня. Європейський парламент обіцяє пильно стежити за справою п'ятого президента України, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка, та застерігає від його переслідування з метою політичної боротьби. Про це йдеться у заяві голови делегації Європарламенту у парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Вітольда Ващиковського, голови делегації Європарламенту в парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Андрюса Кубілюса і віцеголови делегації Європарламенту у парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Траяна Бесеску від 12 червня.

«Справа колишнього президента Порошенко буде пильно відстежуватися у цьому органі (Європарламенті), і ми віримо, що нинішня адміністрація України буде дотримуватися найвищих стандартів верховенства права і справедливості», - додали вони.

Колишній президент Польщі Александр Квасневський застеріг українського президента Володимира Зеленського від переслідування політичних опонентів.

Коментар: В цьому нашому огляді до пункту дуже «розлогі» цитати з суровими звинуваченнями чи підозрами. І це в першу через чинник раптовості. Як кажуть в такому випадку на російській мові: «Застали врасплох» чи «Удалось застать врасплох». Виникнення цієї справи в останні дні і поява всіх цих коментарів для простого фінансового аналітика чи простого учасника фінансового ринку України є доволі таки великою несподіванкою. Як кажуть в таких випадках, в «ту сторону» «не дуже дивились». Тому є у нас «перебір» в огляді в кількості цитат. Треба якось усвідомити незвичайні чи незвичні «нові обставини», про які якось два дні назад не думалось.

Так. На жаль, в Україні є відносно недавній сумний досвід кримінального переслідування і ув’язнення бувшого прем’єр-міністра країни. Тоді, це не привело ні до покращення порозуміння з західними країнами чи їх лідерами, ні до  політичної стабільності в Україні, ні до утвердження авторитету України, як держави. Поки, дуже важко говорити чи не є всі ці наведені (та й не наведені) цитати та коментарі до «справи», починаючи зі вчорашнього зауваження самого п’ятого президента України, просто великим перебільшенням. До кінця незрозуміло, хто такий ван Прааг, як будуть в подальшому розвиватись події чи є якесь значиме підґрунтя для кримінального переслідування Порошенка і чи це буде відбуватись. Не варто заздалегідь робити якісь висновки і стосовно юридичного процесу, якщо такий буде мати місце. Це справа українських правоохоронних органів та судів.

Теоретично, всі мають бути рівними перед законом. Хоча, цілком зрозуміло, що на практиці таке просто неможливо. По відношенню до осіб, які займають високе політичне становище, висувати різні звинувачення дуже просто. Набагато простіше, ніж по відношенню до людини з «вулиці». Адже багато рішень на вищому рівні є доволі спірними і з чималими різними наслідками. Багато з них, приймаються з певним перевищенням високопосадовцями своїх повноважень. І таки часто мають місце порушення законів, які скривають в стінах високих кабінетів. Тож зазвичай, в світовій практиці на багато порушень цією категорією громадян закривають очі і сильно применшують їх значення, якщо такі порушення не ведуть до державної зради, прямих великих матеріальних зловживань, тощо.

Однак, виходячи з власних практичних потреб аналізу нових потенційних фінансових та політичних ризиків та загроз, тепер доволі несподівано, доведеться найближчим часом уважно моніторити все, що має стосунок до цієї справи (чи цих справ). Адже, після подібних голосних заяв не можна певний час, на жаль, зовсім виключати і перспективи дійсного майбутнього сильного погіршення стосунків України з Заходом зі значимим наступним розвитком подій. Як наслідок, наприклад, ще до такого погіршення чи навіть його відсутності, тепер з чималою ймовірністю можна очікувати явних і тривалих затримок з отриманням фінансування України та українських державних компаній і державних програм з численних зовнішніх джерел, зі сторони західних фінансових інституцій та країн: Світового банку, ЄС, ЄБРР, МБРР, США, затримки в отриманні другого «осіннього» траншу МВФ. Це може мати місце принаймні до часу прояснення для західних партнерів України ситуації навколо кримінальних справ відносно Порошенка, їх наявності чи обґрунтованості, вмотивованості, залежності від певних осіб. А це звичайно матиме матеріальні негативні наслідки для міжнародних резервів нашої країни, фінансування держбюджету, до дохідності українських фінансових інструментів. (Дай, Боже, щоб нічого такого не було.) Хоча, поки зарано і про це говорити. Чекаємо і уважно слідкуємо.

Як кажуть, здивували. «Удалось.»

4.      Довіра до виконавчої гілки влади України зі сторони Верховної Ради.

Парламентський комітет з питань економічного розвитку на засіданні в середу відмовився підтримати оновлену програму уряду.  Підтримали урядову програму лише п'ять членів комітету, ще четверо із присутніх проголосували «проти» і стільки ж утрималися.

Коментар: Слабко, погано, але до кінця незрозуміло. Ніхто, здається, не прокоментував причини такого голосування. Хоча, начебто говорили про її неконкретність для цього уряду, за великий часовий простір.

5.      Корпоративні новини. Виробничі показники «Укрнафти» в травні 2020.

У травні 2020 року найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" скоротила видобуток нафти на 1,3% до 128,9 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року. За вказаний період «Укрнафта» скоротила видобуток газового конденсату на 1,7% до 96,7 млн ​​куб. м газу. В травні 2020 року порівняно з травнем 2019 року компанія скоротила середньодобовий видобуток нафти і конденсату на 1,42% до 4,16 тис. тонн, а також скоротила середньодобовий видобуток газу на 1,58% до 3,12 млн куб. м газу.

Коментар: Не дуже значима новина. Тут важливі 1) ціни, 2) відображення реалізації нафти в звітності компанії (чого не було в минулому році), 3) вирішення питання податкового боргу.

6.      Криза в електроенергетиці та вугільній промисловості України.

Кабінет Міністрів зобов'язав теплові електростанції (ТЕС) використовувати для виробництва електроенергії тільки українське вугілля. Це рішення було прийнято на засіданні Кабміну 17 червня. «Було встановлено, що низка енергогенеруючих компаній ТЕС не дотримуються зазначених показників (показників споживання енергоресурсів, затверджених в енергобалансі), зокрема в структурі палива спостерігається значне зниження обсягів споживання вугілля, вітчизняного видобутку, природним газом, який використовується ТЕС для виробництва електроенергії», - сказала на засіданні тимчасова виконувачка обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець. Вона зазначила, що ця ситуація є неприпустимою, тому що це призводить до припинення роботи шахт, вимушеного простоювання шахт і затримки оплати праці шахтарів.

Коментар: Місцева вугільна промисловість – це в чималій мірі і соціальний проект в Україні. Ті хто впливають на рішення по імпорту електроенергії мають це розуміти. Шахтарям треба дати або роботу на шахтах, що простіше, або іншу – що потребує великих інвестицій. Можливо, при нинішніх цінах на газ економічно більш вигідно ТЕС працювати тимчасово на газі.

Світові фінансові новини

·        На світових фінансових ринках виникли певні складнощі (ціни акцій знижуються, облігацій зростають – знижуються дохідності)  в зв’язку з продовженням поширення коронавірусу. В Китаї відмінено ряд внутрішніх авіарейсів для зменшення поширення хвороби. Є спалах захворюваності на коронавірус  в штаті Техас, США, як тільки-но згадувалось нові джерела в Китаї.

Коментар: Десь ситуація місцями схожа на ту, що має зараз місце в Україні і описана була вище.

·        Вчора Голова ФРС Джером Павелл в черговий раз заявою підтвердив, що при реалізації придбання корпоративних облігацій центральний банк США в кінцевому рахунку відійде від купівель акцій ETF до придбання окремих випусків. Цього тижня ФРС заявила, що купуватиме безпосередньо самі облігації корпорацій як частина свої двох кредитних можливостей, впроваджених під час пандемії коронавірусу. Заява була зроблена під час другого дня чергових планових «слухань» Глави ФРС в Конгресі США на цей раз в Комітеті Палати Представників з фінансових послуг.

Коментар: Вже не новина. Про це вже не раз згадувалось. Позитивно для ринків акцій, облігацій, з точки зору надійності на ринку. До речі, самі регулярні слухання в Конгресі, дозволяють радикально зменшити зауваження стосовно зловживань в державних структурах і наступного через два-три роки переслідування чиновника. Адже, якщо зараз робиться «щось не так», то парламентарі «вже зараз» мають можливість вчасно зробити відповідну заяву.

З учорашніх новин, новина за позавчора. Виступ Глави ФРС в банківському комітеті Сенату. Тези: «ФРС не буде вести себе, як слон, на ринку корпоративних запозичень в США». «ФРС не буде «монетизувати» державний борг США.

·        Вчора, однак ситуацію поза межами Конгресу негативно прокоментували відомі на фінансовому ринку США особи. Річард Бернштейн та Стівен Роуч попереджають про негативні наслідки безпрецедентної політики Федерального резерву, яка може врешті нанести серйозну шкоду.


Бернштейн називає майже рекордні дефіцити та агресивні зусилля щодо збільшення грошової маси серед найбільших проблем.
«Я здивований, що людей більше не турбує те, що саме означає для економіки в США величезне зростання грошових коштів».
Бернштейн особливо стурбований величезними закупівлями облігацій, які ФРС робить зараз.


«Вони ефективно перетворили ринок облігацій у футбол третього класу», - сказав Бернштейн. «Переможців чи переможених немає. Усі отримують медаль участі, і треба дивуватися, витягуючи питання про повернення ризику з величезного ринку - що це означає для неправильного розподілу капіталу, де буде утворюватися міхур і подібні речі».


І все-таки Бернштейн, який десятиліттями провів на Уолл-стріт, визнає, що екстремальні грошові та фіскальні заходи мають вирішальне значення, щоб уникнути депресійного сценарію та повернути економіку на шлях.

Але. «Ми не обов’язково з цього приводу хвилюємось у найближчі два дні. Але я думаю, що в наступному році, через два роки [або] три роки, це стане великою проблемою для людей», - сказав Бернштейн.

Стівен Роуч очікує з часом ослаблення долара на 35% проти основних інших валют. І, можливо, стагфляції в США – сполучення високої інфляції та дуже слабкого росту, як це було в США в 70-х.

Коментар. Подивимось. Щось в цьому стилі дуже може бути. Є підстави (в цьому огляді їх менше згадуються, але в оригінальному тексті є. Мораль для українських учасників фінансового ринку. Поки можна ще якийсь час «пересидіти» в доларі, але готуватись на інтервалі пару років вчасно піти в євро, або ж, навіть в гривню.

І знову до місцевого ринку акцій.

Тут є проблема з побудуваннями очікувань. Угод на місцевих біржах мало, одна чи дві можуть «порухати» індекс УБ. Місцевий український ринок акцій «працює» з лагом по відношенню до світових риків акцій. А там зараз темп рваний. Тож і результат може бути доволі різним. Та більше «дивимось в плюс».



Рис.1
Рис.1


Рис.2


Рис.2

Рис.3
Рис.3


Рис.4
Рис.4

Рис.5

Рис.5


сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 18 июня 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду