Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 19:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 3 сентября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1319,74-0,06%

На сьогодні є не термінові, але важливі для учасників місцевого фінансового ринку новини, які стосуються «Центренерго» і, в, менш значима для Крюківського вагонобудівного заводу. Сьогодні ми очікуємо рішення НБУ по обліковій ставці. Є важлива інформація по парі євро-долар, яка відповідно стосується і пари гривня-долар, ціни золота та нафти, та до певної міри фондових індексів. Про все це і більше в дайджесті новин після огляду ситуації на фінансових ринках.

Але для початку інформація та графік. Вчора фондові індекси США значно зросли. Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 1,5%, індекс Dow Jones додав 1,6%, індекс NASDAQ – 1,0%. На тижневому графіку індекс S&P 500 пробив уверх лінію тренду росту 8 років з 2012 року (лінію, яка проходить через вершин піків висхідного тренду). Ріст індексу спостерігався з часу останньої фінансової кризи, що сталася в 2008-9 роках.

Індекс S&P 500 пробив уверх свою лінію зростання на тривалому проміжку часу.



Рис.1
Рис.1

Це погано або дуже погано. Не сам ріст, що непогано в кризу, а такий великий ріст.

Це - аморально. Радісний, гарний настрій, веселощі та сміх, взагалі – це чудово. Але не в час біди. В кращому випадку – це погане виховання. Однак справа не тільки в моралі. Справа у впливу цієї обставини на силу країни чи країн, державну справу.

Зараз виходить так, що великий прошарок (чи прошарки) американського суспільства стає багатшим посеред глибокої економічної кризи, коли значна частина людей немає роботи і великий відсоток не має коштів заплатити за придбаний раніше будинок чи квартиру або навіть орендну плату за житло. А великі проблеми в суспільстві мають бути розділено справедливо між усіма громадянами країни, за рідким виключенням, яке завжди буває. Зараз є ріст статків, в час коли багато людей хворіє і немало вмирає від хвороби. А принцип має інший. Багатших людей криза має також негативно стосуватись, і не в малій чи меншій мірі, а навіть більше, ніж бідніших. І цей розподіл - це не соціалізм, адже мова не йде про значне вирівнювання доходів багатих та бідних. І це не якась там абстрактна філософія. ЦЕ БАЗОВИЙ ПРИНЦИП ПРАВИЛЬНОГО ДЕРЖАВНОГО УСТРОЮ, ЯКИЙ НЕ СЛІД ПОРУШУВАТИ.

ПОЯСНЕМО ТЕЗУ. Якщо великий і впливовий чи дуже впливовий прошарок суспільства (прошарки) будуть вигравати матеріально, особливо вигравати суттєво, від проблем в державі, це буде її розвалювати, ослаблювати країну. Чому. Бо ці люди почнуть впливати на політичне керівництво країни так, щоб не боротись з проблемами, а, скоріше їх створювати. «Навіщо боротись з хворобами, пандемією?», скажуть вони, «Адже під час пандемії ми багатієм». «Навіщо боротись з економічною кризою, чи з безробіттям, коли в кризу наші статки значно зростають?» «Навіщо уникати збройних конфліктів. Ні. Хай гинуть наші хлопці та дівчата на війні десь там на другому континенті, як і їх противники, адже ми від цього не страждаємо, а станемо суттєво багатші». Таким чином немала частина впливових людей буде зацікавлена в тому, щоб їх країна мала серйозні проблеми. Тому що у них особисто немає при цьому проблем, а навпаки, є додаткове благо. Та хіба так має бути? Адже при цьому їх країна буде втрачати, біднішати, а держава значно слабшати. Не кажучи вже про те, що поділ між різними прошарками суспільства буде значно  рости, що буде ще одним приводом для проблем, в тому числі через соціальні конфлікти, явні чи неявні. І ТАКОГО СЛІД УНИКАТИ.

Що стосується причин росту фондових індексів США, то згідно з редакційною статтею, опублікованою вчора інформаційним агентством Associated Press (AP) це сталось з основних причин, наведених нижче. Ключові цитати.

1.      «Ралі на ринку обумовлене колосальним ростом капіталізації таких гігантів, як Apple».

2.      Низькі процентні ставки та величезні обсяги купівлі облігацій Федеральним резервом допомогли підкріпити економіку, і вони є основною причиною того, що S&P 500 зміг відновитись після свого майже 34-процентного падіння на початку цього року.

3.      Ріст на Уолл-стріт відбувся завдяки зростанню цін акцій компаній високих технологій, які, як очікують інвестори, залишатимуться надійними ставками протягом усієї пандемії та після того, як вона закінчиться.

4.      Покращення даних про відновлення бізнесу, нещодавні звіти про прибутки компаній, які були не такими поганими, як побоювалися, та обнадійливі ознаки успіху у гонці виробників ліків в ході розробки вакцини проти коронавірусу до кінця року».

Ми вчора багато писали про можливість приєднатись до росту американських фондових індексів та акцій високотехнологічних компаній через інвестування на Українській біржі в акції Apple, зараз найбільшої за капіталізацією компанії світу (2,3 трильйони), акції, які зросли набагато більше за ріст світових фондових індексів. (Хоча на УБ ріст ціни акцій Apple був слабшим, ніж на біржі NASDAQ за період - 100% на УБ в порівнянні зі 134% в США) Повторимо цей вчорашній графік та Таблицю до нього.



Рис.2
Рис.2

Таблиця 1. Ціни компанії Apple на Українській біржі

Котирування/угода

Дата

Ціна, гривень

Ціна, USD

Курс, НБУ

Ріст, % (в грн.)

Ріст, % (в USD)

Котирування

23.03.20

6728

242,6

27,7386

-

-

Угода до 23.03*

16.03.20

7070

271,0

26,0890

-

-

Угода після 23.03

26.05.20

8428

313,6

26,8742

-

-

Котирування

01.09.20

14106

511,8

27,5618

110%**

111%**

Угода до 01.09*

19.08.20

13910

510,8

27,2297

97%/65%

97%/63%

* найближчі по даті угоди

** ріст по котируванням з 23.03.2020 по 01.09.2020; нижче – по угодам з 16.03.20 та 26.05.20 до 19.08.2020 (через дріб).

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС вчора знову не змінилось (До речі, одинадцятий торговий день поспіль).

На біржі ПФТС минулого дня відбулась одна угода з акціями. Це була угода з «не індексними» акціями банку «Південний».

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,5% після зниження на 1,4% днем раніше і майже досяг рівня свого останнього недавнього локального максимуму.

Графічна картина в індикаторі почала змінюватись. Раніше індекс УБ торгувався у вузькому діапазоні майже без змін рівня цього діапазону на середньостроковому проміжку часу. Та після попереднього локального максимуму індикатор не знизився до попереднього локального мінімуму, що може вказувати на його подальший його ріст, можливо під впливом росту на світових фондових ринках, можливо під впливом позитивних місцевих новин стосовно окремих емітентів, наприклад «Центренерго» в сполученні з інформацією по дивідендам Райффайзен Банк Аваль.

Вчора на Українській біржі відбулось аж чотирнадцять (рекорд мабуть за останні півроку)  угод з акціями, щоправда, акціями лише трьох емітентів. Більша частина угод відбулась з акціями «Центренерго». Великі обсяги торгів цим папером в грошовому вираженні були і днем раніше. Стосовно «Центренерго» є важливі новини, які можуть впливати на ціну акцій, дивись нижче дайджест новин.

Результати торгів акціями минулої п’ятниці на Українській біржі представлені в Таблицях 2 та 3 нижче.

Таблиця 2. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 02.09.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,411

+1,5%

286 720

4

0,4050

+1,1%

«Центренерго»

5,2

+6,1%

89 600

8

-

-

«Турбоатом»

7,851

+0,0%

3 925,5

1

-

-

Разом

380 245,5

13

Таблиця 3. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів  02.09.2020.

Ціна (зважена), грн.

Обсяг торгів, грн.

Число угод

«Центренерго»

5,20

27 196

1

Разом

27 196

1

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, минулого дня на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

На фоні загального оптимізму на фінансових ринках та саме через нього ціни українських державних євробондів в доларах США ще більше підросли і знову оновили свій  піврічний максимум, Рис. 3. Їх дохідності відповідно ще більше знизились і підходять до мінімальних річних, чи точніше багаторічних значень. В цьому ціновому рості і зниженні дохідності, повторимо, відіграє свою ключову роль загальний оптимізм на світових фінансових ринках, в тому числі і світовому (більше американському) ринку акцій.

На «дальньому» кінці кривої дохідності ОЗДП номінованих в доларах США дохідність в вчора  складала 7,06% - 7,14% (днем раніше - 7,2-7,23%).

Посилання: http://cbonds.ru/indexes/indexdetail/?group_id=323

та http://ua.cbonds.info/



Рис.3
Рис.3

Декларовані дохідності ОВДП емітованих в гривні на вторинному ринку в середині  кривої дохідності (2022-2023 рік) вчора ще дещо зменшились (від -0,05% до -0,60%). Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» однак підросла на 0,15%. Вона є максимальною по кривій і складає по пропозиціям 10,95%, а не 10,80%, як пару днів раніше. Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Проте, ряд банків на ринку декларують помітно нижчі дохідності продажу. Хоча при торгівлі придбати «2025 рік» «за 10,80%» вчора було цілком реально.



Рис.4
Рис.4

Світові ринки акцій.

При вчорашній ріст на ринку акцій США вже писалось на початку цього огляду. Повторимо. Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс ще на 1,5%, індекс Dow Jones додав 1,6%, індекс NASDAQ – 1,0%. На тижневому графіку індекс S&P 500 пробив уверх лінію тренду росту 8 років з 2012 року (лінію, яка проходить через вершин піків висхідного тренду).

Учасники ринку «грають» на акціях кількох високотехнологічних компаній, які мають теоретично значно додати в своєму бізнесі від соціальної ізоляції. Їх поточна ринкова оцінка викликає однак запитання. Ринкові коефіцієнти Apple зараз, наприклад, «зашкалюють». Середній потенціал росту акцій компанії за даними аналітиків (це після його підвищення рядом брокерських домів) зараз складає на річному інтервалі мінус 12,6% (Дані і YAHOO і 4-traders - market screener, MarketScreener.com). Діапазон – плюс 14,2% - мінус 46,0%. Однак, Morningstar, оцінка якої виставляється автоматично, без участі людини на базі програм кількісного аналізу, дає справедливу  ціну цих паперів «на зараз» 70 доларів США (після зовсім недавнього спліту акцій 4:1), що майже на 47% нижче їх поточної ринкової ціни.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 під впливом росту на фондовому ринку США і під впливом зниження євро (див про це далі) зріс на значні 1,6%, Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився на незначну 0,1% (також дивись в блоці новин негативну рекомендацію).

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 сьогодні додає ще близько 1%. Індекс STOXX 600, який «вимірюється в євро», практично не змінювався з початку червня. Ослаблення долара США і укріплення євро в цій відсутності росту відіграли ключову роль. Однак сьогодні на фоні локального ослаблення євро і оптимізму на ринку акцій США індикатор зростає майже до свого «коронавірусного» максимуму, Рис. 5.

Ф’ючерси на фондові індекси США після значного росту індикаторів учора сьогодні слабко знижуються.  Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знижується на незначну 0,3% (ще раз - дивись в блоці новин негативну рекомендацію).




Рис.5
Рис.5


ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

КОРПОРАТИВНІ НОВИНИ ЕМІТЕНТІВ, акції яких представлені на місцевих фондових біржах.

«Центренерго», ВАЖЛИВО.

Кабінет Міністрів створив міжвідомчу групу для розроблення моделі об'єднання державних вугледобувних підприємств і державної енергогенеруючої компанії "Центренерго". Це рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 2 вересня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству енергетики та Фонду державного майна за 2 тижні розробити модель об'єднання державних шахт і державної енергогенеруючої компанії "Центренерго". Про це він сказав під час засідання Кабміну в середу.

Зазначається, що створення вищезгаданого об'єднання дозволить державі підвищити інвестиційну привабливість "Центренерго" в розрізі запланованої на 2021 рік приватизації компанії, відмовитися від державних дотацій у вугільний сектор, а також забезпечити прибуткову і стабільну роботу ефективних державних вугледобувних підприємств.

Раніше компанія ДТЕК запропонувала уряду створити на базі державного ПАТ "Центренерго" єдиний паливно-енергетичний комплекс, куди повинні увійти до десяти шахт, в тому числі п'ять шахт об'єднання "Добропіллявугілля", які ДТЕК за часів Януковича взяв в оренду до 2059 року . При цьому ДТЕК не пояснив, чому Група хоче відмовитися від шахт "Добропіллявугілля". У той же час відзначається, що зараз на ринку існує профіцит українського вугілля. Тому ДТЕК вивів в простий "Добропіллявугілля" з 1 квітня по 13 липня.

Коментар. Дуже позитивно. Як вже коментувалось в минулому огляді, створення вертикально-інтегрованих компаній з видобутку вугілля та теплової генерації  в більшості випадків є дуже правильним та логічним рішенням. Є відомі кроки в цьому напрямку «Донбасенерго». Хоча все ж є питання чи увійдуть шахти «ДТЕК Добропіллявугілля». Важливо, які саме державні шахти з якою собівартістю видобутку та дещо менш важливо транспортним плечем увійдуть в об’єднану компанію.

З позицій учасників місцевого ринку акцій з однієї сторони важливо і добре, що капіталізація об’єднаної компанії зросте, але також важливо який буде «коефіцієнт» обміну акцій «Центренерго», що їм належать, на акції об’єднаної компанії.

***

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити державними замовленнями українські заводи з будівництва та ремонту вантажних і пасажирських вагонів. Про це він заявив під час робочої поїздки в Харківську область, про що свідчить повідомлення на сайті президента.

«На Панютинському вагоноремонтному заводі було замовлення на капремонт 280 вагонів в липні-серпні, і до цього ми замовили ще 500», - сказав Зеленський. Президент України заявив, що в 2020-2021 році планується державне замовлення на будівництво нових пасажирських вагонів. Це дозволить використовувати потужності Харківського вагонобудівного заводу.

«Окремо є замовлення на будівництво нових вагонів, наприклад, на Крюківському вагонобудівному заводі 70 вагонів цього року і 100 нових вагонів в наступному році. Харківський завод теж буде задіяний у виробничому процесі», - додав глава держави.

Коментар. З точки зору учасників місцевого ринку акцій однієї сторони добре, що були підтверджені замовлення КВБЗ, хоча є фраза 100 вагонів в наступному році – а думалось в цьому, і увага держави до сектору, з іншої – замовлення для Харківського заводу, це може зменшити замовлення для КВБЗ.

Нагадаємо, що виробництво вантажних вагонів в січні-липні скоротилося на 74,1% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше - до 1846 одиниць, в тому числі є значне скорочення у Крюківського вагонобудівного заводу, який виробив основний обсяг вантажних вагонів.

Приватизація

Верховна Рада встановила парламентський контроль над приватизацією державного майна і заборонила продаж об'єктів великої приватизації до кінця дії карантину.

Фінанси

Національний банк України (НБУ) на засіданні 3 вересня, найімовірніше, збереже облікову ставку на поточному рівні 6% річних, вважає більшість банкірів, опитаних Інтерфакс-Україна.

"Інфляція підтримується істотно нижче цільового діапазону (2,4% проти 4-6%). Однак в перспективі шести-дев'яти місяців є підстави очікувати істотного прискорення інфляції, що може швидко ввести реальну облікову ставку в область негативних значень ", - сказав наприклад начальник аналітичного відділу Альфа-Банку Олексій Блінов, який вважає найбільш вірогідним збереження ставки на рівні 6%.

***

Кабінет Міністрів вирішив залучити 100 млн доларів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) на відновлення Східної України.

Новини економіки.

У січні-серпні 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року Україна скоротила транзит природного газу на 42%, або на 24,8 млрд куб. м газу до 34,8 млрд куб. м.

Новини банківського сектору

Кабінет Міністрів України в рамках програми з Міжнародним валютним фондом оновив принципи стратегічного реформування державних банків (відповідно до 17 статті меморандуму з МВФ). Оновлені принципи стратегічного реформування держбанків передбачають, зокрема, зниження частки держави в банківському секторі до 2025 року до 25% із 60%.

"Основні пріоритети положень - це впровадження стратегій для кожного банку державного сектора, захист і підтримка реалізації реформи корпоративного управління з більшістю незалежних членів в наглядовій раді, зменшення частки непрацюючих активів на балансі, скорочення позиції держави, державних підприємств у банках державного сектора тощо", - повідомив заступник міністра фінансів Денис Улютін на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

Коментар. З позицій фондового ринку можлива таким чином поява на місцевому ринку акцій нових і «сильних» емітентів.

Позитивно слід оцінити наявність у державних банків незалежних наглядових рад. Певний час назад держбанки видавали під тиском державних високопосадовців сумнівні кредити, які не були повернуті, що створило серйозні загрози для фінансової стабільності в країні. При незалежних наглядових рада повторення цього малоймовірне.

Криза в електроенергетиці.

Державне підприємство "Гарантований покупець" з початку 2020 року виплатило виробникам електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) 10,55 млрд гривень як розрахунки за вироблену електроенергію, що становить 31,4% від необхідної суми.

Новини інших галузей.

За вісім місяців 2020 року українські підприємства скоротили виплавку сталі на 6,2%, до 13,74 млн тонн, свідчать дані ОП "Укрметалургпром". За 8 місяців 2020 року вироблено 13,60 млн т чавуну, що на 0,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року

Світові фінансові новини.

Інвестиційний інститут BlackRock (найбільшої компанії з управління активами в світі) зараз має рекомендацію "менше ринку" (“underweight”) щодо акцій на ринках, що розвиваються, оскільки багато з цих економік досі борються з поширенням коронавірусу, повідомив Бен Пауелл, головний інвестиційний стратег Азіатсько-Тихоокеанського регіону з Інвестиційного інституту BlackRock. "В цілому, тактично, ми залишаємось трохи обережними щодо EM", - сказав він. І це стосується всіх регіонів.

***

Зростання євро загрожує відродженню економіки Єврозони, який починається, повідомляє Financial Times (FT), посилаючись на кількох важливих осіб Європейського центрального банку. Були коментарі головного економіста ЄЦБ Філіпа Лейна щодо рівня обмінного курсу, який натякнув на те, що політикам почало неприємно сприймати нещодавнє зростання курсу спільної валюти. Лейн позавчора заявив, що ЄЦБ не дивиться на обмінний курс, але рівень 1,20 EUR/USD «має значення»: «і схоже, що удар у відповідь, можливо, почався», прокоментував Майкл Еврі, стратег Rabobank по світовим фінансовим ринкам.

Однак в іншій записці (не FT), а аналітиків банку Societe Generale сказано наступне: «…можливо, надто розтягнутий ринок і, можливо, переосмислення відносних перспектив зростання чи навіть переосмислення шансів переобрання президента Трампа спричинить гідну корекцію EUR/USD (до 1,17?), але покупці, якщо це відбудеться, будуть дивитись на діапазон 1,25-1,35 на 2-3-річному горизонті».

Коментуючи висловлювання Лейна вони пишуть «Час зараз хороший - втручання, словесне чи інше, найкраще працює, коли ринок надмірно позиціонований, що, безумовно, має місце сьогодні. Але неявна загроза порожня. Частково, тому що курс EUR/USD лише повернувся до свого середнього рівня з 1999 року, тому він лише надмірно розтягнутий у короткостроковій перспективі. І тому, що ЄЦБ не зможе  проводити політику так, щоб послабити євро».

Коментар. Важливо при побудові курсових очікувань, в тому числі в парі гривня – долар в сторону більшого ослаблення гривні по відношенню до долара США. Також негативно для ціни золота в доларах США і фондових індексів США.

Разом з тим слід бути обережними в прогнозах, оскільки лінія тренду зростання в парі євро-долар поки не подолана, Рис 6.  (Дивись на лінію мінімумів) і є прагнення ослабленням євро підтримати ріст на фондовому ринку США перед виборами.

Гривня ж потихеньку подовжує слабшати по відношенню до долара США та євро, Рис. 7



Рис.6
Рис.6

Рис.7
Рис.7

***

До цього ж. За остаточною версією композитного (і в секторі виробництва і все секторі послуг і зважений по країнам) показника індексу менеджерів із закупівель Єврозони (PMI) обрахованого Markit і опублікованого сьогодні, економічна активність в Єврозоні в серпні зросла більш, ніж очікувалось. Композитний індекс PMI склав 51,9, вище від  прогнозованого 51,6. Показник вище 50 сигналізує  зростання на  місячній (часовій) основі, тобто порівняно з попереднім місцем. Це, слабше, ніж показник 54,9 липня, оскільки зараз ряд європейських країн бореться зі зростанням випадків коронавірусу.

Індекс PMI в секторі послуг Німеччини за серпень був переглянутий суттєво в сторону збільшення до 52,5; попередня оцінка була - 50,8.

Коментар. Помірковано сприяє укріпленню євро і росту фондових індексів Єврозони. Однак, в протилежність є загадана негативна думка ЄЦБ стосовно сильного євро, що може переважити.

***

Індекс менеджерів із закупівель в секторі послуг в Китаї Caixin Services (PMI) знизився до 54,0 у серпні з 54,1 у липні, однак він суттєво вищий за 50,0. PMI вказує на продовження відновлення другої за величиною економіки у світі та сприяє зростанню цін азіатських акцій.

Повертаючись до місцевого ринку акцій

Вчора, як вже зазначалось на початку огляду, індекс Української біржі підріс і підійшов під свій попередній локальний максимум. Це здається на зміну тренду. Є позитивні новини для ціни акцій «Центренерго». Є зростання на світових фондових ринках та зменшення «ризиків України», вираженої в помітному зниженні дохідності державних євробондів та ОВДП. Та чи буде цього достатньо для учасників місцевого ринку акцій, які ставлять дуже високі ризики проти дуже слабких фінансово місцевих емітентів з дуже малоліквідними акціями. Може бути. Та проте значні сумніви в сильному рості і «виходу «за діапазон» все ж лишаються.




сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50





Настроение рынка на 3 сентября 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду