Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 16:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 сентября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1268,17-0,16%

На сьогодні, та нагадаємо ще з попереднього тижня, є певні фінансові події для українських учасників фінансового ринку, за якими слід слідкувати на інтервалі декількох днів, а на щось можливо реагувати сьогодні.

Це рішення Наглядової Ради Райффайзен Банк Аваль, яке в тому числі буде опубліковане на сайті банку в розділі інформація, стосовно дат по дивідендам банку. Рішення орієнтовно має бути прийняте і опубліковане на днях, найбільш імовірно (хоча й точно) 24 вересня. На суму дивідендів має зменшитись ринкова ціна акцій банку. Станом на зараз інформації про рішення Ради немає.

Варто слідкувати зараз також за ринковою інформацією. Там чимало помітних та значимих, хоча і невеликих по величині рухів, на які варто звернути увагу.

Першою ринковою новиною, є суттєве зменшення ринкової ціни акцій Миронівського хлібопродукту на Лондонській фондовій біржі позавчора до 5,14 доларів за акцію, мінімуму з 2009 року. Є негативна технічна картина ціни цих паперів, яка говорила про імовірне продовження зниження ціни акцій МХП на ЛФБ. Вчора ціна акцій МХП на Лондонській фондовій біржі підросла до 5,26 доларів.

Частині учасників місцевого ринку – акціонерам  шахтоуправління «Покровське» варто продовжити слідкувати за новою інформацією стосовно питання ціни цих акцій.

Слід звернути увагу на певне зростання дохідності ОВДП на первинних аукціонах і на слабкий попит при нинішній дохідності цих паперів, а також на певне зростання ціни продажу ОВДП на вторинному ринку (до 11,30% для паперів з погашенням в 2025 та 2027 роках.)

В останні дні почалось певне укріплення гривні після її певної девальвації. Можливо, що саме в ослабленні гривні була причина втрата інтересу до ОВДП в гривні при поточних дохідностях, а також певний відтік коштів з депозитних банківських рахунків громадян в минулому місяці. (Про це також в блоці новин).

Варто звернути в цьому зв’язку на той факт, що на минулому тижні НБУ вперше з липня 2020 року почав більше викуповувати гривню на міжбанку. (Блок новин).

Слід продовжити слідкувати за розвитком подій на фондовому ринку США та інших крупних світових регіональних ринках акцій, а саме чи продовжиться зниження на цих ринках і чи не стане воно значним. Вчора фондові індекси США підросли і сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси зростають. Насправді перед виборами в США, які відбудуться 3 листопада, дуже сумнівно що буде велике зниження світових фондових індексів. Це могло б вплинути на результат голосування, чого всі прагнуть уникнути.

Українським учасникам фінансового ринку слід враховувати велику кореляцію цін єврооблігацій України (і відповідно їх дохідності) з динамікою фондових індексів США. Ціни цих паперів в останні дні знизились а їх дохідності відповідно помітно зросли, наблизившись до позначки у 8,0% на дальньому кінці кривої.

Є певне ослаблення курсу євро по відношенню до долара США, на що комусь також звернути увагу.

Також (про це більше в блоці новин) варто звернути увагу на новину про спроби влади України посилити діалог з МВФ в зв’язку з численними проблемними питаннями, які недавно виникли у відносинах України та Фонду, з іншими МФО та Заходом в цілому .

Про частину з цього більш детально разом з іншими новинами в Дайджесті фінансових та економічних новин після огляду ситуації на фінансових ринках.

І як практично завжди по вівторкам чи середам (за відсутності у вівторок) огляд починається з короткого ілюстрованого таблицями та графіками опису того, що відбулось в сегменті акцій на місцевих біржах на минулому тижні.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Таким чином, спершу огляд динаміки ринку місцевих акцій за минулий тиждень.

Результати торгів акціями в Україні на минулому тижні, закінчуючи цим понеділком, відображені на Рис. 1-5. Дані включають і порівняння з міжнародними ринками акцій, і динаміку цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі та біржі ПФТС за минулі чотири тижні.

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі за минулий тиждень та обсяги торгів на УБ за минулі чотири тижні.


Рис.1Рис.1Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на біржі ПФТС за минулий тиждень та обсяги торгів на ПФТС за минулі чотири тижні. Рис.2Рис.2Динаміка українських та світових фондових індексів за тиждень, два тижні, місяць та з початку року Рис.3Рис.3

Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі

за минулий тиждень.

Рис.4Рис.4Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі з початку року Рис.5Рис.5

За вчора.

Значення індексу ПФТС знову не змінилось. Воно незмінне вже більше календарного місяця, з 18.08.2020.

На біржі ПФТС минулого дня відбулись дві угоди з акціями: вже «традиційна» угода з «не індексними» акціями банку «Південний» по безадресним заявкам та адресна угода з акціями Райффайзен Банк Аваль.

Ціна акцій банку по цій вчорашній угоді склала рівно 0,42 гривні за одну акцію.

Обсяг цієї угоди був доволі значний – 3 мільйони 150 тисяч гривень в грошовому вираженні.

Комусь також може бути цікава інформація про те, що позавчора на цій біржі відбулась і адресна угода з акціями «ДТЕК Дніпровські електромережі». Ціна акцій розподільчої компанії електроенергетики по тій позавчорашній угоді склала 330 гривень за одну акцію. Обсяг угоди був невеликим - 300 паперів або 99 тисяч гривень в грошовому вираженні.


Вчора індекс Української біржі підріс на 0,2% після зниження на 0,8% у понеділок та  росту в минулу п’ятницю на 0,6%.

В останні дні індикатор УБ перейшов до дуже коротких по часу і невеликих коливань своїх значень, що визначається дуже малою кількістю індексних паперів, з якими зараз проходять угоди на біржі і малим діапазоном їх змін через досягнення консенсусу між учасниками місцевого ринку стосовно поточної ціни цих паперів. Спекулятивні чинники на місцевий ринок акцій мають дуже слабкий вплив через дуже низьку ліквідність цього ринку.


На днях на індекс Української біржі може мати негативний вплив зниження ціни акцій Райффайзен Банк Аваль через виплату великих річних дивідендів банком, точніше поки що призначення дати складання переліку акціонерів для виплати цих дивідендів.


Вчора на Українській біржі відбулось сім угод з акціями чотирьох емітентів. Результати торгів акціями на Українській біржі минулого дня представлені в двох Таблицях нижче.


Таблиця. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 22.09.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

«Центренерго»

4,69

+2,0%

46 450

2

4,6450

+1,0%

Миронівський хлібо-дукт

174,5

0,0%

5 235

1

-

-

Разом

51 685

3

Таблиця 2. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів  22.09.2020

Ціна (зважена), грн.

Обсяг торгів, грн.

Число угод

«Центренерго»

5,20

127 660

2

Шахтоупр. «Покровське»

2,00

40 400

2

Разом

168 060

4


На Українській біржі, як видно в тому числі частково з першої Таблиці ніяк не відображається зменшення ціни акцій Миронівського хлібопродукту на Лондонські фондовій біржі, про яке згадувалось на початку цього огляду. Наприклад, при офіційному курсі Національного банку на вчора 28,2022 гривні за долар, ціна в Лондоні акцій МХП позавчора на закритті склала 144,95 гривні за акцію в еквіваленті, що на 17% менше за ціну цих паперів на Українській біржі станом на кінець дня понеділка.


Крім цього, вчора без угод на Українській біржі зросли ще на 48%, як і на таку ж величину днем раніше, котирування акцій шахтоуправління «Покровське» - вчора до 1,1 з 0,74 гривень за папір. Днем раніше теж був ріст ціни на 48% з 0,50 гривень. При цьому ціна цих акцій по вчорашній адресній угоді складала 2,0 гривні за папір.

В цьому зростання мають свій вплив дві значні події. Скорі збори акціонерів зі значними правочинами та, дуже можливо також, запит «Метінвесту» в АМКУ на концентрацію більше 50% акцій шахтоуправління.

Ціни нижче 2,0-3,0 гривень за акцію, враховуючи фінансові показники шахти здаються, як кажуть в таких випадках, зовсім неадекватно низькими, навіть для місцевого ринку акцій. Якщо вирахувати ринкові коефіцієнти як по минулорічному прибутковому по звітності року роботи шахти, так і по усередненим за останні три роки її фінансовим та виробничим показникам враховуючи і збитковий 2018 рік (як і прибутковий 2017) і збільшивши при розрахунку показнику чистого прибутку за 2017 рік на суму скоригованої амортизації, яка враховує індексацію основних засобів шахтоуправління до адекватної ринкової оцінки в 2018 році, то ці ринкові коефіцієнти будуть мізерними. Однак, звичайно, є крім цього велика кредиторська заборгованість шахтоуправління частково чи у великій мірі, створена штучно в період реконструкції – збільшенні потужності шахти (розробці нового поля) в період 2007-2011 років. Та все одно буде мало.

На Українській біржі також минулого дня незначно зросли котирування акцій «Укрнафти» - на 0,1% до 118 гривень за папір.


Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, минулого дня на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Вчора ціни на українські державні євробонди в доларах США які різко знизились цього понеділка, відображаючи суттєве погіршення ставлення до ризиків інвестування в світі, минулого дня продовжили зниження Рис. 6. Відповідно дохідності цих паперів вчора ще помітно зросли. На «дальньому» кінці кривої дохідності ОЗДП номінованих в доларах США дохідність  минулого дня складала 7,90-7,96% (дохідність була на рівні 7,78-7,87% цього понеділка та 7,48-7,54% в минулу п’яницю).

Посилання: http://cbonds.ru/indexes/indexdetail/?group_id=323

та http://ua.cbonds.info/

В попередньому великому ціновому рості і поточному зниженні дохідності інвестицій в українські євробонди відігравав та відіграє свою ключову роль загальний оптимізм на фінансових ринках та поточне його зменшення, в тому числі, чи в першу чергу, і світовому ринку акцій. Цей чинник цінової залежності (через співвідношення ризиків інвестування в різні папери) продовжує діяти зараз.

Індекс дохідності інвестицій в єврооблігації України (ціновий індекс з урахуванням реінвестування – індекс абсолютної дохідності)

Рис.6Рис.6

Декларовані дохідності ОВДП емітовані в гривні на вторинному ринку за останній день не змінились. Це вже після помітного зростання дохідності їх продажу днем раніше. Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» та «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною і складає по пропозиціям зараз 11,30%, а не відповідно 10,95% та 10,65%, як раніше, Рис. 7.

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Є також певне зростання (на 0,25%) дохідності річних ОВДП на вчорашніх первинних аукціонах Мінфіну, про що трохи нижче в блоці новин з графічною ілюстрацію.

Рис.7 Рис.7

Валютний ринок

Динаміка на валютному ринку України важлива, якщо вона значна (а таке мало місце кумулятивно до цього понеділка) для дохідності ОВДП, відсоткових ставок банків і інтересу до купівлі гривневих ОВДП і депозитів в місцевих банках.

Якщо офіційний курс гривні до сьогодні по відношенню до долара США продовжував в останні дні слабшати, то в цілому динаміка валютного курсу змінилась на міжбанку на позитивну. Гривня в останні дні укріплюється по відношенню до долара США та євро.

Курс гривні по відношенню до долара США на міжбанку. 1 місяць та сьогодні Рис.8Рис.8Курс гривні по відношенню до євро на міжбанку. 1 місяць та сьогодні Рис.9Рис.9

Євро по відношенню до долара США суттєво здало позиції, опустившись нижче значення 1,170. Однак зараз єдина європейська валюта пробує відновити позиції, а долар трохи слабне.

Вплив цієї пари на відносну динаміку європейського та американського ринків акцій значний, так само як і значним є зворотній вплив.

Пара євро - долар США на інтервал 1 місяць

(на графіку також наведені ковзні середні і лінії трендів) Рис.10Рис.10

Світові ринки акцій

Вчора фондові індекси США відновлювались після кількаденного зниження.


Цього понеділка широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 1,1%, індекс Dow Jones – 0,5%, а фондовий індекс NASDAQ підскочив на 1,7%, Рис. 11.


Чинники колосального втручання ФРС у фінансовий ринок (борговий ринок) в 2020 році, великих витрат державного бюджету США для пом’якшення економічних наслідків пандемії коронавірусу та виборів президента США і проміжних виборів в Конгрес цієї країни стабілізують зараз ринок акцій США та світові ринки акцій.

Фондові індекси США  S&P 500, Dow Jones та NASDAQ (по дням) Рис.11Рис.11

Минулого дня широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на незначні 0,2%, а композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,7%.

Сьогодні в першій половині дня ф’ючерси на американські фондові індекси зростають – в межах 0,4-0,7%, індекс STOXX 600 додає суттєвих 1,4%, індекс MSCI EM, практично не змінюється.

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

Фінанси

Європейський Союз готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, але для цього вона має конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і виконати вимоги стосовно верховенства права, заявив віце-президент Європейської Комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель на спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою прес-конференції в Києві у вівторок.

Віце-президент Європейської Комісії, високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель розпочав візит до України із зустрічі з представниками громадянського суспільства і парламенту, на якій наголосив на важливості незалежних антикорупційних інституцій та судової реформи в Україні. "...Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інституції та судові реформи мають вирішальне значення для того, щоб задовольнити побажання українського народу", - написав Боррель у Twitter у вівторок.

***

Україна продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про фінансування, зокрема, 21 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів телефонну розмову з керівництвом європейського департаменту МВФ, повідомила заступник голови Офісу президента України Юлія Ковалів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у Києві у вівторок.

Днем раніше було повідомлення Кабінету міністрів про те, що Україна направила директору-розпоряднику МВФ лист зі зверненням про початок роботи в онлайн-режимі місії в країні. Про це було сказано в повідомленні Кабміну після онлайн-зустрічі у понеділок прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Альфредом Каммеррм, на якій обговорили співпрацю України з фондом. Під час онлайн-зустрічі також були присутні міністр фінансів України Сергій Марченко та голова Національного банку Кирило Шевченко.

Вже повідомлялось і в наших оглядах цитуючи інформаційні агентства, про те що минулого тижня представник МВФ не зміг назвати можливої дати місії для першого перегляду програми stand-by і виділення її другого траншу. Представник МВФ тоді нагадав, що підтримка незалежності, цілісності антикорупційних органів України НАБУ, САП і ВАКС - попередня умова цієї програми підтримки МВФ.

Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Економправді" уточнив, що серед питань, які цікавлять МВФ, найбільш пріоритетне - "ситуація навколо ПриватБанку і Суркісів" (спір на суму $350 млн щодо bail-in під час націоналізації ПриватБанку). За словами глави Мінфіну, слідом йдуть ситуація з обмеженням зарплат для членів наглядових рад та правління; зареєстровані у ВР законопроекти, які паплюжать систему корпоративного управління; САП і НАБУ. "Ситуацію з антикорупційними органами треба терміново вирішувати", - зазначив Марченко. За словами міністра фінансів, серед інших питань, які цікавлять МВФ - використання коштів фонду COVID, у зв'язку з чим уряд запустив відповідний аудит, безліч законопроектів у ВР про податкові пільги і преференції.

В частині антикорупційних органів викликали негативну реакцію МФО і Заходу наступні недавні події:

• В минулий четвер Верховна Рада проголосувала за призначення експертів в комітет по вибору нового антикорупційного прокурора, стосовно особистостей яких виникають великі сумніви.

• У середу Конституційний суд прийняв рішення про те, що головний український орган по боротьбі з корупцією було створено в 2014 році з порушенням Конституції. (Необхідно не відкладаючи протягом кількох місяців вносити зміни до Закону)

• Минулого тижня Конституційний суд ухвалив, що Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ), був незаконно призначений на посаду в 2015 році.

Депутати Європарламенту заговорили про наявність в зв’язку з цим критеріїв по так званому механізму призупинення безвізу з боку Євросоюзу. Вчора високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики віце-президент Європейської Комісії Жозеп Боррель на спільній з главою МЗС України Дмитром Кулебою прес-конференції прокоментував, що Україна продовжує відповідати критеріям безвізового режиму з Євросоюзом, проте важлива подальша ефективна, незалежна робота антикорупційних органів і уникнення політизації правоохоронних органів.

***

Міністр фінансів Сергій Марченко очікує на приїзд місії Міжнародного валютного фонду в жовтні-листопаді. Про це він повідомив на ефірі токшоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV

Коментар. Побачимо, як воно буде далі. Чи подіє лист Кабміну, прем’єр-міністра. Досить імовірно, що МВФ чекатиме на вирішення проблемних питань, а їх, як бачимо нових, рукотворних, немало. Прийняття рішення МВФ про виділення другого траншу України будуть узгоджено чекати і керівні органи ЄС, і Світовий банк, і інші МФО. Проблеми треба вирішувати, а не створювати. І більше думати наперед.

Первинні аукціони Міністерства фінансів України з продажу ОВДП

Міністерство фінансів України на аукціонах із розміщення облігацій внутрішньої позики (ОВДП) у вівторок підвищило ставку відсікання річних ОВДП для річних до 9,46% з 9,29%, яка була два тижні тому, проте цього виявилося недостатньо для утримання обсягів продажу державних паперів на колишньому рівні. Так інформагенції прокоментували вчорашні первинні аукціони з продажу ОВДП. Загалом на трьох аукціонах у вівторок Мінфін залучив 329,7 млн грн, тоді як тиждень тому - 2,89 млрд грн, а два тижні тому - 986,5 млн грн., написали вони.

Всього до розміщення пропонувалось три випуски державних боргових паперів України в гривні з термінами обігу 84, 371 та 875 днів. На них було подано відповідно 3, 6 та 10 заявок, з яких задоволено 3, 3 (половину) та 5 (половину). Для утримання дохідностей на ОВДП (на річні -  відносному утриманні) було задоволено менш, ніж п’яту та менш ніж десяту частину попиту на папери з терміном обігу рік та два з поливною роки в грошовому вираженні. (Було продано паперів відповідно лише на 147 та 30 мільйонів гривень по номіналу при попиті 757 та 320 мільйонів).

Таким чином було збережено дохідності по самим «коротким» та самим «довгим» запропонованим паперам на рівні відповідно 7,00% та 10,50%. (По першим відносно утримані дохідності –  у них дещо менший термін обігу, ніж у аналогічних випусків розміщених останнім часом) Рис.12Рис.12

Національний банк в період з 14 по 18 вересня продав на міжбанківському валютному ринку 71 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні НБУ. Це перший чистий продаж валюти НБУ за тиждень з липня.

***

Арбітраж зі спору між Україною та ЄС про заборону експорту необробленої деревини (лісу-кругляку) може коштувати Україні до EUR1 млн, повідомив заступник міністра економіки України - торговий представник Тарас Качка.

***

Фонд державного майна (ФДМУ) очікує надходження 3 млрд гривень від приватизації державного майна у 2020 році і вже отримав 2 млрд. (При плані 500 млн. в березні), під час прес-конференції повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Сенниченко зазначив, що зараз в проекті держбюджету 2021 року очікується отримання 6 млрд гривень від приватизації майна, однак ФДМУ пропонує Раді збільшити очікувані надходження від приватизації держмайна в 2021 році до 12 млрд гривень.

***

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства не має наміру переглядати (ще далі знижувати) прогноз врожаю зернових культур у 2020 році. Раніше Мінекономіки знизило прогноз урожаю зернових культур з 70 млн тонн до 68 млн тонн у 2020 році.

Новини емітентів акції яких торгуються на місцевих українських фондових біржах.

Котирування акцій компанії "Миронівський хлібопродукт" на Лондонській фондовій біржі з 14 по 18 вересня знизилися на 2,6%, або на 0,14 долара до 5,2 долара за акцію, продовживши падіння 2-й тиждень поспіль Позавчора вони продовжили зниження і досягли рівня 5,14 доларів США за акцію. Це багаторічний мінімум. Графічна картина ціни цих паперів на ЛФБ була вкрай негативною і вказувала на вискоку імовірність подальшого цінового зниження, Рис. 13. Однак вчора ціна акцій МХП зросла на ЛФБ до 5,26 доларів за акцію.

Негативна зміна ціни цих паперів з початку року – 46% (зниження майже в два рази), за рік – 40%.

Рис.13Рис.13

Новини банківського сектору.

У серпні поточного року прибуток банків становив 4,3 млрд гривень.

У січні банки заробили 6,592 млрд гривень, в лютому - 9,285 млрд гривень, в березні - 97 млн гривень, в квітні - 9,8 млрд гривень, в травні - 3,8 млрд гривень, в червні банки отримали збиток 5,2 млрд гривень , в липні - прибуток 4,6 млрд гривень, а в січні-серпні - прибуток 32,641 млрд гривень.

Коментар. Доволі хороший результат, як для кризового періоду. В наших попередніх оглядах не раз зазначалось, що, незважаючи на зниження ключової ставки НБУ та зниження вслід за цим відсоткових ставок банків, процентний спред (різниця між ставками по кредитам та депозитам) продовжує триматись на дуже високому рівні, не змінюючись за рахунок того, що зважена відсоткова ставка по кредитам знижується на ту саму величину, що і зважена відсоткова ставка по депозитам. Водночас, дивись наступне повідомлення.

***

Українці перестали в серпні нести кошти на банківські вклади. Згідно зі звітом Нацбанку, в минулому місяців гривневі вкладення населення на рахунках скоротилися на 0,4%, і на 1 вересня 2020 року виявилися на рівні 362,5 млрд грн.

Трохи підросли валютні накопичення громадян нашої країни, - на 0,2%, до $ 9,7 млрд - проте вони не перекрили гривневих відтоків. Звичайно, відтоки ще не найбільші, однак показові. До сих пір фінансисти любили повторювати, що в період карантину намагаються економити і не витрачають кошти з рахунків.

Коментар. Як бачимо, зниження відсоткових ставок по депозитам та девальвація гривні все ж почали відігравати свою негативну роль.

Новини емітентів з бізнесом переважно в Україні, які є емітентами єврооблігацій.

У 1-му півріччі 2020 року порівняно з 1-м півріччям 2019 року "Інтерпайп" збільшив EBITDA на 19% до $ 149 млн, скоротивши виручку на 16% до $ 468 млн

***

Окружний суд Амстердаму 18 вересня на вимогу Сбербанку Росії до DTEK Energy B.V про виплату близько $45,1 млн упровадив забезпечувальні заходи стосовно деяких її активів у Голландії, проте "ДТЕК Енерго" заперечує їх вплив на поточну діяльність компанії з видобутку вугілля і виробництва електроенергії та заявляє про наміри продовжити переговори про реструктуризацію.

Політика

Комітет у закордонних справах Сенату США одноголосно підтримав кандидатуру Кіта Дейтона та рекомендував верхній палаті Конгресу затвердити його на посаді посла США в Україні.

Президент США Дональд Трамп на початку травня оголосив, що номінує генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні. До цього Дейтон служив, у тому числі, координатором з питань безпеки в палестино-ізраїльському конфлікті, директором з питань стратегії, планування та політики штабу армії США, директором операцій розвідувального агентства Пентагону (директором з оперативних питань і директором з агентурної розвідки Розвідувального управління міністерства оборони США), аташе з питань оборони в посольстві США в Росії. З 2010 року Дейтон очолював Центр Джорджа Маршалла в місті Гарміш (Німеччина), де, окрім багато іншого, посилив український напрямок. Крім того, він виконував функції старшого радника з питань оборони США по Україні. Таким чином Кіт Дейтон добре обізнаний з Україною (яку вперше відвідав ще в молодості в 1980 році), добре знається на проблематиці внутрішніх реформ в Україні і йому не доведеться витрачати часу на входження в курс справ.

Ще одна деталь. Кіт Дейтон вільно володіє російською мовою, яку вивчав у мовному інституті Міністерства оборони США.

«Призначенням Дейтона мають бути втішені ті, хто пріоритизує у відносинах зі Штатами саме безпековий вимір», написало вчора одне із Інтернет - видань.

Кандидатуру Дейтона має ще затвердити повний склад Сенату, верхньої палати Конгресу.

Світові фінансові новини.

Вчора в Комітетах Конгресу США почались триденні слухання Голови Федеральної резервної системи США Джерома Павелла та міністра фінансів країни Стівена Мнучина.

«Двоє найвищих американських економічних чиновників заявили законодавцям, що програми надзвичайних позик на підтримку ураженої коронавірусом економіки в основному працюють за призначенням і що для підтримання відновлення буде потрібно більше державних витрат», - написало вчора, коментуючи виступи, авторитетне американське видання «Волл-стріт джорнел» (The Wall Street Journal, WSJ).

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Після вчорашнього невеликого росту індексу Української біржі від локального мінімуму, враховуючи загальну графічну картину індикатору, та на фоні зростання сьогодні світових ринків акцій рух індексу УБ наверх сьогодні бачиться, як найбільш логічний.


Настроение рынка на 23 сентября 2020
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду