Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 08:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 15 октября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1278,87+0,41%

На сьогодні є дуже багато не тільки цікавих, але й важливих свіжих фінансових та економічних новин для українських учасників фінансового ринку. Дайджест фінансових та економічних новин після огляду ситуації на фінансових ринках.

Так само багато важливої ринкової інформації.

Тож має сенс продивитись це, звертаючи увагу на частини відмічені жирним шрифтом.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС в передсвятковий день в черговий раз не змінилось.

Того дня угод з акціями на цій біржі не було.

Позавчора індекс Української біржі просів ще на 0,5% після дуже очікувано, добре прогнозовано провалу на 3,6% днем раніше.

Останнє  сталось через значне зниження ціни пайових паперів Райффайзен Банк Аваль в результаті складання переліку акціонерів для виплати солідних дивідендів банку. Зниження склало величину близьку до величини дивіденду на одну акцію.

Цього вівторка на Українській біржі відбулось п’ять угод з акціями трьох емітентів. Результати торгів акціями на Українській біржі минулого дня представлені в двох Таблицях 1 та 2 нижче.

Таблиця. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 13.10.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

«Турбоатом»

7,9

-5,8%

33 970

2

-

-

«Укрнафта»

128,5

-1,15%

52 685

1

128,5000

+8,0%

Разом

86 655

3

Таблиця. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів  13.10.2020

Ціна (зважена), грн.

Обсяг торгів, грн.

Число угод

«Центренерго»

5,00

73 950

2

Разом

73 950

2

Також лише по котируванням без угод зросли на Українській біржі того дня Райффайзен Банк Аваль – на 0,6% до 0,345 гривень за акцію та американської компанії Apple – на 3,7% до 3650 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, минулого дня на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Ціни на українські державні єврооблігації в доларах США вчора на фоні та по причині зменшення  оптимізму на світових фінансових ринках розвернулись і різко і сильно знизились, Рис. 1. Відповідно їх дохідності – зросли, Рис. 2. Минулого дня на «дальньому» кінці кривої дохідності ОЗДП номінованих в доларах США дохідність складала 7,96-8,00% (перед святом 7,68-7,74%).

Сьогодні ціни на єврооблігації України зранку продовжують зниження, хоча й меншим темпом, Рис. 1.

Нагадаємо, що двома тижнями раніше дохідність українських єврооблігацій суттєво зросла, потім знизились і ось знову ріст.

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33 Рис. 1Рис.1
Рис. 2Рис.2

Декларовані дохідності емітованих в гривні ОВДП і в доларах США на вторинному ринку сьогодні не змінились незважаючи на ріст дохідності на первинних аукціонах Мінфіну у вівторок.

Це - після помітного зростання дохідності ОВДП емітованих в гривні в минулий четвер і в минулу п’ятницю невеликого зростання дохідності продажу ОВДП номінованих в доларах США з погашенням 03.02.2022 (через 1 рік і 4 місяці) – Райффайзен Банк Аваль та 21.10.2021 (1 рік) – банк ОТП.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною і складає по пропозиціям зараз 11,65%. «2025 рік» можна придбати при дохідності 11,60% (раніше відповідно 11,35% та 11,30%).

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Це найкращі чи одні з найкращих пропозицій, Рис 3.

Декларована Райффайзен Банк Аваль дохідність продажу ОВДП номінованих в доларах США з погашенням 03.02.2022 (через 1 рік і 4 місяці) на вторинному ринку складає 3,20%. Банк ОТП зараз пропонує до продажу ОВДП в доларах США з погашенням через рік, 21.10.2021, при дохідності 3,25%. Рис. 3Рис.3

Валютний ринок

Курс гривні на міжбанку сьогодні зранку не змінюється після по відношенню до долара США, але укріплюється по відношенню до євро на фоні зниження курсу євро.

Євро по відношенню до долара США після певного росту – відновлення на фоні зниження фондових індексів опустилось вже до відмітки 1,17.

І тут мало значення при зупинка в рості світових фондових індексів, через те, що вони вийшли на значення близькі до максимумів, історичних або ж після опускання внаслідок коронакризи – після кризових. Це має значення. Адже просування уверх мало б на увазі якісь події.

Світові ринки акцій

Фондові індекси США позавчора та вчора продовжили ріст знижувались від своїх локальних і дуже сильних піків.

Американські індекси: широкий фондовий індекс США S&P 500, індекс Dow Jones та індекс NASDAQ минулого дня опустились на 0,6-0,8%.

Сьогодні зранку по Києву ф’ючерси на фондові індекси США знижуються на dtkbxbye порядку 1%.

Широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600 зранку падає на 2,2%. Індекс MSCI EM знижується на 1,3%.

Ось цитати оглядачів та фахівців до зниження фондових індексів – більш чи менш критичні.

"Ще один день, ще одне ралі, коли акції, чесно кажучи, зростають на нічому", - прокоментував Джим Крамер з CNBC. "Іноді акції заслуговують на те, щоб зростати на пустому місці, але все одно здається трохи дивним бачити, як акції левітують, як вони роблять це зараз", - сказав ведучий "Шалених грошей". Він розкритикував велике подорожчання цін акцій Apple та Amazon у цей понеділок.

"В останній час фондовий ринок зростав, незалежно від того чи новини, що стосуються додаткового стимулюючого пакету (для економіки США від Конгресу та уряду), є хорошими чи поганими, припускаючи, що акції вже реагують на те, що, ймовірно, стане чудовим квартальним сезоном звітності", - сказав Джим Полсен, головний інвестиційний стратег Leuthold Group, CNBC – "Індекс S&P 500 наблизився до рекордно високих значень сьогодні, що зумовлено зростанням (цін акцій компаній) - сектора (високих) технологій, телекомунікації та споживчих потреб не першої необхідності".

"Кошмар" американських оцінок акцій, зумовлений "молодими, тупими" інвесторами, висловився з цього приводу Коул Смід, президент та портфельний менеджер в Smead Capital Management, повідомляє CNBC.

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

                                                      

                                                        Українські фінансові та економічні новини.

Фінанси

Міністерство фінансів під час аукціонів 13 жовтня розмістило облігації внутрішньої державної позики на 6,008 млрд гривень.

Розміщено папери з терміном обігу 195 днів на 1,918 млрд гривень під 8,00% річних, 349 днів - на 1,887 млрд гривень під 10,00% річних, 657 днів - на 1,127 млрд гривень під 10,82% річних і 1 133 дня - на 1,077 млрд гривень під 10,95% річних.

По піврічним та річним паперам відбувся ріст дохідності відповідно на 50 та 32 базисних пункти (на 0,50% та 0,32%) порівняно з попередніми аукціонами, на яких вже мав місце ріст дохідності в межах 0,19%-0,45%.

А от дохідності паперів з терміном обігу 861 днів, які були розміщені на попередньому аукціоні 06.10.2020 знаходиться як раз на лінії на кривій дохідності, яка проходить через точки аукціонів цього вівторка 13.10.2020.

Після росту дохідності на попередніх аукціонах зросли дохідності і на вторинному ринку.

Рис. 4 Рис.4

Суми виручених коштів розподілились наступним чином. Трохи менше, ніж по 2 мільярдів гривень, було отримано за два випуски з коротшим терміном обігу та трохи, ніж по одному мільярду за більш «дальні» випуски.

Коментар. Непогана сума розміщення, краще ніж на попередніх аукціонах. Ріст дохідності на первинному ринку може означати і подальший ріст дохідності на вторинному ринку, як це було минулого разу в кінці минулого тижня.

***

НАК "Нафтогаз України" виступив з офертами і відповідним випуском нових облігацій, щоб продовжити термін погашення свого боргу, - повідомив Kondor Finance Plc, через яку випускалися євро бонди компанії, на Ірландській фондовій біржі в середу.

"Нафтогаз" запропонував викупити всі свої єврооблігації з погашенням у 2022 році на суму до $ 335 млн за рахунок випуску нових єврооблігацій, а в разі відсутності достатньої пропозиції з боку їх власників - ще і єврооблігації з погашенням в 2024 році, зберігаючи загальну суму викупу $ 335 млн.

В обігу перебувають єврооблігації-2022 "Нафтогазу" номінальним обсягом $ 335 млн з купоном 7,375% і єврооблігації-2024 номінальним обсягом EUR600 млн з купоном 7,125%.

Згідно з оприлюдненими умовами, єврооблігації-2022 викуповуються за ціною 102,875% від номіналу, єврооблігації-2024 - 98,25% від номіналу.

***

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло планованому випуску єврооблігацій (LPN) НАК "Нафтогаз України", емітентом яких виступає Kondor Finance plc, очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг "B (EXP)" з рейтингом зворотності активів (RR) "RR4".

Агентство нагадує, що РДЕ "Нафтогазу" прирівнюється до РДЕ "Україна" ("B / Стабільний"), відображаючи сильні зв'язки компанії з державою і оцінку Fitch автономного кредитного профілю (SCP) компанії на рівні "b-".

***

Міністр фінансів України: «За останні п’ять місяців нам вдалося надолужити відставання в бюджетних доходах на 34 млрд грн.».

 «Станом на 1 травня ц.р. невиконання плану бюджету за доходами було мінус 44 млрд грн. На сьогодні це вже мінус 10 млрд. Тобто за останні п’ять місяців нам вдалося надолужити відставання в бюджетних доходах в розмірі 34 млрд грн». Про це розповів Міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю виданню The Page.

За його словами, це відбулось в тому числі завдяки оптимізації роботи податкової і митниці, покращенню адміністрування податків та руйнуванню схем і скруток з ПДВ.

«Митниця повністю виконує план, податкова його навіть перевиконує. І ця позитивна тенденція буде продовжуватись надалі», - зазначив Міністр.

Сергій Марченко також запевнив, що жоден тиск на бізнес неприпустимий.

***

Влада виконує завдання Міжнародного валютного фонду, який має певні питання по роботі антикорупційних органів та заробітних платах членів наглядових рад. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю The Page.

Він запевнив, що влада України виконала завдання зі створення єдиних юридичних осіб, по роботі з кредитами, які не працюють, щодо ринку газу, а найближчим часом - за статутом НАК.

Але, за словами міністра, у МВФ є питання по роботі антикорупційних органів, про обмеження заробітних плат наглядових рад. При цьому Марченко повідомив, що зараз ведуться переговори з МВФ, і деякі питання вирішуються.

***

Аналітики BofA Securities прогнозують, що наступний транш МВФ Україна надійде в кінці 2020 року - початку 2021 року. Про це йдеться в огляді BofA Securities, передає Інтерфакс-Україна.

"Влада України продовжує підтверджувати свою відданість програмі, так що тепер країна, можливо, підходить до моменту початку поступового вирішення існуючих проблем. Це може допомогти почати відновлювати довіру на ринку після отримання підтримки МВФ в кінця 2020 або на початку 2021 року ", - говориться в огляді.

Аналітики вважають, що новою причиною для відстрочки траншу стало закладений урядом рівень дефіциту бюджету на 2021 рік (6%), який перевищує очікування МВФ, що містяться в програмі.

Також аналітики акцентували увагу на новому раунді тиску на заступників голови НБУ Рожкову і Сологуба, які є єдиними заступниками глави центробанку, кандидатури яких не вносив новий глава НБУ Кирило Шевченко.

Крім цього, в BofA Securities звернули увагу на можливі побоювання МВФ щодо необхідної законодавчої бази НАБУ.

"Все це зробило затримку поточної програми МВФ досить очевидною і відомої ринку", - стверджують аналітики.

Новини економіки

Опублікована база даних МВФ з прогнозами по розвитку світової економіки на найближчі п’ять років.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) поліпшив оцінку падіння ВВП України у 2020 році до 7,2% із 8,2% у червневому прогнозі.

Згідно зі Світовим економічним прогнозом (WEO) Фонду, оприлюдненим у вівторок, підвищені також очікування зростання української економіки наступного року - з 1,1% до 3%, а у 2025 році МВФ прогнозує зростання ВВП України на 4%.

Згідно з WEO, оцінка середньорічної інфляції в Україні у 2020 році знижена з 4,5% до 3,2%, наступного - з 7,2% до 5,0%. Інфляція на кінець періоду, згідно з документом, цього року становитиме 5,2%, наступного зросте до 5,8%.

У 2019 році українська економіка зросла на 3,2% при інфляції 4,1%.

Згідно з новими оцінками, дефіцит поточного рахунку у 2,7% ВВП цього року може змінитися профіцитом у 4,3% ВВП із поверненням до дефіциту 3,4% ВВП наступного року, тоді як у червні МВФ очікував дефіцит цього року 1,7% ВВП, наступного - 2% ВВП.

МВФ також поліпшив оцінки рівня безробіття для України. Якщо в червні Фонд оцінював, що цього року він збільшиться з 8,5% до 12,6%, а наступного знизиться до 12%, то тепер прогноз рівня безробіття на цей рік становить 11%, на наступний - 9,6%.

Відновлення світової економіки у 2021 році, на думку МВФ, відбуватиметься дещо менш високими темпами, ніж очікувалося в червні, - 5,2% замість 5,4%.

Оцінку падіння економіки країн із ринком, що формується, і країн, що розвиваються, на 2020 рік погіршено до 3,3% (раніше очікувалося зниження на 3%). У 2021 році очікується зростання на 6% (попередній прогноз - 5,9%).

МВФ підвищив прогноз зростання економіки Китаю у 2020 році - до 1,9% із 1%, у 2021 році очікує її зростання на 8,2% (оцінка не змінилася).

Прогноз щодо ВВП розвинених країн у 2020 році покращений, зниження становитиме 5,8%, а не 8%. Зростання у 2021 році буде на рівні 3,9% (попередній прогноз - 4,8%).

При цьому оцінку рівня падіння американської економіки у 2020 році зменшено із 8% до 4,3%, наступного року зростання американської економіки становитиме 3,1% (4,5%).

Поліпшено очікування щодо економіки країн Єврозони - падіння цього року на 8,3% (було 10,2%). Знижено прогноз зростання у 2021 році - 5,2% (6%). Рис. 5Рис.5
Рис. 6Рис.6
Рис. 7Рис.7

Новини банківського сектору.

Обсяг кредитів, виданих комерційними банками корпоративному сектору і фізичним особам, за даними Національного банку, скоротився на 3,3% з 1 015,4 млрд гривень станом на 1 вересня до 981,6 млрд гривень на 1 жовтня.

З початку року обсяг кредитів економіці збільшився на 1% з 971,9 млрд гривень.

Обсяг коштів, розміщених фізичними особами на рахунках в банках у гривні та іноземній валюті, за даними НБУ, збільшився на 2% до 642,033 млрд гривень станом на 1 жовтня порівняно з даними на 1 вересня.

***

Сергій Тігіпко, який через свою компанію Luregio Limited подав до Національного банку України (НБУ) документи для узгодження покупки Промінвестбанку (ПІБ), планує вивести ПІБ з ринку і перевести робочі активи в ТАСкомбанк (обидва - Київ).

"... Якщо буде рішення НБУ, ми відразу звернемося і будемо робити все для того, щоб дістати ліцензію ПІБу і інтегрувати те, що залишиться з робочих активів, в першу чергу в ТАСкомбанк, інше залишимо на фінансові компанії ", - сказав Тігіпко в ході Ukrainian Banking Forum в Києві. Він додав, що розраховує на досить швидке виведення банку ПІБ з ринку.

Новини емітентів, акції яких торгується на місцевих фондових біржах

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) має намір затвердити перший RAB-тариф (стимулююче тарифоутворення) для енергопостачальної компанії "Тернопільобленерго" 21 жовтня.

Про це на засіданні комісії сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

"Допрацьовуємо інвестпрограму і на наступну середу (21 жовтня) - схвалення тарифу. Великий день - перше твердження тарифу зі стимулюючим регулюванням", - сказав він.

На цьому ж засіданні НКРЕКП також затвердила план розвитку системи розподілу "Тернопільобленерго" на 2021-2025 роки.

НКРЕКП підготувала всі документи для впровадження стимулюючого регулювання (RAB-регулювання, Regulatory Asset Base) для енергопостачальних компаній.

На перший регуляторний період (3 роки) НКРЕКП знизила регуляторну ставку дохідності на стару базу активів з 12,5% до 3,0%, а для нових активів підняла ставку з 12,5% до 16,74%.

***

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), отримала 25 заявок від операторів системи розподілу електроенергії (ВСР) на встановлення з 1 січня 2020 року RAB-тарифів. Про це глава комісії Валерій Тарасюк повідомив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні подалося 25 ОСР, це більшість обленерго, і дуже важливо - подалися всі шість компаній, що знаходяться в управлінні Фонду держмайна. Дякую керівництву ФДМ, що вони контролюють цей процес ", - повідомив Тарасюк.

За словами глави НКРЕКУ, така кількість ВСР, які подали заявки, є непрямим свідченням того, що їх влаштовують запропоновані параметри стимулюючого тарифоутворення.

У той же час він допустив, що рішення про перехід на RAB-тарифи може бути прийнято не по всіх компаніях.

При цьому Тарасюк заявив, що комісія не має наміру переглядати в бік збільшення параметри стимулюючого регулювання, встановлені нею на рівні 3% і 16,74%, на стару і нову базу активів відповідно.

За його словами, збільшення ставки прибутковості на стару базу активів обленерго до 6%, як пропонують представники бізнесу, які підтримуються Міністерством енергетики, призведе до зростання тарифного доходу ВСР на 10 млрд грн.

Глава НКРЕКУ зазначив, що це додаткове навантаження для споживачів, додаткова інфляція і додаткове зростання тарифів на тепло- і водопостачання.

***

"Укренерго" завершила випробування на енергоблоках № 1 та № 3 ЮУАЕС для синхронізації ОЕС України з ENTSO-Е

COVID-19 в Україні

Кабінет Міністрів на своєму черговому засіданні продовжив адаптивний карантин до кінця 2020 року.

Середня за останні 7 днів до вчора кількість тих, хто захворів в Україні на коронавірус за добу перевищила 5 тисяч і складала 5 263 особи. Середня за 7 днів кількість тих, хто помер від неї за добу – 90 осіб.

В Україні станом на ранок четверга, 15 жовтня, зафіксовано 5 062 нових випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, одужав 951 пацієнт, померли 73 раніше хворих.

Днем раніше, 14 жовтня, було зафіксовано 5 590 нових випадків захворювання на COVID-19, 13 жовтня було 5 133 хворих.

Коментар. Краща статистика пояснюється скоріше святковим днем 14 вересня. Нагадаємо, що Національний банк України зараз вважає COVID-19 найбільшою загрозою для макроекономічної стабільності в Україні.

Рис. 8
Рис.8Рис. 9
Рис.9

Новини галузей

Українські сільгоспвиробники станом на 13 жовтня зібрали 58,2 млн тонн основних культур з площі 18,8 млн га, зокрема, зернових і зернобобових культур намолочено 44,1 млн тонн з площі близько 11,7 млн га (76% до прогнозу).

Станом на 13 жовтня аграрії провели сівбу основних озимих культур на площі 5,06 млн га (62% до прогнозу).

Вже не раз повідомлялось, що Мінекономіки України прогнозує урожай зернових у 2020 році на рівні 68 млн тонн. Порівняно з 75,1 млн тонн в 2019 році.

***

У вересні українські металурги збільшили експорт напівфабрикатів на 28,3% в порівнянні з відповідним місяцем минулого року - до 627,6 тис. тонн. У грошовому вираженні показник виріс на 13,8% - до $ 223,6 млн. Про це свідчать дані митної статистики.

У січні-вересні 2020 року українські металурги скоротили виручку від експорту напівфабрикатів на 8,5% в порівнянні з відповідним періодом 2019-го - до $ 2,05 млрд. За дев'ять місяців метпідприємства експортували 5,7 млн ​​т напівфабрикатів. Це на 6,9% більше, ніж в січні-вересні минулого року.

Світові фінансові та економічні новини.

Оцінка активів на світових ринках. Попередження про можливе падіння та його негативний вплив на економіку

У найближчі місяці ринки акцій можуть знизитися, якщо криза коронавірусу триватиме, а відновлення економіки триватиме довше, ніж очікувалося, здійсниться, попередив у вівторок Міжнародний валютний фонд.

КЛЮЧОВІ МОМЕНТИ

• S&P 500 з початку 2020 року подорожчав приблизно на 8%, а технологічний Nasdaq за той самий період зріс на 30%.

• Цей позитивний імпульс в акціях контрастував із сильним економічним шоком, спричиненим пандемією коронавірусу.

• "Існує ризик різкого (негативного) коригування цін на активи або періодичних спалахів волатильності", - заявив у вівторок Тобіас Адріан від МВФ.

"Роз'єднання зберігається, наприклад, між фінансовими ринками - там, де зростають оцінки на фондовому ринку (незважаючи на нещодавні зміни цін) - і слабкою економічною активністю та невизначеними перспективами", Тобіас Адріан, директор МВФ департаменту грошово-кредитного ринку та капіталу, написав у дописі в блозі у вівторок.

Однак попередив він, що, якщо відновлення економіки буде затримано, "оптимізм інвесторів може ослабнути".

“Поки інвестори вважають, що ринки будуть і надалі отримувати вигоду від політичної підтримки, оцінка активів може деякий час залишатися підвищеною. Тим не менше, і особливо якщо економічне відновлення затримається, існує ризик різкого коригування цін на активи або періодичних спалахів волатильності », - написав Адріан.

Посилання:

https://www.cnbc.com/2020/10/13/imf-warns-of-sharp-adjustment-in-financial-markets.html

***

До тієї ж теми.

Того ж дня на сайті https://seekingalpha.com вийшла стаття-аналітичний огляд з оцінкою під красномовним заголовком. «Apple: Візьми гроші і біжи» (Apple: Take The Money And Run). Звичайно, це лише особиста думка автора, можливо спірна як взагалі всі думки на цьому дуже цікавому і інформативному аналітичному сайті. Однак вона все ж про щось говорить.

Посилання

https://seekingalpha.com/article/4378633-apple-take-money-and-run?utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha&mail_subject=apple-take-the-money-and-run&utm_campaign=nl-investing-income&utm_content=link-0

Різні рівні ціни Apple за шкалою, ринкова ціна та «справедлива оцінка» по статті

Apple: Take The Money And Run
Рис. 10Рис.10

Фінанси

Міністри фінансів і глави центробанків країн G20 на черговій зустрічі 14 жовтня (пройшла в онлайн-режимі) домовилися продовжити заморозку боргів бідних країн на перше півріччя 2021 року, повідомляє агентство Reuters. На цій зустрічі було прийнято рішення щодо продовження Ініціативи щодо призупинення обслуговування боргу DSSI на півроку. Ця ініціатива дозволяє країнам з низьким рівнем доходу припиняти офіційні платежі з обслуговування боргу на двосторонній основі до кінця 2020 року.

Фінансова двадцятка в листопаді проведе позачергову зустріч для обговорення механізмів зменшення боргового навантаження на країни з низьким рівнем доходу, які виходять за межі Ініціативи щодо призупинення обслуговування боргу (DSSI).

Вибори в США Рис. 11Рис.11

Посилання:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nationwide_opinion_polling_for_the_2020_United_States_presidential_election

Рис. 12

https://www.realclearpolitics.com/elections/betting_odds/2020_president/

Рис.12

***

Президент США Дональд Трамп розкритикував рішення компаній Facebook і Twitter обмежити доступ до статті в New York Post про контакти колишнього віце-президента США Джо Байдена з українською компанією Burisma.

COVID-19

У паризькому регіоні і ще восьми містах Франції з суботи вводиться нічна комендантська година в зв'язку з прискоренням темпів поширення коронавірусу COVID-19 оголосив у середу президент Франції Емманюель Макрон.

Рис. 13Рис.13
Рис. 14Рис.14

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Після того як індекс Української біржі перейшов різко знизився через вплив складання переліку акціонерів для виплати солідних дивідендів Райффайзен Банк і у вівторок сильно сповільнив зниження сьогодні зранку можна було очікувати його різних, уверх і вниз, але скоріше невеликих рухів. Це ігноруючи падіння на світових ринках акцій. Якщо врахувати це падіння, то імовірність зниження здавалась помітно більшою. Хоча, зараз місцевий ринок, який має низькі поточні ринкові оцінки, «живе своїм життям».


сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 15 октября 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду