Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 08:02
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 30 октября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1311,45-0,23%

На сьогодні є фінансові та економічні новини та ринкова інформація, які частина українських учасників фінансового ринку може інтерпретувати як термінові та/чи доволі важливі для себе.

Важливо те, що ринки акцій західних країн стабілізуються сьогодні, як і ринок валютний, хоча поки незрозуміло чи надовго. Ринки акцій Азії знизились «доганяючи» американський ринок акцій.

Нижче короткий перелік основних новин. Дайджест фінансових та економічних новин - після огляду ситуації на фінансових ринках.

Короткий перелік основних новин для учасників фінансового ринку.

  • В Україні нова рекордна кількість хворих, видужалих і померлих від COVID-19 за добу.
  • Вчора багато обговорювали недавні рішення Конституційного Суду про скасування е-декларування в Україні. Ці рішення загрожують не тільки безвізу з ЄС, але й економному співробітництву  з МВФ, ЄС, наддержавними банками.
  • Верховна Рада може розглянути бюджет-2021 першому читанні в пленарний четвер 5 листопада.
  • У вересні поточного року прибуток банків України становив 4,9 млрд гривень.
  • Чистий прибуток "Укргазбанку" за підсумками січня-вересня 2020 року зріс у 2 рази за рахунок переоцінок.
  • Опублікована гарна фінансова звітність "Мотор Січі" за 9 місяців 2020 року.
  • Група DCH і китайські інвестори в третій раз подали заявку в АМКУ заявку для отримання дозволу на концентрацію шляхом придбання акцій ПАТ "Мотор Січ.
  • Міністерство енергетики вирішило створити державне підприємство "Добропіллявугілля-видобуток".
  • "Укрзалізниця" в 2021 році планує інвестувати 7 млрд гривень на оновлення парку вантажних вагонів, 2 млрд гривень – пасажирські вагони (важливо для КВБЗ).
  • За 12 місяців, до 30 червня 2020 року, показник "ДТЕК ВДЕ" становив 5,95 млрд гривень.
  • "Укренерго" отримала збиток у розмірі 28,6 млрд гривень.
  • Учора була опублікована звітність найбільших високотехнологічних компаній США за третій квартал 2020.
  • Є негативні коментарі керівників Європейського центробанку стосовно перспектив економіки Єврозони.
  • Опубліковані хороші дані по ВВП США та Єврозони за третій квартал 2020.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС вчора знову не змінилось.

Вчора на біржі ПФТС угод з акціями не було.

Абсолютно не реагуючи на негативний рух на світових фондових біржах індекс Української біржі вчора зріс ще на 0,8% після росту на 0,8% і на 0,1% у попередні дні та дня без змін. Таким чином місцевий фондовий ринок вчора ще раз довів, що він зараз живе своїм життям і «світові тренди» йому не указ.

Можливо, чи навіть скоріше ймовірно, таким чином проявляються більш позитивні фінансові результати місцевих емітентів в третьому кварталі 2020 року і, звичайно, низькі ціни місцевих акцій.

В цілому технічна картина в індексі УБ позитивна.

Вчора на Українській біржі відбулось три угоди з акціями двох емітентів. Звертає на себе увагу, як і днем і двома днями раніше, вчорашня велика за обсягом адресна угода з акціями «Дніпроазоту».

Результати торгів акціями на Українській біржі минулого дня представлені в Таблицях 1 та 2 нижче.

Таблиця 1. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 29.10.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,37

+2,8%

40 700

2

0,3700

+2,8%

Разом

40 700

2

Таблиця 2. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів  29.10.2020

Ціна (зважена), грн.

Обсяг торгів, грн.

Число угод

«Дніпроазот»

0,400

2 000 000

1

Разом

2 000 000

1

Крім цього, вчора без угод на Українській біржі знизились на 0,3% котирування акцій американської компанії Apple - до 3503 гривень за папір.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, минулого дня на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Після зниження цін на українські державні єврооблігації в Німеччині в кінці минулого та на початку цього тижня ціни на українські державні облігації продовжили невпинно  підростати учора і сьогодні зранку, причому навіть незважаючи на невизначену ситуацію на світових фінансових ринках, Рис. 1.

Вчора на «дальньому» кінці кривої дохідності ОЗДП номінованих в доларах США складали 8,21-8,29% (днем раніше - 8,24-8,31%, дохідність цього понеділка складала 8,35-8,48%, найвище значення за останній час).

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33





Рис.1
Рис.1

Декларовані дохідності емітованих в гривні ОВДП і в доларах США сьогодні на вторинному ринку не змінюються. Вони підросли на вторинному ринку вчора після невдалих первинних аукціонів Мінфіну цього вівторка і у минулий четвер.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» та «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною і складає по пропозиціям зараз 12,00% (раніше – 11,90%, а на позаминулому тижні – 11,80% та 11,65%).

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Валютний ринок

Після певного періоду стабільності по відношенню до долара США курс гривні на міжбанку продовжив вчора та сьогодні зранку рух вниз, через укріплення долару США на світових валютних ринках. Дещо по-іншому це виглядає для напівсуми долар-євро Рис. 2-5.

Дещо відкоригувався донизу березневий ф’ючерс на долар США по відношенню до гривні на Українській біржі. Зараз це 29,30 на 29,00, раніше 29,15 на 28,85. Грудневий ф’ючерс 28,85 на 28,65.

Ця інформація важлива для тих, хто приймає рішення у якій валюті інвестувати.

Спроби євро підрости по відношенню до долара США поки не вдаються, Рис. 6. Тут COVID-19 в Європі і негативні коментарі керівників ЄЦБ з цього приводу мають свій значний вплив.




Рис.2
Рис.2

Рис.3
Рис.3

Рис.4
Рис.4

Рис.5
Рис.5

Пара євро - долар США



Рис.6
Рис.6


Світові ринки акцій

Світові ринки акцій стабілізуються.

Фондові індекси США вчора підросли після сильного провалу днем раніше (-3,4-3,7%), Рис. 7.

Цього четверга широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 1,2%, індекс Dow Jones – на 0,5%, а фондовий індекс NASDAQ додав  1,6%, Рис. 7.

Також важливо, що фондові індекси США можливо «намалювали» подвійну вершину, доволі сильний «ведмежий сигнал».

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора втратив 0,1% після  обвалу на 2,95% днем раніше, Рис. 8. Так само на 0,1% просів минулого дня і композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM.

Зранку по Києву ф’ючерси на фондові індекси США знижуються в межах 0,5-0,6%  (S&P 500, Dow Jones) до 1% (NASDAQ); індекс Russell 2000, компаній меншої капіталізації США втрачає 0,4-0,5%.

Індекс STOXX 600 сьогодні підростає на 0,2%. Індекс MSCI EM втрачає 1%.

Фондові індекси США S&P 500, Dow Jones та NASDAQ. Графіки денних змін.



Рис.7
Рис.7

Фондовий індекс Європи STOXX 600. Графік денних змін.



Рис.8
Рис.8

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

COVID-19

В Україні нова рекордна кількість хворих, видужалих і померлих від COVID-19 за добу.

В Україні станом на ранок п'ятниці зафіксовано 8 312 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 за добу, одужали 3 394 людини, померли 173 пацієнти.

Днем раніше, 29 жовтня, було 7 342 хворих на COVID-19 за добу. 28 жовтня було 7 474 хворих і зафіксовано попередні максимальні добові показники з одужання (3 306) і смертності (165). 27 жовтня було зафіксовано 6 677 нових випадків захворювання, 26 жовтня - 5 426 нових хворих, 25 жовтня - 6 088 нових випадків, 24 жовтня 7 014 випадків інфікування, 23 жовтня був попередній добовий рекорд захворюваності (7 517).

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) на засіданні в четвер встановила нове епідемічне зонування в Україні з 2 листопада.

Коментар. Має негативний (і ключовий) вплив на макроекономічну стабільність в Україні. Ключову значимість фактору видно по поведінці світових фінансових та валютних ринків в останні дні.



Рис.9Рис.9


 Рис.10
Рис.10

Політика. Фінанси

Вчора багато обговорювали недавні рішення Конституційного Суду про скасування е-декларування.

Ці рішення загрожують не тільки безвізу з ЄС, але й економному співробітництву  з МВФ, ЄС наддержавними банками.

Український парламент швидко відреагує на рішення Конституційного Суду про скасування е-декларування і на законодавчому рівні зробить усе, щоб цей механізм продовжував працювати, заявляє голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Президент України Володимир Зеленський вчора з цього приводу скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони.

Кабінет Міністрів зобов'язав Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) невідкладно відновити доступ громадян до реєстру електронних декларацій чиновників і забезпечити механізм їх спецперевірки.

У Європейському Союзі заявляють, що останнє рішення Конституційного Суду України у сфері антикорупційного законодавства ставить під сумнів низку міжнародних зобов'язань України, і закликають українську владу вжити заходів для якнайшвидшого відновлення необхідних умов для ефективного функціонування антикорупційної системи.

Посли країн "Великої сімки" в Україні (G7) стривожені зусиллями скасувати впроваджувані в країні з 2014 року антикорупційні реформи.

Фінанси

Голова Верховної Ради Разумков про розгляд держбюджету-2021: "На наступному тижні, якщо все буде добре, ми зможемо розглянути бюджет, але подивимося." - під час спілкування з журналістами в рамках робочої поїздки до Німеччини.

***

Верховна Рада може розглянути бюджет-2021 першому читанні в пленарний четвер 5 листопада, інтрига - наявність голосів - "на межі фолу". Про це в Telegram написав нардеп від "Голосу", перший заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Железняк.

За його інформацією, засідання бюджетного комітету призначать на понеділок 2 листопада.

"Поки всі ці дні прем'єр особисто проводить консультації з депутатами більшості по їх правок до бюджету", - написав нардеп.

Новини банківського сектору

У вересні поточного року прибуток банків становив 4,9 млрд гривень, повідомлення НБУ.

У січні банки заробили 6,592 млрд гривень, в лютому - 9,285 млрд гривень, в березні - 97 млн гривень, у квітні - 9,8 млрд гривень, в травні - 3,8 млрд гривень, в червні банки мали збитки 5,2 млрд гривень, в липні - прибуток 4,6 млрд гривень, в серпні - 4,3 млрд гривень, а в січні-вересні - прибуток 37,604 млрд гривень, Рис. 11.

У 3-му кварталі 2020 року чистий фінансовий результат банків становив 13,8 млрд гривень, що в 1,8 рази більше за результат 2-го кварталу і на 20% менше за аналогічний період минулого року.

«Основною причиною більш низького фінансового результату цьогоріч є формування резервів під очікувані збитки в сумі 20,9 млрд гривень (в 2019 банки за аналогічний період сформували резервів на 8,3 млрд гривень)», - повідомив НБУ, Рис. 11.

Загальне зниження бізнес-активності під час карантину і падіння попиту на кредити і банківські послуги, а також зростання неплатежів за кредитами негативно позначаються на процентних і комісійних доходах банків.

Станом на 1 жовтня 2020 року з 74 платоспроможних банків 62 банки були прибутковими і отримали чистий прибуток 40,8 млрд гривень, що перекрило збитки 12 банків на загальну суму 3,2 млрд гривень.



Рис.11
Рис.11

***

Чистий прибуток "Укргазбанку" за підсумками січня-вересня 2020 року склав 685,19 млн грн, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2019 роки (346,98 млн грн). Про це повідомляється в квартальній звітності банку.

Відповідно до неї, в третьому кварталі чистий прибуток "Укргазбанку" становив 248,01 млн грн, що в 3,5 рази більше, ніж за липень-вересень 2019 роки (70,99 млн грн.).

Таке зростання показника за підсумками дев'яти місяців 2020 року обумовлено отриманням банком позитивного результату за статтею "зміни очікуваних кредитних збитків за іншими активами та інші резерви" (167,88 млн грн), тоді як в минулому році цей показник був негативним (-587,28 млн грн).

Чистий процентний дохід банку (після відрахувань по кредитних збитках) за дев'ять місяців скоротилися на 10,9% до аналогічного показника роком раніше - до 1,28 млрд грн, чисті комісійні доходи зросли на 17,3% - до 868,7 млн ​​грн.

Активи "Укргазбанку" за дев'ять місяців збільшилися на 32,1% - до 157,36 млрд грн, в тому числі кредити клієнтам і фінансова оренда - на 9,8% (до 42,81 млрд грн), тоді як гроші та їх еквіваленти скоротилися на 17,9% (до 38,12 млрд грн).

Крім цього, інвестиції банку, які оцінюються за справедливою вартістю через інший сукупний дохід, за цей період збільшилися в 2,4 рази - до 72,61 млрд грн, а інвестиційна нерухомість скоротилася в 1,5 рази - до 151,65 млн грн.

Зобов'язання "Укргазбанку" за січень-вересень виросли на 33,5% - до 148,01 млрд грн. Зокрема, кошти клієнтів збільшилися на 36,1% - до 140,72 млрд грн, кредитних установ скоротилися на 4,4% - до 5,48 млрд грн, резерви під гарантії, зобов'язання і юридичні ризики - на 29,5%, до 337,86 млн грн.

Власний капітал банку за дев'ять місяців збільшився на 13,2% - до 9,34 млрд грн, статутний капітал зберігся на рівні 13,84 млрд грн.

АБ "Укргазбанк" створений в 1993 році. Держава в особі Мінфіну володіє 94,94% акцій фінустанови.

***

Державний "Укрексімбанк" в рамках розширення послуг забезпеченим клієнтам-фізособам (affluent сегмент) готує продукт, який дозволить їм легко перевкладатися з депозитів в облігації внутрішньої держпозики (ОВДП). Про це повідомила член наглядової ради банку Вікторія Страхова.

У той же час член наглядової ради уточнила, що кінцеве рішення - які ОВДП продавати - буде приймати скарбник банку. За словами Страхової, поки першочерговим варіантом розглядається продаж валютних паперів.

За словами Страхової, в перший час навряд чи варто розраховувати на великі обсяги, проте в концепції VIP private banking це важлива послуга як альтернатива депозитам і в рамках стратегія утримування клієнтів.

"Тарифи в цілому на комплекс цих послуг будуть низькі: нижче, ніж у інших банків". - додала вона.

Новини емітентів, акції яких торгуються на місцевих біржах

Опублікована фінансові звітність "Мотор Січі" за 9 місяців 2020 року (і окрема і консолідована).

Звітність є напрочуд гарною, як для останнього часу. Якщо брати останні 12 місяців, то можна однозначно стверджувати, що компанія повернулась до прибуткової чи, навіть високоприбуткової роботи. Хоча, звичайно, прибутки компанії далекі від пікових значень за останні десять років, Рис 12-13.

Що також дуже важливо грошові потоки компанії стали позитивними. Компанія "Мотор Січ" має позитивний грошовий потік від операційної діяльності за останні 9 місяців, на відміну від аналогічного періоду минулого року та повертає борги, а не накопичує їх, Таблиця 3.

Січень-вересень 2020 року виробник авіаційних двигунів і газотурбінних установок компанія "Мотор Січ" (Запоріжжя), згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчила з чистим прибутком 930,15 млн гривень проти збитків 532,73 млн гривень за аналогічний період минулого року, повідомило підприємство.

Чистий дохід збільшився на 20%, або на 1,29 млрд гривень, до 7,68 млрд гривень.

За 9 місяців 2020 року компанія збільшила валовий прибуток на 56% до 3,2 млрд гривень порівняно з 9 місяцями 2019 року.

За вказаний період підприємство виготовило ремонтних авіадвигунів на суму 813 млн гривень, вертольотів на суму 489,87 млн гривень, серійних авіадвигунів на суму 2,69 млрд гривень.

При аналізі звітності слід враховувати, що є окрема та консолідована звітність компанії, хоча, як і у випадку Райффайзен Банк Аваль різниця між ними незначна через малий розмір «дочок».

Також слід враховувати, що в звіті про фінансові результати є крупна стаття «інші витрати», яка суттєво зменшує величину чистого прибутку компанії. Рис.12
Рис.12

Рис.13
Рис.13

Таблиця 3. Ключові елементи консолідованого звіту про рух грошових коштів «Мотор Січі» 9 міс. 2020 та 9 міс. 2019 року

Період

9 міс. 2020

9 міс. 2019

Надходження від:
Реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)

2 441

3 119

Чистий рух коштів від операційної діяльності

865

-1 034

Придбання необоротних активів

-124

-305

Чистий рух коштів від інвестиційної діяльності

-117

-277

Отримання позик

166

355

Погашення позик

-437

-143

Чистий рух коштів від фінансової діяльності

-343

128

Чистий рух грошових коштів за звітний період

405

-1 183

На сьогодні відомі результати квартальні результати за третій квартал 2020 року ще трьох компаній, акції яких входять до індексних кошиків місцевих українських бірж,: Райффайзен Банк Аваль, «Центренерго» та «Донбасенерго». Про них повідомлялось в наших попередніх оглядах. 

***

Група DCH і китайські інвестори, представлені в Україні компанією Skyrizon, в третій раз подали заявку в Антимонопольний комітет України для отримання дозволу на концентрацію шляхом придбання акцій ПАТ "Мотор Січ", повідомляє прес-служба української компанії. У прес-службі нагадали, що до цього АМКУ двічі повертав подібні заявки від DCH і Skyrizon без розгляду по суті.

Раніше, 4 вересня 2020 року, китайські інвестори ПАТ "Мотор Січ" подали до Міністерства юстиції України претензійний документ - Notice of Investment Dispute - про намір звернутися в міжнародний арбітраж для стягнення з держави Україна збитків у розмірі $ 3,5 млрд. До складу робочої групи по доарбітражного врегулювання входить і представник АМКУ.

***

Міністерство енергетики вирішило створити державне підприємство "Добропіллявугілля-видобуток". Про це свідчить наказ Міненерго № 693 від 28 жовтня.

Раніше повідомлялось про те, що Міністерство енергетики розглядає можливість створення вертикально інтегрованої компанії на основі державної енергогенеруючої компанії "Центренерго" і шахт вугледобувної компанії "ДТЕК Добропіллявугілля".

***

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" в 2021 році планує інвестувати в інфраструктуру, локомотиви, вантажні вагони і пасажирські перевезення понад 26 млрд гривень, повідомлення компанії.

  • З цієї суми 7 млрд гривень за планом буде спрямовано на оновлення парку вантажних вагонів.
  • Плановий обсяг інвестицій в локомотивне господарство на 2021 становить 4,1 млрд гривень, компанія має на меті в 2022 році почати закупівлю нових електровозів.
  • В оновлення залізничної інфраструктури планується спрямувати 9,4 млрд гривень,
  • Пасажирські перевезення - 2 млрд гривень.

Цитата: "На сьогодні день на ринку вантажних вагонів Укрзалізниця займає, як для монополіста, занадто низьку частку - 19%. Цю ситуацію ми будемо виправляти досить агресивно і якомога швидше: з 19% ми хочемо до кінця наступного року підвищити нашу частку ринку до 35-40%", - повідомив Голова правління акціонерного товариства "Укрзалізниця" Володимир Жмак на прес-конференції.

Жмак зазначив, що в проект державного бюджету на 2021 закладено придбання 100 пасажирських вагонів на суму орієнтовно 2,7 млрд гривень.

Голова правління акціонерного товариства "Укрзалізниця" Володимир Жмак прогнозує отримання компанією збитку в розмірі 12-14 млрд гривень за результатами роботи в 2020 році.

"...Але ми сподіваємося, що в 2021 ми вийдемо на прибутковість. …І з прибутком не на папері у вигляді курсових різниць, або ще будь-яких інших "намальованих" цифр, а з прибутком реальним", - повідомив Жмак.

У 2019 Укрзалізниця збільшила чистий прибуток в 14,7 рази, або на 2,784 млрд гривень, до 2,988 млрд гривень порівняно з 2018 роком.

26 серпня Кабмін призначив головою правління Укрзалізниці Володимира Жмака.

Коментар. До оцінки перспектив та вартості акцій Крюківссього вагонобудівного заводу. Для заводу – це хороші плани і хороший осяг робіт. КВБЗ стосуються «пункти» вантажних вагонів, майже повністю – пасажирських вагонів, до певної міри електровозів. Річний обсяг реалізації компанії в минулому році становив 7,8 мільярдів гривень.

Новини емітентів єврооблігацій з бізнесом переважно в Україні

У 1-му півріччі 2020 року компанія "ДТЕК ВДЕ" згідно з повідомленням компанії на сайті Лондонської фондової біржі отримала.

  • 440 млн гривень прибутку,
  • 4,103 млрд гривень доходу,
  • валового прибутку - 2,978 млрд гривень,
  • операційного прибутку - 2,851 млрд гривень.

За 12 місяців, до 30 червня 2020 року, показник EBITDA (прибуток до вирахування податків, відсотків і амортизації) компанії "ДТЕК ВДЕ" становив 5,95 млрд гривень.

У червні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий кредитний рейтинг емітента компанії "ДТЕК ВДЕ" з рівня В до B- з прогнозом "негативний".

До складу "ДТЕК ВДЕ" входять дочірні компанії "Вінд Пауер", що управляє Ботієвською ВЕС, компанія "Вінд Тех", що надає послуги з обслуговування вітротурбін, "Тріфанівка Енержі", до складу якої входять Тріфанівська СЕС і Приморська ВЕС.

Фінансові показники найбільших державних компаній України

У січні-вересні 2020 року національна енергетична компанія "Укренерго" отримала збиток

у розмірі 28,6 млрд гривень проти 4,2 млрд гривень прибутку за аналогічний період минулого року, повідомлення "Укренерго".

Близько 86% цієї суми (24,7 млрд гривень) становить компенсація витрат на виконання спеціальних зобов'язань (ПСО), зокрема для населення і на покриття "зеленого" тарифу державному підприємству "Гарантований покупець".

При цьому за 9 місяців 2020 року "Укренерго" збільшила чистий дохід в 2,6 рази до 40,9 млрд гривень.

Новини інших галузей

Міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмаєр вважає за необхідне для реформування вугільної галузі України створити відповідний мультифонд, до якого Німеччина готова зробити перший внесок у розмірі EUR20 млн.

Світові фінансові та економічні новини.

Ключові чинники, новини, які впливають на світові фінансові ринки.

  • Оголошення про часткові локдауни в Німеччині та у Франції терміном на 1 місяць в зв’язку з швидким поширенням COVID-19.
  • Вибори в США.
  • Публікація учора звітності найбільших високотехнологічних компаній США за третій квартал 2020.
  • Очікувані сьогодні дані по інфляції в ЄС, США, публікуються сьогодні.
  • Результати засідання керівників ЄЦБ учора. Негативні коментарі керівників центробанку по перспективам європейської економіки та обіцянка діяти.
  • Дані по ВВП Єврозони та окремих країн ЄС за третій квартал 2020 року, публікуються сьогодні.
  • Дані по ВВП США за третій квартал 2020 року, опубліковані вчора.

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Після того як індекс Української біржі вчора ще підріс видається, що від нього не можна зараз очікувати нічого крім росту. Звичайно це жарт. Але певний сенс в ньому є.



сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 30 октября 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду