Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 16.04.2024 12:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 9 ноября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1379,890%

На сьогодні для українських учасників фінансового ринку важлива та термінова новина це результати виборів в США. Іншою важливою новиною є збільшення випадків COVID-19 в Україні, нове зонування та можливість об’явлення Києва та додатково до тих 12, що є, ще крім Києва чотирьох обласних центрів «червоною зоною» вже в кінці цього тижня.

Дайджест фінансових та економічних новин - після огляду ситуації на фінансових ринках.

Перелік новин.

  • 46-м президентом Сполучених Штатів Америки обраний Джозеф Байден. Байден обійме посаду президента США 20 січня 2021 року.
  • "Світова економіка залишатиметься в слабкому становищі, незважаючи на повернення до зростання ВВП у 2021 році", - йдеться у звіті Moody's.
  • В Україні кількість виявлених випадків COVID-19 в суботу перевершила 10 тисяч. В країні з понеділка почало діяти нове епідемічне зонування, а Київ та ще  чотири обласні центри, до тих 12 що є, можуть бути  об’явлені «червоною зоною» вже цього тижня.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що в першому кварталі 2021 року уряд представить Стратегію економічного розвитку України до 2030 року. Шмигаль заявляє, що $1 трлн ВВП за десять років є нереалізованим потенціалом України.
  • Міжнародні резерви України в жовтні скоротилися на 1,5% до 26,140 млрд доларів.
  • Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що Україна виконала чотири з десятьох умов меморандуму з Міжнародним валютним фондом "і виконання ще двох - на фінальній стадії.
  • Голова Національного банку Кирило Шевченко відбув з робочим візитом до США для зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації.
  • Нацбанк з 2 по 6 листопада продав на міжбанку 70 млн доларів і придбав 41 млн доларів.
  • З "Укрнафтою" виводити НАК "Нафтогаз" на IPO не можна - голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. "Укрнафта" - токсичний елемент. Необхідний її поділ.
  • Новини по вагонному парку України, його зношеності – до оцінок КВБЗ.
  • Обсяг виробництва автотранспортних засобів в Україні в жовтні та з початку 2020 року.

З ринкової інформації варто звернути увагу на те, що:

  • значення індексу Української біржі після зростання в останні дні досягло максимального значення з кінця червня 2020 року,
  • ф’ючерси на фондові індекси США сьогодні суттєво зростають, так само, як і європейські фондові індекси,
  • ціни українських єврооблігацій сьогодні після зниження в п’яницю також зростають, однак слабко. Тут видно певне обмеження в рості.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС в минулу п’ятницю не змінилось.

Це після 4-х робочих днів без його змін.

Угод з акціями минулого п’ятниці на біржі ПФТС не було.

В минулу п’ятницю значення індексу Української біржі зросло ще 1,4% після росту на 1,6% днем раніше.

Значення індексу Української біржі після стрімкого зростання в останні дні досягло максимального значення з кінця червня 2020 року.

Очевидно тут мають вплив як зростання на світових ринках акцій, так і деякі позитивні зміни в прибутковості місцевих емітентів в третьому кварталі 2020 року та певні позитивні корпоративні новини, як новина про імовірне скоре урегулювання податкової заборгованості «Укрнафти».

Внесок у зростання індексу Української біржі у минулу п’ятницю внесли позитивні зміни ціни акцій Райффайзен Банк Аваль, «Укрнафти» та «Турбоатому». (В минулий четвер ріст індикатору УБ мав місце лише завдяки одній угоді з акціями «Укрнафти», ціна якої зросла в той день на 7,0%).

В минулу п’ятницю на Українській біржі відбулось вісім угод з акціями п’яти емітентів. Результати цих угод представлені в Таблицях 1 та 2.

Таблиця 1. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 06.11.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,37

0,0%

179 540

1

0,3820

+3,2%

«Турбоатом»

8,4

+6,3%

8 400

1

-

-

«Укрнафта»

140

+1,45%

7 000

1

-

-

Миронівський хліб-дукт

174,5

+3,9%

1 745

1

-

-

Разом

196 685

4

Таблиця 2. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів  06.11.2020

Ціна (зважена), грн.

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Райффайзен Банк Аваль

0,3700

21 090

1

«Центренерго»

6,000

65 760

1

«Укрнафта»

133,00

299 250

2

Разом

386100

4

Крім цього, в минулу п’ятницю без угод на Українській біржі зросли котирування акцій «Укртелекому» на 4,65% до 0,045 гривень за акцію.

Борговий ринок України.

В минулу п’ятницю ціни на українські державні єврооблігації в Німеччині в доларах США дещо знизились після дуже суттєвого росту в попередні дні. Однак сьогодні зранку їх ціни дещо зростають, компенсуючи зниження в останній день минулого тижня.

Однозначно, значний ріст на минулому тижні був зумовлений ростом світових фондових індексів через закінчення та результати виборів в США.

В минулу п’ятницю на «дальньому» кінці кривої дохідності ОЗДП номінованих в доларах США складали 7,30-7,39%, (тижнем раніше дохідність складала 8,09-8,12%).

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33

Декларовані дохідності емітованих в гривні ОВДП і в доларах США сьогодні на вторинному ринку не змінюються.

Це після того, як декларовані Райффайзен Банк Аваль дохідності продажу емітованих в гривні ОВДП в минулу п’ятницю на вторинному ринку на «дальньому кінці» повернулись до значень у 12,0% і після суттєвого росту дохідності як продажу, так і купівлі 04.11.2020 практично по всій кривій дохідності.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» та «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною і складає по пропозиціям зараз 12,00% (після останнього росту два дні було 12,35%, раніше – також 12,00%, ще раніше - 11,90%, а ще раніше – 11,80% та 11,65%),

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Валютний ринок

Курс гривні на міжбанку продовжив суттєво укріплюватись в минулу п’ятницю по відношенню до долара США та євро. Сьогодні зранку курс гривні по відношенню до долара США відносно стабільний, Рис. 1, Рис. 2.

Дивлячись на рух в цих парах, варто враховувати значне ослаблення долара США до двомісячного мінімуму на фоні режиму «ризик включити» на світових фінансових ринках і відповідно ріст євро.

Та гривня дещо укріпилась і по відношенню напівсуми долар США – євро.

На минулому тижні в цьому їй допомагав і Нацбанк, хоча не дуже сильно (див новини).

Ця інформація важлива для тих, хто приймає рішення у якій валюті інвестувати.



Рис.1
Рис.1

Рис.3
Рис.2

Світові ринки акцій

Фондові індекси США в минулу п’ятницю мало змінились. Те, що на виборах президента США переміг Джо Байден ще не було відомо і ця невизначеність мала певний не стільки негативний, скільки «зупиняючий» вплив на фінансові ринки.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 того дня майже не змінився (-0,03%), так само, як і індекс NASDAQ (+0,04%), а індекс Dow Jones втратив незначні 0,2%.

Однак сьогодні зранку по Києву після оголошення на вихідних про результат на виборах в США ф’ючерси на фондові індекси США суттєво підростають – від 1,3% до 1,8%.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, який в минулу п’ятницю також втратив 0,2%, сьогодні зростає на суттєвих 1,5%.

Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, який в минулу п’ятницю зріс на 0,9%, сьогодні підростає ще на 1,3%.

Ринки акцій продовжують святкувати результат виборів в США.

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Світові фінансові та економічні новини.

Вибори в США

46-м президентом Сполучених Штатів Америки обраний Джозеф «Джо» Робінетт Байден. Байден обійме посаду президента США 20 січня 2021 року.

Камала Деві Гарріс обрана віце-президентом США стане першою в історії жінкою на цій посаді, а також першою людиною афроамериканського та азійськоамериканського походження на цій посаді.

До цього фінансові оглядачі додають наступні коментарі.

Хоча Джозеф Байден і виграв вибори в США, як зазначає Associated Press, Конгрес США , всупереч очікуванням, зараз розділений між двома основними партіями. Не має «демократичної блакитної хвилі» або контролю Демократичної партії і Сенату і Палати представників.

На фоні цих новин інвестори «купують ризик», сприяючи зростанню цін акцій, а ціна на фінансові активи «надійного притулку» опускаючи нижче. Індекс долару США який відстежує вартість курсу відносно інших основних твердих валют, знизився до 10-тижневого мінімуму - 92,16.

Однак, наприклад, зростання пари євро – долар може зупинитися, пишуть оглядачі, якщо кількість виявлених випадків на день коронавірусу продовжить зростати в Єврозоні. Такі великі економіки Єврозони, як Німеччина та Франція, вже оголосили про місячні нокдауни, і Франція, як повідомляється, планує знизити прогнози ВВП на 2021 рік.

***

"Світова економіка залишатиметься в слабкому становищі, незважаючи на повернення до зростання ВВП у 2021 році", - йдеться у звіті Moody's Investors Services, опублікованому в понеділок.

Ключові цитати-тези.

·        «Повільне економічне відновлення та нерівномірний вплив пандемії сформують кредитне середовище 2021 року.»

·        "Уряди будуть стикатися з політичними викликами, при цьому головна увага приділятиметься фінансовій підтримці, геополітичним та торговим проблемам».

·        «Умови кредитування в світі, ймовірно, загалом покращаться в 2021 році, чому сприяє безпрецедентна підтримка фіскальна та грошово-кредитна після кризи COVID-19.»

·        «На відміну від типових періодів рецесії, коли зростання боргу приватного сектора сповільнюється, зростання боргу протягом 2021 року в багатьох секторах прискориться».

·        «Політичний, геополітичний ризик створить політичну невизначеність, особливо щодо напрямків американсько-китайських відносин та Brexit».

·        «Борг у зв'язку зі спадом і відновленням (економіки) через коронавірус, імовірно, зростатиме швидше і більше в порівнянні з попередніми циклами рецесії».

COVID-19

Кількість виявлених заражень на COVID-19 у світі з початку пандемії перевершила 50 мільйонів і досягла на 8:00 по Києву понеділка 09.11.2020 50 млн 395 тис. 174 випадків, збільшившись за минулу добу на 572 тис. 852, свідчать дані американського університету Джонса Гопкінса, Рис 3.

На ранок понеділка в усьому світі кількість померлих від пов'язаних з COVID-19 захворювань зросла до 1 млн 256 тис., одужали понад 33 млн.

До країн з 5 млн і більше заражень COVID-19 входять США, Індія і Бразилія.

Лідером за кількістю заражених і померлих залишаються Сполучені Штати, де виявлено сумарно 9 млн 968 тис. 15 випадків зараження коронавірусною інфекцією і 237 тис. 568 смертей. Понад 3,8 млн осіб вилікувалися.

В сусідній з Україною Польщею з 24 жовтня вся країна віднесена до «червоної зони» і поки терміном на один місяць. Діють жорсткі обмеження по всій країні. В Польщі розгортаються нові госпіталі.

Коментар. Окрім гуманітарного аспекту є ключовим чинником, який визначає макроекономічні показники країн світу цього року на наступні роки (зміну ВВП, інфляцію, рівень безробіття) та фінансові, як рівень державного боргу, дефіцит державного бюджету.

Статистика COVID-19 в світі


Рис.3
Рис.3

Українські фінансові та економічні новини.

COVID-19 в Україні

Кількість нових випадків COVID-19 6 листопада зросла на 10,5% до рекордної 10746.

***

За результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій З 00:00 9 листопада (четвер) почне діяти нове епідемічне зонування. До "червоного" рівня додатково віднесено 198 адміністративних одиниць із 23 областей, що на 86 більше ніж попереднього тижня. Київ залишився в "помаранчевій зоні" епідемічної небезпеки, до "червоної" віднесено 12 обласних центрів. З "помаранчевої зони" в "червону" перейшло Запоріжжя. У "червоній зоні" залишилися Житомир, Ужгород, Харків, Івано-Франківськ, Полтава, Хмельницький, Чернівці, Чернігів, Суми, Миколаїв і Рівне.

***

П'ять обласних центрів, зокрема Тернопіль, Сєвєродонецьк, Вінниця, Київ і Херсон, близькі до переходу в "червону" зону, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час прес-брифінгу за результатами засідання Держкомісії з ТЕБ та НС у п'ятницю.

За словами заступника міністра, зазначені облцентри перейдуть у "червону" зону карантинних обмежень уже наступного тижня, якщо в них збережеться поточна динаміка захворюваності.

"Буде заборонено проведення масових заходів більше ніж 20 осіб, перевезення громадським транспортом понад посадкових місць, торгівлі з кількістю відвідувачів більше ніж один на 10 кв. м. Ресторани і кафе можуть працювати тільки на винос і з наповненістю не більше ніж 50%. Заборона на проведення дискотек і роботи нічних клубів. Обмеження на планові госпіталізації. Заборонено виїзд дітей на оздоровлення та відпочинок, а також відвідування закладів соцзахисту", - сказав він

Коментар. Однозначно серйозна додаткова, однак очікувана, проблема для економіки України.


Рис.4
Рис.4




Рис.5

Рис.5

Рис.6
Рис.6

Новини економіки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що в першому кварталі 2021 року уряд представить Стратегію економічного розвитку України до 2030 року.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що $1 трлн ВВП за десять років є нереалізованим потенціалом України.

"$1 трлн ВВП за десять років - це нереалізований потенціал нашої країни. $1 трлн втратили всі громадяни країни через постійні зміни векторів, незавершені реформи, відсутність довгострокової економічної стратегії, корупцію, неефективне управління", - сказав Шмигаль під час представлення економічного аудиту країни та векторів економічного розвитку до 2030 року в п'ятницю в Києві.

Коментар. На предмет суми слід подумати і може посперечатись, але суть оформлювана і правильно, і точно. Це ключова Українська Проблема. Надзвичайно великі втрати по цим і близьким по тематиці причинам. В наших оглядах за минулі четвер та п’яницю те ж саме питання піднімалась в звуженому, але подібному руслі.

До певної міри втрати ілюструє графік нижче.

Проте виникає питання, а чи можна це все виправити, Адже за негарними речами  відсутністю правильних речей в українському минулому стояли і стоять люди. А переробити множину людей дуже важко, якщо взагалі можливо. Знайти правильних людей особливо в умовах України непросто. До речі, непоганим рухом в напрямку значного збільшення вибору є поява на політичній арені «Слуги народу», що потягло за собою залучення в політику та в сектор державного управління доволі значної маси нових відносно молодих людей з поміркованими поглядами. Те ж саме, але в меншому масштабі, робить партія «Удар» в Києві.

Хоча, можливо, не варто робити з чогось негативного минулого сьогоднішню драму. Може достатньо в майбутньому українським державним мужам просто не думати занадто сильно про власні кишені, не підігрувати сильно «нехорошим людям», як це було ще з початку незалежності, і як кажуть в народі, «не дьоргатись зі сторони в сторону», а слухатись розумних порад, виконувати угоду про асоціацію з ЄС. А багато іншого, хоча звичайно і повільніше, зробить сама розумна приватна ініціатива. Навіть незважаючи на те, що у місцевого народу в цілому з підприємницьким талантом слабувато.




Рис.7

Рис.7

***

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль очікує, що відкриття в країні ринку землі за десять років принесе $85 млрд додаткового ВВП, а середня вартість землі за 1 га зросте вп'ятеро.

Фінанси

Міжнародні резерви України в жовтні скоротилися на 1,5% до 26,140 млрд доларів, повідомлення НБУ.

У жовтні резерви зменшилися на 1,5% внаслідок погашення зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави і проведення валютних інтервенцій Національним банком для згладжування курсових коливань на валютному ринку.

***

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що Україна виконала чотири з десятьох умов меморандуму з Міжнародним валютним фондом "і виконання ще двох - на фінальній стадії. Є надія, що ми отримаємо кошти в 2020, принаймні ми робимо все для цього можливе", - повідомив міністр.

  • проведено роботу зі скорочення непрацюючих кредитів (NPL), частка яких в банківському секторі зменшилася з 48% до 45,6%.
  • запущено ринок газу для приватних споживачів, які тепер можуть самостійно вибирати постачальника газу.
  • Україна виконала завдання з реформування митниці і податкової - створено єдині юридичні особи,
  • вдосконалено статут "Нафтогазу"
  • внесено зміни до положення, яким регулювалися заробітні плати наглядових рад і правлінь держкомпаній.

Коментар. Ну так для траншу МВФ на сьогодні поки слабувато.

***

Голова Національного банку Кирило Шевченко відбув з робочим візитом до Вашингтона (США) для зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації.

***

Нацбанк з 2 по 6 листопада продав на міжбанку 70 млн доларів і придбав 41 млн доларів. Про це свідчать дані на сайті НБУ.

***

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) допустила єврооблігації Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" до обігу в Україні, повідомлення комісії.

Новини емітентів, акції яких торгуються на місцевому ринку акцій

З "Укрнафтою" виводити НАК "Нафтогаз" на IPO не можна - глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв агентству "Інтерфакс-Україна".

Цитати.

"Нафтогаз" став найбільшим донором бюджету... До реформи корпоративного управління компанія була "чорною дірою" для бюджету з чистим збитком в 85 млрд грн в 2014 році. У 2019 група "Нафтогаз" перерахувала до бюджету понад 121 млрд грн податків і дивідендів. Зараз... ми "кеш-позитивні", принаймні, поки що. І думаємо, що такими ж залишимося."

До 2014 року підхід був інший. "Нафтогаз" змушували діяти в чужих інтересах, які враховували потреби якоїсь групи осіб. Сама компанія ставала "чорною дірою", збитки з якої потім перекладав на держбюджет і, відповідно, на кишеню кожного українця. Варто пам'ятати, що ті люди, в інтересах яких "Нафтогаз" працював раніше, нікуди не поділися.

По «Укрнафті»

- "Укрнафта". Якщо буде прийнятий парламентом необхідний законопроект по взаєморозрахунках. Що далі?

- Відповідь незмінна. Ми будемо пропонувати наступним етапом поділ компанії.

- На яких умовах?

- Умови будуть частково продуктом того, як пройде погашення боргів. До кінця цього року ми припускаємо, що буде рішення по арбітражу між міноритаріями і державою. Поєднання першого і другого дозволить дати відповідь і провести переговори з міноритарними акціонерами про те, що робити далі. В даний час такі переговори є недоцільними. Тому що у міноритаріїв є одне питання: "Про що розмова, коли перший крок?". Тому робимо перший крок, потім вступаємо в переговори, і тоді зможемо коментувати, на яких умовах ми це робимо. Начерки певні є, але до завершення переговорів розкривати всі карти буде неправильним.

- З юридичної точки зору наскільки реальний той же поділ ліцензій?

- Юридичний механізм нами опрацьовувався. Він нетривіальний. Звичайно ж, ви маєте рацію: ліцензії за активами не йдуть, вони прив'язані до юрособи.. Якщо активи розділяти, то доведеться йти до держави і просити, щоб ліцензії нам знову передали. А держава може сказати: "Ні, ми хочемо конкурс, тому що ми всюди хочемо конкурс, чесний і прозорий".

….Ми сподіваємося, в цьому питанні буде такий же діалог - прагматичний. Є інтереси держави, є інтереси міноритарних акціонерів. Знайшли баланс, підписали, пішли і зробили. Питання точно потрібно вирішити. Нам, як "Нафтогазу", дуже хотілося б мати цілісну групу, без токсичних елементів, яку в результаті можна виводити на IPO. З "Укрнафтою" це зробити не можна. Це неможливо. Я б і не наважився інвесторам продавати, якщо чесно. Тому тут потрібно розділитися і далі рухатися.

***

Із 26,7 тис. км українських залізничних колій 6,4 тис. км потребують капітального ремонту, ще 2,7 тис. км - реконструкції, свідчить "Економічний аудит України", текст якого оприлюднено на сайті уряду.

У документі зазначено, що критичною є також і проблема зношеності рухомого складу (90%), яку приватні підприємства намагаються вирішити власними коштами: частка приватних вантажних вагонів сягнула 58% у 2019 році. При цьому приватні вагони перебувають у значно кращому стані - 41% з них було куплено у 2017-2019 роках.

У "Векторах економічного розвитку до 2030 року" "Укрзалізниці" (УЗ) уряд заклав: створення залізничного фонду; капітальний ремонт залізничних колій та інших.

***

Повідомлення ЄБА.

"У жовтні Міністерство інфраструктури України опублікувало для громадського обговорення проект наказу, яким пропонується затвердити порядок встановлення заборони експлуатації вантажних вагонів. Термін служби вагонів пропонується обмежити відповідно до їх типу. За розрахунками експертів асоціації, більшість вагонного парку компаній, а саме піввагонів, згідно з проектом наказу, будуть підлягати списанню до 2028 року. за розрахунками експертів комітету з логістики ЄБА, в разі прийняття наказу, парк вантажних вагонів може скоротитися на 39% до 2028 року і, відповідно, становитиме приблизно 106 тис. вагонів. Таким чином, буде списано більше ніж 67 тис. вантажних вагонів", - сказано в ньому.

Експерти асоціації прогнозують, що для заміщення такої кількості вагонів бізнесу доведеться витратити понад 93 млрд гривень.

"Основне скорочення до 2028 року відбудеться в частині піввагонів і досягне 47%, що оцінюється в 53 млрд грн. До того ж, спеціалізований рухомий склад (котуновози, коксовози, щеповози) вже в дефіциті, а при обмеженні строків експлуатації буде списано більшу частину парку. Оновлення такого типу рухомого складу буде вкрай проблематичним через тривалий термін окупності і обмежений сегмент ринку, де можуть використовуватися такі вагони", - сказано в повідомленні.

Коментар. Стосується Крюківського вагонобудівного заводу. За умови значного заміщення рухомого складу у заводу буде великий обсяг робіт. Хоча, на таке розраховувати не слід. Буде якийсь поміркований проміжний варіант.

Галузеві новини

За даними "Укравтопрому", в жовтні на українських заводах було зібрано 687 од. автотранспортних засобів, що майже на чверть менше, ніж в жовтні 2019.

Жовтневий результат в сегменті легкових автомобілів українського автопрому - 606 авто, що на 24% менше, ніж роком раніше. З цієї кількості 428 автомобілів було зібрано на Єврокарі, а 178 машин випустив ЗАЗ.

Виробництво комерційних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) знизилось на 87% до 4 шт. (Всі виготовлені на заводі "Черкаський автобус").

На 5% знизилося виробництво автобусів. Протягом місяця на п'яти підприємствах було зроблено 77 автобусів. Більше за інших, як і роком раніше, виготовив автобусів "Черкаський автобус" - 29 шт. Чернігівський автозавод закінчив місяць показником - 22 автобуса. На Богдані відзвітували про випуск 12 шт. Ще 10 автобусів вироблено на ЗАЗі і 4 шт. зібрав Часівярский завод.

Всього з початку 2020 року в Україні було випущено 3791 од. автотранспортних засобів, що на 39% менше, ніж десять місяців минулого року. Легкових автомобілів - 3211 шт. (-40%); комерційних - 36 шт. (-68%); автобусів - 544 шт. (-23%).

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Сьогодні на фоні росту на світових ринках акцій було б логічно, якби рух індексу УБ уверх продовжився. Та місцевий ринок акцій не завжди «слухає» світові ринки акцій, особливо в останній рік чи два. (Хоча останнім часом – може місяць чи трохи більше, його кореляція зі світовими фондовими індексами значно збільшилась). Тож як буде сьогодні – побачимо.




сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 9 ноября 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду