Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 18 ноября 2020

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1418,75+0,27%

На сьогодні видається є множина важливих новин для українських учасників фінансового ринку. Можливо, певна частина учасників вважає ці новини такими, які вимагають певного невідкладного реагування.

Важливими є новини:

  • Про телефонну розмову президента України Володимира Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Поки, видається є суттєві перепони для отримання другого траншу МВФ та пов’язаного з ним фінансування. А це може суттєво погіршити фінансову стабільність в Україні.
  • Вчора відбулись чергові первинні аукціони з розміщення ОВДП. Міністерство фінансів пішло на подальше збільшення дохідності боргових паперів порядку 0,1-0,15% по всім трьом випускам і вперше за дуже тривалий час на збільшення дохідності ОВДП в доларах США. Папери в гривні з терміном обігу більше 3-6 місяців користуються дуже малим попитом при поточних рівнях дохідності.
  • Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, що передбачає фінансове оздоровлення ПАТ "Укрнафта" шляхом заліку з НАК "Нафтогаз" і держбюджетом.
  • Китайська Beijing Skyrizon найняла 3 міжнародні юркомпанії для стягнення з України $3,5 млрд в суперечці з отримання контролю над компанією "Мотор Січ".
  • «Миронівський хлібопродукт» сьогодні зранку опублікував свої фінансові результати за третій квартал та дев’ять місяців 2020 року. Результати та коментар до них.
  • Якщо Україна не забезпечить виконання заходів щодо підтримки необхідного рівня базової та напівпікової генерації, об'єднана енергосистема України (ОЕУ) вже з 2025 року зіткнеться з дефіцитом генеруючої потужності на рівні 2,5 ГВт із подальшим його збільшенням до 9 ГВт у 2031-му - проект звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей на 2021-2031 роки НЕК "Укренерго".
  • Зростання захворюваності коронавірусом представлятиме серйозний ризик для економіки США в найближчі місяці, а вплив вакцини поки зарано оцінювати, - голова Федеральної резервної системи США Джером Пауелл.

Більш детально про це та інше в дайджесті фінансових та економічних новин - після огляду ситуації на фінансових ринках.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС вчора знову не змінилось.

Це після його росту позавчора на 0,2%, 4-х торгових днів без змін, зменшення на зовсім незначних 0,05% та ще 5-и торгових днів без змін. І т.д. назад по часу.

Угод з акціями минулого дня на біржі ПФТС знову не було.

Індекс Української біржі вчора «підскочив» на 2,4% і зараз знаходиться на максимальному рівні за останні сім місяців, з середини квітня.

Тут, як кажуть, ріст на світових ринках акцій і їх максимуми, історичні, чи багатомісячні, чи дворічні в поміч.

Вчора на Українській біржі відбулось (аж) п'ятнадцять угод з акціями трьох емітентів. Результати цих угод представлені в Таблицях 1 та 2 нижче.

Таблиця 1. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 17.11.2020, обсяги торгів

Ціна, грн.

Зміна

по угоді

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Біржовий курс, грн.

Зміна

Райффайзен Банк Аваль

0,385

0,0%

839 300

6

0,3850

+0,8%

«Центренерго»

6,1

+4,3%

48 990

3

5,9024

+4,65%

«Укрнафта»

142,8333

+2,0%

29 995

3

142,8333

+1,8%

Разом

918 285

12

Таблиця 2. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів  17.11.2020

Ціна (зважена), грн.

Обсяг торгів, грн.

Число угод

Райффайзен Банк Аваль

0,3850

84 700

1

«Центренерго»

6,000

190 620

2

Разом

155 400

3

Крім цього, минулого дня без угод на Українській біржі на 5,0% підросли котирування акцій Freedom Holding до 898 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, вчора на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Вчора ціни на українські державні єврооблігації в Німеччині в доларах США ще підросли і сьогодні тримаються на максимальному рівні після початку коронакризи практично не змінюючись.

Вчора на «дальньому» кінці кривої дохідність ОЗДП номінованих в доларах США складала 6,89-7,00%, Рис. 7.

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33

На вторинному ринку ОВДП сьогодні без змін.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2025 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною і складає по пропозиціям зараз 11,80%.

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Подивимось завтра-післязавтра чи вплине і як вплине на цей ринок згадане вище зростання дохідності на первинних аукціонах Мінфіну.

Валютний ринок

Курс гривні на міжбанку по відношенню до долара США залишається стабільним, по відношенню до євро вчора ослаб, сьогодні поки залишається стабільним, Рис. 1.



Рис.1
Рис.1

Світові ринки акцій

Вчора основні фондові індекси США знизились на 0,2-0,6%. Сьогодні ф’ючерси на них зростають на 0,2-0,5%.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 сьогодні додає 0,4% після вчорашнього невеликого зниження.

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

Політика. Фінанси

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, повідомлення на сайті Глави держави «Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ», 17 листопада 2020 року - 23:19.

«На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані», – констатував Президент – з тексту повідомлення.

До цього, з тексту повідомлення.

«Глава держави зауважив, що Україна не зупинялася у виконанні взятих на себе обов’язків у межах програми stand-by. Серед іншого, було затверджено реформу митниці та податкової служби, Міністерство фінансів та Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі».

І далі: «Сторони обговорили важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства».

 «Президент наголосив, що у зв’язку з боротьбою з епідемією коронавірусу та економічними викликами, пов’язаними з COVID-19, перший перегляд програми Фонду та початок роботи місії стане важливим сигналом для внутрішнього та зовнішнього ринку.

«Наші команди мають міцну довіру й тісно працюють, щоб якнайшвидше завершити переговори та прийняти місію МВФ», – сказав він.

В кінці тексту повідомлення.

«Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва зауважила, що робота Прем’єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні та досягти хорошого прогресу. Вона також відзначила швидку реакцію та заходи, вжиті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю голови НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ».

Посилання: https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-proviv-telefonnu-rozmovu-z-direktorom-ro-65129

Коментар. Дуже добре, що така розмова відбулась. Сторони, як кажуть в таких випадках, «звірили годинники». Також це і певні запевнення для фінансового ринку.

Також дуже добре, що недавно відбувся візит Глави НБУ у Вашингтон.

Однак, судячи з тексту (це слідує непрямо, але переконливо), проблеми залишаються, оскільки ніякої інформації про наступну місію МВФ в повідомленні немає. Та і в наших недавніх оглядах про це було багато сказано, включаючи вчорашній. До для приїзду місії МВФ Україні ще імовірно слід чимало зробити. Більше всього питання, здається, зараз «на Верховній Раді», але і щось вимагається зробити і уряду. І це проблема. Як писалось в наших оглядах, не тільки для державних мужів, але це і те, на що мають та будуть звертати увагу українські банкіри та українські учасники фінансових ринків, так само, як і іноземні інвестори, як працюють в Україні, що мають у власності українські цінні папери або збираються інвестувати в «Україну».

***

Що стосується реакції керівника МВФ.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва назвала конструктивною телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським увечері 17 листопада, проте наголосила на необхідності досягти повного взаєморозуміння в кроках для подальшої співпраці за поточною програмою stand-by.

"Конструктивна телефонна розмова з президентом України Зеленським про реалізацію програми МВФ, незалежність центрального банку й зусилля з боротьби з корупцією. Перегляду програми має передувати повне взаєморозуміння у кроках", - написала вона у Twitter.

Фінанси

Вчора відбулись чергові первинні аукціони з розміщення ОВДП. За підсумками аукціонів до державного бюджету залучено 2,509 млрд гривень (за курсом НБУ), повідомив Мінфін. Міністерство фінансів в ході аукціонів 17 листопада розмістило облігації внутрішньої державної позики майже на 373,9 млн гривень і на 75,9 млн доларів.

Тижнем назад було залучено 7,878 млрд. грн. в еквіваленті - 5,562 млрд. гривень та 82,4 млн. дол. США.

Вчора Мінфін на двох аукціонах розмістив гривневі ОВДП з терміном обігу 343 дні на 298,590 млн гривень під 10,5% річних і з терміном обігу 1 078 днів під 11,1% річних на 75,315 млн гривень.

У доларах папери розміщені з терміном обігу 442 дні під 3,77% річних.

Міністерство фінансів пішло на подальше збільшення дохідності боргових паперів порядку 0,1% по всім трьох випускам і вперше за дуже тривалий час на збільшення дохідності ОВДП в доларах США.

Окрім того, по останнім аукціонам, не тільки вчорашнім, але й попереднім видно що,  папери в гривні з терміном обігу більше 3-6 місяців користуються дуже малим попитом при поточних рівнях дохідності.

Обсяг розміщення річних паперів знову не дотягнув до 300 мільйонів гривень, як і тижнем раніше, 3-и річних паперів – менше 100 мільйонів, а в цілому менше 15% суми залучених коштів.

Середньозважений рівень дохідності по ОВДП в гривні з терміном обігу терміном обігу 350 днів в порівнянні з найближчим минулим аукціоном зріс на 0,08% (тижнем ріст порівняно з попереднім аукціоном склав 0,12%), з терміном обігу 3 роки – на 0,15%, доларових ОВДП – на 0,15% в порівнянні з аукціоном тижнем раніше, Рис. 2. Якщо брати встановлений рівень дохідності доларових ОВДП, то ріст склав 0,1%, з 3,70% до 3,80%.

Додатковий коментар. Як видно, проблеми з траншем МВФ, про що не раз писалось в наших оглядах і згадано вище, відсутність грошових коштів на єдиному казначейському рахунку та до певної міри проблеми з прибутковістю ряду державних банків України – основних покупців ОВДП, про що також згадувалось в цих оглядах мають наслідком зростання дохідності ОВДП. І цей тренд буде продовжуватись. Цю ж обставину слід враховувати учасникам місцевого фінансового ринку.


Рис.2
Рис.2

Новини емітентів, акції яких торгуються на місцевих біржах.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, що передбачає фінансове оздоровлення ПАТ "Укрнафта" шляхом заліку з НАК "Нафтогаз" і держбюджетом  - №4119 про внесення змін до держбюджету України на 2020 рік щодо реалізації статті 11 закону про ринок природного газу.

Документ дасть змогу компанії виплатити 30,35 млрд грн податкового боргу.

Коментар. Можливо ці заходи допоможуть цінам "Укрнафти". Ринкова оцінка "Укрнафти" зараз приблизно в два рази, а може і більше, нижча за оцінку, яку б компанія мала за умови відсутності проблем з податковим боргом (та акціонерами). Та слід враховувати, що залік не вирішить проблему з боргом компанії радикально і остаточно. Залишиться великий борг пере «Нафтогазом» за газ майбутнього видобутку, який має бути поставлений в рахунок податкового боргу по заліку в наступні роки. Є дуже велика проблема корпоративного управління в компанії. Вона виражаються в тому числі і в обліку не відображенням реалізації нафти, що формально приводить до великих збитків "Укрнафти". Є велика проблема акціонерів, які мають дуже сумнівну практику корпоративного управління.

Додатково слід дивитись на грошові потоки компанії минулі, прогнозні.

Зі звітністю компанії слід добре розібратись, порівняти з іншими компаніями сектору в розрахунку на 1 барель нафтового еквіваленту видобутку для розуміння (цін, витрат – операційних та капітальних, оподаткування – абсолютних величин, у відсотках до цін, принципів його побудови, зміни обігових). В тому числі усунути різні «фортелі», і в том, числі, побудувати адекватний прогноз.

***

Китайська Beijing Skyrizon найняла 3 міжнародні юркомпанії для стягнення з України $3,5 млрд в суперечці з отримання контролю над компанією "Мотор Січ".

Міжнародні юридичні компанії WilmerHale, DLA Piper і Bird&Bird представлятимуть інтереси китайських інвесторів ПАТ "Мотор Січ", що є партнерами української групи DCH Олександра Ярославського з розвитку українського авіабудування, в інвестиційному спорі з метою стягнення з держави Україна збитку, який вони оцінюють у $3,5 млрд, йдеться в повідомленні DCH у вівторок.

Згідно з ним, радником з питань українського права в міжнародному арбітражі буде компанія Arzinger.

Раніше 4 вересня китайські інвестори направили Міністерству юстиції повідомлення про інвестиційний спір.

У цьому повідомленні вони вказали на те, що українська влада своєю поведінкою експропріювала їхні інвестиції, а також порушила інші їхні права, передбачені чинною Угодою про заохочення і взаємний захист інвестицій, підписаною 31 жовтня 1992 року, між урядами України та Китайської Народної Республіки.

Коментар. Для учасників місцевого ринку акцій, які  власниками акцій компаній існує зараз велика проблема. Акції заблоковані. Їх не можна продати. Як на все вплине судовий процес і як довго він триватиме? Поки важко сказати. Навряд чи все відбудеться скоро.

***

«Миронівський хлібопродукт» сьогодні зранку опублікував свої фінансові результати за третій квартал та дев’ять місяців 2020 року.

«Незважаючи на виклики, спричинені глобальною пандемією COVID-19 та впливом від спалаху пташиного грипу H5N1 в Україні в І кварталі, Компанія забезпечила доволі гарні результати за дев’ять місяців 2020 року. Після тимчасового зменшення використання потужностей комплексів птахівництва у І кварталі (приблизно на 10% з лютого до кінця березня 2020 р., внаслідок спалаху пташиного грипу в Україні), починаючи з початку ІІ кварталу всі виробничі потужності птахівництва Компанії знову працюють на повну потужність», пишеться в прес-релізі.

І далі…

  • «Середня ціна на курятину знизилась на 11% рік до року і склала US$ 1,36 за 1 кг (ІІІ кв. 2019 р.: US$ 1,53 за 1 кг) (без урахування ПДВ). Середня ціна на курятину виробництва РР склала EUR 2,48 за кг (ІІІ кв. 2019 р: EUR 2,63 за кг).
  • Експорт курятини збільшився на 37% та склав 108 472 тонн порівняно з ІІІ кв. 2019 року – 79 189 тонн».

Тим не менше, на що варто звернути увагу.

  • Порівняно з аналогічним періодом минулого року квартальні величини EBITDA та за EBITDA виключенням ефекту IFRS 16, чистого прибутку до курсових різниць, операційного грошового потоку до зміни в обігових мало змінились.
  • Квартальний чистий прибуток став дуже негативним за рахунок курсових різниць.
  • Чисті грошові кошти, отримані від операційної діяльності навпаки сильно зросли через негативну зміну обігових коштів без грошових і були витрачені за збільшення грошових коштів на рахунках. Це в минулому кварталі.
  • Проте, що стосується, останнього, вільного грошового потоку за 9 місяців 2020 він був лише слабко позитивним. Крім невеликих капітальних витрат були також видані кредити дочірнім компаніям.
  • ВАЖЛИВО. За останні 12 місяців компанія мала значний чистий збиток з урахування курсових різниць, практично нульовий прибуток без урахування курсових, але відносно пристойну EBITDA та операційний грошовий потік.

Сьогодні керівництво МХП також проведе конференц-дзвінок для інвесторів і аналітиків з сесією питань і відповідей. Час дзвінка:: 14.00 Лондон / 16.00 Київ / 09.00 Нью Йорк

Назва: Financial results for Q3 and 9M 2020

Стандартний міжнародний: +44 203 984 9844

Україна: +380 89 324 0624

США: +1 718 866 4614

PIN-код для учасників 645982

Таблиця 3. Дивіденди сплачені Миронівським хлібопродуктом

Рік

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

US$ на акцію

1,1300

0,7570

0,47429

0,7529

0,7492

0,7492

0,7474

0,2803

US$ млн всього

120

80

50

80

80

80

80

30



Рис.3
Рис.3

Рис.4
Рис.4

Таблиця 4. Ринкові коефіцієнти МХП

Ціна акції, USD (17.11.2020)

5,74

Ринкова капіталізація, Мсар. , USD млн

614

Вартість підприємства, EV, USD млн

1 795

EV/S

0,91

P/S

0,31

EV/EBITDA

4,5

P/E

-3,6

P/E1

36,1

P/B

0,49

P/CF

1,9

Дивідендна дохідність

4,9%

Графік ціни акцій МХП,  1 рік.



Рис.5
Рис.5

Графік ціни акцій МХП з часу IPO.



Рис.6
Рис.6

COVID-19 в Україні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що якщо в найближчі декілька тижнів "карантин вихідного дня" не покаже перші результати, уряд почне готуватися до суворіших карантинних обмежень.

"Основне завдання "карантину вихідного дня" - це зробити так, щоб ми вийшли на плато за кількістю хворих, зафіксували на рівні не більше ніж 12-15 тисяч випадків на день", - сказав Шмигаль із трибуни Верховної Ради у вівторок.

***

Верховна Рада не змогла скасувати рішення про посилення карантинних заходів у вихідні дні, яке було введено постановою Кабінету Міністрів від 11 листопада.

За проект постанови №4381 щодо скасування рішення Кабінету Міністрів №1100 про посилення протиепідемічних заходів на засіданні у вівторок проголосували 149 народних депутатів, тоді як для ухвалення рішення необхідно щонайменше 226.

Новини галузей. Енергетика.

Якщо Україна не забезпечить виконання заходів щодо підтримки необхідного рівня базової та напівпікової генерації, об'єднана енергосистема України (ОЕУ) вже з 2025 року зіткнеться з дефіцитом генеруючої потужності на рівні 2,5 ГВт із подальшим його збільшенням до 9 ГВт у 2031-му.

Такий прогноз міститься в проекті звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей на 2021-2031 роки НЕК "Укренерго", публічне обговорення якого відбудеться 17 листопада. Звіт розраховує перспективу розвитку української генерації на найближчі 10 років, переглядається щорічно і затверджується Національною комісією, що здійснює державне регулювання в галузях енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Однією з головних причин можливого виникнення дефіциту, зокрема, може виявитися відсутність коштів на екологічну реконструкцію ТЕС, що призведе до їх прискореного виведення з експлуатації.

"У подальшій перспективі додатковою проблемою стане необхідність компенсації вибуття потужностей на АЕС, у період до 2040 року зниження потужності існуючих АЕС до 3ГВт", ‒ ідеться у звіті НЕК.

Коментар. Насправді це має дуже суттєве значення. Це дуже суттєва проблема, яка вимагатиме вирішення. В тому числі через добудову двох блоків АЕС, реконструкцію блоків ТЕС і для цього всього дуже ймовірно непопулярного підвищення тарифів на електроенергію для населення, які в Україні зараз в порівнянні з іншими кранами дуже низькі.

***

Верховна Рада ухвалила закон, яким НЕК «Укренерго» надані державні гарантії для залучення кредитних коштів державних банків, ЄБРР та інших міжнародних фінансових організацій на пільгових умовах, повідомило Міністерство енергетики у Facebook.

Відомство зазначає, що отримання «Укренерго» державних гарантій для залучення кредитів не лише допоможе підвищити рівень розрахунків на ринку електроенергії, а й забезпечити виконання меморандуму із інвесторами у «зелену» енергетику.

***

Енергоблок №2 Запорізької атомної станції (ЗАЕС) після ремонту повинен бути підключений не пізніше 25 листопада, а очікуваний термін підключення ЗАЕС-5 - 20 грудня, повідомила НАЕК "Енергоатом" на сайті у вівторок.

У повідомленні зазначається, що плановий ремонт ЗАЕС-2 через дії міністерства був відстрочений з червня на два місяці.

"Через введені Міненерго необґрунтовані обмеження блок при потужності 1000 МВт видавав тільки 580 МВт, потім на три тижні був виведений у резерв, а далі знову працював з обмеженням майже в 40%. В результаті було зміщено термін використання ядерного палива, і плановий ремонт довелося почати на два місяці пізніше", - роз'яснили в компанії, уточнивши, що в підсумку ремонт закінчився не на початку вересня, як планувалося, а в листопаді.

В "Енергоатомі" наголосили, що рішення про скорочення виробництва е/е на АЕС "не враховувало ні технічних нормативів їх експлуатації, ні графіків планового ремонту". "Недалекоглядні рішення міністерства цей графік зламали, що призвело до зміщення регламентних робіт на Запорізькій і Рівненській АЕС", - підкреслили в НАЕК.

Крім того, балансові обмеження виробництва атомної енергії, які з подавання Міненерго були підтримані Антикризовим штабом, призвели до щомісячних збитків НАЕК на рівні 1-1,5 млрд грн, зазначено в повідомленні "Енергоатому".

Результатом рішень Міненерго, на думку НАЕК, стало зростання виробництва е/е на теплових станціях, "які в періоди максимального штучного обмеження потужності АЕС перевищували, як правило, зазвичай найбільшу частку атомної генерації".

Також з повідомлення НАЕК: "Вкотре наголошуємо неприпустимість… надання викривленої і необ'єктивної інформації щодо ситуації в галузі та інформаційних атак на "Енергоатом".

Раніше Міненерго обвинуватило НАЕК "Енергоатом" у зриві ремонтної кампанії 2020 року, що, на його думку, і призвело до зниження виробництва атомної електроенергії, і в наслідку до зростання ціни ресурсу на ринку.

За даними НАЕК на 17 листопада, на атомних станціях України в роботі 10 із 15 енергоблоків, енергоблоки №2, 5 ЗАЕС, енергоблок №3, 4 РАЕС і енергоблок №2 ХАЕС - перебувають у ремонті.

Світові фінансові та економічні новини.

COVID-19 і економіка.

Зростання захворюваності коронавірусом представлятиме серйозний ризик для економіки в найближчі місяці, а вплив вакцини поки зарано оцінювати, заявив у вівторок голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Джером Пауелл, під час виступу на заході бізнес-асоціації Bay Area Council.

"Оскільки вірус поширюється швидкими темпами, наступні кілька місяців будуть дуже складними", - наводить його слова The Wall Street Journal.

***

В США зростання захворюваності на коронавірус дуже велике. Як було написано в нашому попередньому огляді, менш ніж за тиждень у США було підтверджено понад 1 мільйон нових випадків, Рис. 7.

Разом з тим в Європі тотальний карантин в одних країнах та дуже жорсткі обмеження в інших дають свій результат. Ріст захворюваності в ЄС зупинився і пішов на спад, Рис. 7.

Дуже хороший результат у Франції, де після дуже значного росту і дуже високих рівень нових випадків, є сильне зниження виявлених на добу нових випадків захворюваності на коронавірус і де вже заговорили про можливе послаблення обмежень, Рис. 8.

В Німеччині темп росту захворюваності спинився. Більше десятка земель в країні не погоджуються з пропозицією канцлера Ангели Меркель піти на більші обмеження через економічні втрати. Канцлер стурбована тим, що рівень захворюваності поки суттєво не зменшується, Рис. 9.

Дуже хороший приклад ефективності тотального локдауну – Ізраїль. В країні, де захворюваність зростала дуже швидко і до дуже високих рівнів справжній тотальний карантин радикально виправив ситуацію, Рис. 10.


Рис.7
Рис.7

Рис.8
Рис.8


Рис.9
Рис.9

Рис.10
Рис.10

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Після досягнення індексу Української біржі вчора нового максимуму сьогодні від нього було б логічним очікувати невеликої паузи.






сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50





Настроение рынка на 18 ноября 2020
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду