Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 19:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 8 июля 2021

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1942,78-0,72%

За минулий тиждень, як зазвичай о літній порі, якщо це не період квартальної звітності (який вже н за горами), дужезначимих новин для місцевих учасників фінансового ринку було небагато.

З українських новин варто відзначити проблеми на ринку електроенергії України. Відбулось дуже значне зниження цін на ринку «на добу вперед» (РДН). НКРЕКП з цього приводу зібралась на екстрене засідання в неділю.

Для учасників місцевого ринку акцій – це погані новини з точки зору цін акцій «Центренерго» і «Донбасенерго». Власне «Донбасенерго» вже заявила про те, що НЕК "Укренерго" надала їй енергогенеруючій компанії "Донбасенерго" дефолтний статус через несплату за послуги з передавання електроенергії, а також про збитки і про імовірні проблеми з накопиченням вугілля до осінньо-зимового сезону.

Райффайзен Банк поміж тим виплатив річні дивіденди за минулий 2020 рік.

Що стосується загальносвітових фінансових новин, то тут подією тижня стала публікація в минулу п’ятницю звіту про працю в США. В цілому звіт вийшов дещо кращим за очікування. Американська економіка в минулому місяці створила 850 тисяч робочих місць. Економісти, опитані Dow Jones очікували збільшення на 706 тисяч. Тож була певна приємна несподіванка. В травні 2021 в США з’явилось 583 тисяч нових робочих місць. Однак в цілому цей звіт був не настільки добрим, щоб очікувати значного прискорення настання періоду більш жорсткої монетарної політики американського центробанку, що позитивно для цін акцій.

На цьому фоні ринок акцій США на тижні продовжив зростання до нових висот. До слова широкий фондовий індекс США S&P 500 з початку року додав значних 16%. Однак, чимало учасників ринку і фахівців говорять про те, що можливо і економіка і фондовий ринок США досягли чи досягають свого екватору. Наразі значення індексу S&P 500 на 1,5% вище за середнє цільове значення стратегів по ринку США, Таблиця 1, Рис. 1 нижче та на 0,5% вище за медіану. Імовірно будуть перегляди стратегами по ринку своїх «цілей»  уверх. Однак, поки про це мало хто заявляє. Так що учасникам місцевого ринку акцій ринку цей момент слід враховувати, оскільки між фондовими ринками різних країн є взаємопов’язаність. А цю річ, а саме можливий слабкий ріст ринків акцій в світі до кінця цього року, можна розглядати і в контексті зовсім крихітного місцевого українського ринку акцій.

Поганою новиною не тільки для учасників фінансових ринків, що українського, що світових, але і для всіх громадян є значне зростання захворюваності на коронавірус в багатьох країнах за останній тиждень. Кількість захворювань в ряді країн Європи подвоїлась за останні сім днів, а смертність від хвороби в сусідній Росії зараз б’є рекорди. Поки в Україні ситуація виглядає благополучною. Та от чи надовго?

Про це та про інше в блоці найбільш важливих для учасників місцевого ринку акцій новин, який йде за оглядом фінансових ринків.

Таблиця. Цільові значення широкого фондового  індексу США S&P 500 на кінець  2021 року на думку стратегів по ринку провідних банків та брокерських фірм


Рис.1

Рис.1

Огляд як завжди раз на тиждень змістовно починається з короткого ілюстрованого таблицями та графіками опису того, що на минулому тижні відбулось в сегменті акцій на місцевих біржах (та й частково на світових фондових біржах).

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Спершу огляд динаміки ринку місцевих акцій за минулий тиждень.

Результати торгів акціями в Україні на минулому тижні, закінчуючи цим понеділком, відображені на Рис. 2-6. На рисунках є динаміка цін окремих «індексних» пайових паперів, і обсяги торгів на Українській біржі та на біржі ПФТС.

На минулому тижні ціни «місцевих» українських індексних акцій зростали. Цілком можливо ріст був зумовлений більше ростом на світових фондових біржах. Особливих приводів для росту власне у конкретних емітентів з точки зору новин начебто не було. Звичайно, можна відзначити Райффайзен Банк, який цього року на фоні певного зростання процентних ставок, меншого створення резервів по активним операціям, і росту інших доходів в березні та квітні мав значно кращий чистий місячний результат (прибуток), ніж минулого року в ці періоди. Незважаючи на менш вдалий початок року та на результат травня грубо на рівні минулорічного, дуже імовірно піврічний результат банку буде помітно кращим за минулорічний. За перших п’ять місяців ця перевага в чистому прибутку склала 9,7%.

Варто також відзначити появу на минулому тижні на Українській біржі акцій «Кернелу», про який не раз згадувалось в наших минулих оглядах. Поява цих акцій на місцевому ринку – безумовно позитивне явище.

Зміна українських та світових фондових індексів за тиждень, два тижні, місяць та з початку року. Значення, поряд маленькі графіки.



Рис.2
Рис.2

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на Українській біржі за минулий тиждень та обсяги торгів на УБ за минулі чотири тижні.



Рис.3
Рис.3

Зміна цін окремих «індексних» паперів, і обсяги торгів на біржі ПФТС за минулий тиждень та обсяги торгів на УБ за минулі чотири тижні.




Рис.4
Рис.4

Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі

за минулий тиждень.




Рис.5
Рис.5

Графік зміни цін українських індексних акцій на Українській біржі

з початку року.



Рис.6
Рис.6

Ринок облігацій України та світу.

На ринку державних облігацій України практично без змін з точки зору дохідності, що зовнішніх, ОЗДП, що внутрішніх, ОВДП. Дохідності ОВДП практично не змінюються в останні тижні, що на первинних аукціонах Мінфіну, так і на вторинному ринку, Рис. 7 та Рис. 8.

Повторимо нашу стару тезу, про те, що ключовим для розуміння того, що відбувається на ринку облігацій України, є те, що відбувається на ринку облігацій в світі.

Дохідність 10-и річних державних облігацій США, незважаючи на значний ріст інфляції в США (можливо тимчасовий) та економічне відновлення знизилась в останні дні до 1,34%, Рис. 9. І це при тому також, що також багатьма учасниками ринку очікується, що у вересні ФРС заявить про зменшення викупу боргових паперів з ринку центробанком, викупу який наразі складає 120 мільярдів доларів США на місяць.

У вівторок відбулись чергові первинні аукціони Міністерства фінансів України з розміщення ОВДП.

За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики 6 липня 2021 року, до державного бюджету було залучено 3,092 млрд. грн. Це небагато, але дещо більше, ніж попереднього тижня (2,532 млрд. гривень).

Як вже тільки-но зазначалось аукціони, як і попередні, пройшли практично без зміни дохідності.

Міністерство фінансів запропонувало цього вівторка до розміщення п’ять випусків облігацій внутрішньої державної позики, всі в гривні.

Середньозважена дохідність 1-річних ОВДП на цих аукціонах становила 10,99%, 1,5-річних - 11,30%, 2,1 роки - 12,06%, 3-річних - 12,30%, 5-річних - 12,59%, Рис. 8.

Ціна ОЗДП України з погашенням в 2033 році.



Рис.7
Рис.7

Посилання: https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33



Рис.8
Рис.8

Дохідність 10-и річних державних облігацій США.



Рис.9
Рис.9

Валютний ринок

На валютному ринку теж поки все спокійно. Середній курс гривні до долара і євро усереднений по 10 робочим дням практично на місці. Та і окремо в парі з доларом та євро у гривні незначні зміни, Рис. 10-11. Зазвичай о цій порі року все ще продовжується певне сезонне укріплення гривні, яке пізніше змінюється на ослаблення, Рис. 11. Не бачиться аргументів, чому цього року має бути інакше. А от відносно ступеню зниження курсу можуть бути певні суперечки. Одні вважають, що зниження складе як і минулого року 6-6,5%, інші – що воно буде значно меншим.

Євро по відношенню до долара США після певної паузи відновило зниження, поки невелике, Рис. 12. Можливо причина полягає в тому, що учасники валютного ринку очікують істотно більш ранньої більш жорсткої політики ФРС, центробанку США, ніж ЄЦБ та і банку Японії і «грають наперед».



Рис.10
Рис.10

Рис.11
Рис.11

Графік пари євро долар. Часовий інтервал 1 день.



Рис.12
Рис.12

Світові ринки акцій.

Як вже зазначалось на початку огляду, широкий фондовий індекс США S&P 500 в минулу п’ятницю вийшов на свій новий історичний максимум, Рис. 13.  Також вже було згадано, що ряд учасників ринку вважає, що в наступні півроку динаміка фондового ринку США буде помітно гіршою, ніж в першій половині 2021. І тут є кілька причин. Це і очікування більш жорсткої політики ФРС, і сповільнення темпів відновлення економіки.

Якщо європейські фондові індикатори більше підтримують ріст фондового ринку США, Рис. 14, то ринки країн, які розвиваються, роблять це зараз в меншій мірі, Рис. 15. Звичайно, на композитний індекс цих ринків MSCI EM мають великий вплив акції Китаю, як безпосередньо, так і своїм впливом на деякі сусідні ринки. А там можуть бути свої причини такої динаміки. Тому окремо в огляді показаний, окремо виділений, індекс акцій континентального Китаю Shanghai Composite (SSE Composite), Рис. 16. Однак, як видно з наступного графіку, і в регіоні Східної Європи, Польща, Чехія, Угорщина, зведений фондовий індикатор також «веде себе обережно», Рис. 17. І це може пояснюватись знову ж таки очікуваннями більш жорсткої політики центробанку США, яка завжди робить інвестиції в більш ризикові активи менш привабливими, і при цьому в першу чергу ті, які вважаються більш ризиковими.

Графіки індексів S&P 500, Dow Jones, NASDAQ. Денні зміни



Рис.13
Рис.13

Графік загальноєвропейського широкого індексу STOXX 600 (євро). Денні зміни



Рис.14
Рис.14

Графік композитного фондового індексу країн, які розвиваються MSCI EM (долар США). Денні зміни



Рис.15
Рис.15

Графік індексу Shanghai Composite (SSE Composite)



Рис.16
Рис.16

Графік композитного фондового індексу Польщі, Угорщини та Чехії,

MSCI EM Eastern Europe Ex RU




Рис.17
Рис.17

ПОВЕРТАЮЧСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

І все ж якщо взяти в цілому, а не якийсь виділений часовий проміжок у кілька днів, то можна констатувати, що ріст на місцевому українському фондовому ринку вже сповільнився. І цілком можливо тут дійсно доцільно згадати і вплив фондових індексів країн, які розвиваються, і мають зараз не таку виразну динаміку. Це на коротшу перспективу. Не варто також забувати і про зазначений на початку огляду факт, що до поточного поки не переглянутого консенсусного значення широкого фондового індексу США S&P 500 вже, скажімо так, недалеко, а політика ФРС США може вже з цього вересня стати дещо більш (хоча і незначно) жорсткою. Це на більш дальню перспективу. Тож, надіючись на краще, і очікуючи ще й квартальних звітів місцевих емітентів за другий квартал 2021 року, не забуваємо про певні хмаринки на горизонті.

ДОДАТОК. ЗНАЧИМІ НОВИНИ ДЛЯ МІСЦЕВИХ УЧАСНИКІВ ФІНАНСОВОГО РИНКУ ЗА ОСТАННІ ДНІ.

Співробітництво України з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями

Уряд України, як і раніше, сподівається на отримання цього року від Міжнародного валютного фонду траншу близько $0,7 млрд за програмою stand-by, міністр фінансів Сергій Марченко з делегацією проводить наразі відповідні переговори у Вашингтоні, повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко на форумі "Україна 30".

За його словами, виконано всі зобов'язання, які брала на себе держава в особі уряду "в плані інституційних змін, прямих дій уряду".

"Тому ми дуже сподіваємося, що цей транш буде, тому що відмовлятися від дешевих грошей - це безглуздо", - додав віце-прем'єр.

При цьому він наголосив, що не очікує економічних потрясінь в Україні, якщо транш МВФ не надійде в країну до кінця року.

***

Міністерство фінансів підтвердило надходження до України позики на $350 млн від Світового банку (СБ) для системного проекту "Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення", повідомили агентству у прес-службі міністерства.

Кошти кредиту в розмірі $350 млн мають бути спрямовані на розвиток економіки в період пандемії, соціальну підтримку вразливих верств населення та на посилення державних інститутів.

***

Світовий банк вирішив виділити державній енергогенеруючій компанії "Укргідроенерго" 212 млн доларів кредиту для установки систем накопичення енергії і будівництва сонячних електростанцій (СЕС).

***

В Європейському Союзі підготували план подальшої співпраці з країнами "Східного партнерства", що підкріплюється інвестиційним пакетом у розмірі 2,3 млрд євро. Про це повідомив представник Єврокомісії Петер Стано на щоденному брифінгу, поідомляє "Європейська правда".

"Ця комплексна порядок денний включає розвиток торгівлі, створення нових робочих місць, інвестиції в інфраструктуру, посилення демократичних інститутів і верховенства права, підтримку" зеленого "і цифрового переходу, просування ідей справедливого суспільства з гендерною рівністю і інклюзивність", - зазначив Стано.

У комюніке деталізують, що ці цілі підкріплюються інвестиційним планом в розмірі 2,3 млрд євро у вигляді грантів, гарантій і змішаних інструментів, з можливістю залучити до 17 млрд євро публічних і приватних інвестицій. Це має сприяти відновленню після епідемії коронавирусу і посилення стійкості країн "Східного партнерства" в довгостроковій перспективі.

Серед іншого, йдеться про підтримку малого і середнього бізнесу, будівництва або оновлення 3 тис. км пріоритетних доріг і залізниці, боротьбі з корупцією, скорочення споживання електроенергії на 20% в 250 тис. домогосподарств, поліпшенні якості води та повітря, поліпшення доступу до інтернету, допомоги з вакцинацією медпрацівників, допомоги громадським організаціям і незалежним медіа, можливості поїздок для 70 тис. студентів і учених.

***

Оновлений склад Номінаційного комітету, який обирає та призначає керівників наглядових рад у держпідприємства і держбанки, поновив роботу. У вівторок, 6 липня, відбулося перше засідання оновленого складу Номінаційного комітету.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну за підсумками засідання оновленого складу Номінаційного комітету.

Участь у засіданні взяли голова регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар (голова комітету), постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне, бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцкі.

Також - заступниця голови ЄБРР в Україні Ірина Кравченко, перший віцепрем'єр - міністр економіки Олексій Любченко, міністр енергетики Герман Галущенко, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Свириденко та економістка представництва МВФ в Україні Марія Чебанова.

Номінаційний комітет, або Комітет із призначення, розпочав роботу в 2018 році.

У квітні 2021 року незалежні члени комітету припинили свою роботу після того, як Кабмін змінив керівництво Нафтогазу.

Фінанси

Міжнародні резерви Національного банку в червні зросли на 2% і станом на 1 липня 2021 становили 28,358 млрд доларів (в еквіваленті).

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,3 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку.

За підсумками червня, чиста купівля валюти Національним банком на валютному ринку становила 583,3 млн доларів.

***

Міністерство фінансів виконало план щодо запозичень до держбюджету на 76,6% і залучило 257,8 млрд гривень у січні-червні.

Про це свідчать дані Мінфіну.

Зазначається, що від розміщення ОВДП на фінансування державного бюджету залучено 211,4 млрд гривень, у тому числі в іноземній валюті 59,7 млрд гривень в еквіваленті (1,7 млрд доларів і 409,9 млн євро).

Із зовнішніх джерел залучено 46,4 млрд гривень в еквіваленті.

При цьому платежі з погашення державного боргу за січень-червень 2021 становили 231,0 млрд гривень (100,0% плану), платежі з обслуговування - 74,0 млрд гривень (94,5% плану).

***

Міністерство фінансів України за червень знизило прогноз виплат за державним боргом у 2021 році на 0,83 млрд грн - до 602,5 млрд грн. Про це свідчать дані міністерства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з ними, прогноз виплат у 2022 році збільшено за місяць майже на 40 млрд грн - до 406,31 млрд грн.

***

Національний банк України (НБУ) за тиждень з 29 червня по 2 липня викупив на міжбанківському валютному ринку $ 26 млн, при цьому регулятор валюту не продавав. Про це свідчать дані на сайті НБУ.

***

У січні-квітні обсяг грошових переказів в Україну збільшився на 6,95% до 3,998 млрд доларів.

Про це свідчать дані Національного банку.

***

Населення 4-й місяць поспіль розпродає валюту і в червні продало валюти на $329,8 млн більше, ніж купило.

Коронавірусна хвороба

У червні національний план вакцинації від коронавірусу виконано на 27%.

Про це йдеться в даних Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з національним планом вакцинації від коронавірусу, в червні було заплановано провести 5,652 млн щеплень, фактично було проведено 1,515 млн щеплень.

Станом на ранок 2 липня першою дозою вакцини від коронавірусу в Україні щеплено 2 млн. 1 тис. 130 осіб, другою дозою - 766 483 осіб.

***

Однак темпи вакцинації в Україні прискорюються.

Протягом минулої доби, 6 липня, від коронавірусу в Україні вакцинували 93 554 особи, при цьому 36 023 людей отримали першу дозу вакцини, 57 531 людина повністю імунізована, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві наголосили, що протягом доби працювали 535 мобільних бригад, 1 287 пунктів щеплення і 27 центрів вакцинації.

Станом на 6 липня 2021 року вже було щеплено 2 136 563 осіб, з них отримали одну дозу 2 136 561 особа, повністю імунізовані й отримали дві дози 955 607 осіб. Загалом проведено 3 092 168 щеплень.

До листа очікування вакцинації від COVID-19 записалися 779 932 особи.

***

З понеділка, 5 липня, Центр вакцинації від коронавірусу, створений на базі Міжнародного виставкового центру, працює щодня з 10:00 до 17:30.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

***

Кабінет Міністрів схвалив запровадження сертифіката про вакцинування від коронавірусної інфекції. Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомив в своєму Telegram-каналі.



Рис.16.1
Рис.16.1

Графік кількості виявлених нових випадків коронавірусу в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії



Рис.17.1
Рис.17.1

Банківський сектор

У травні частка непрацюючих кредитів (NPL) в банківській системі скоротилася на 1,72 процентні пункти до 37,85% порівняно з попереднім місяцем.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Скорочення частки проблемних кредитів відбулося за рахунок скорочення цього показника в групах банків: Приватбанк - на 0,49 п.п. до 71,77%, в банках з приватним капіталом - на 0,63 п.п. до 12,43%.

При цьому в держбанках цей показник скоротився на 1,71 п.п. до 54,90%.

В іноземних банківських групах частка непрацюючих кредитів скоротилася на 1,45 п.п. до 25,07%.

Емітенти, акції яких обертаються на місцевих біржах

Донбасенерго. Центренерго.

Національна енергетична компанія "Укренерго" надала енергогенеруючій компанії "Донбасенерго" дефолтний статус через несплату за послуги з передавання електроенергії.

Про це йдеться в повідомленні "Донбасенерго".

"Систематичні маніпуляції на ринку, а також недосконалість регуляторних норм, у рамках яких змушена працювати енергогенерація України, призвели до того, що ціна на ринку "на добу наперед" (РДН) у травні становила 930 гривень/МВт-год, у червні - 1 362 гривень/МВт-год. Тільки за 6 днів липня ціна "обвалилася" вже до 770 гривень/МВт-год. Таким чином, за кілька днів поточного місяця ціна на РДН досягла найнижчої позначки - без будь-яких на те обґрунтованих причин - за всю історію існування нової моделі ринку", - сказано в ньому.

При цьому "Донбасенерго" зазначило, що собівартість виробництва електроенергії становить 1 600 гривень/МВт-год.

"Якщо негайно не стабілізувати ситуацію, накопичення вугільної продукції на складах для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2021/2022 років енергогенеруючими компаніями України виключається. Бездіяльність регулятора може призвести до того, що генеруючі компанії незабаром не зможуть виконувати власні фінансові зобов'язання перед контрагентами і персоналом , що призведе до подальшого банкрутства підприємств енергетичної галузі та соціального вибуху - звільнення десятків тисяч людей", - зазначило "Донбасенерго".

***

За три дні липня, з 2 по 4 липня ціна електроенергії на РДН знизилася майже в 3,5 раза порівняно з ціною на 1 липня - зі 1450,65 грн/МВт-год до історичного мінімуму у 2021 році в 426,06 грн/МВт-год на 4 липня.

При цьому обсяг РДН знизився до 44,9 тис. МВт-год з 81,58 тис. МВт-год на 1 липня. Порівняно з 3 липня він виріс на 2 тис. МВт-год.

***

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила мінімальне цінове обмеження на ринку "на добу наперед" (РДН) та обмежила обсяг продажів електроенергії між афілійованими компаніями до 50% місячного обсягу продажів.

Таке рішення було прийнято на екстреному засіданні НКРЕКУ в неділю, 4 липня.

"Зараз обмежуємо торгівлю в рамках вертикальної інтеграції в розмірі 50%. Саме торгівля в рамках однієї групи привела до падіння ринку", - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Також НКРЕКП зобов'язала оператора системи передачі і операторів систем розподілу купувати 95% електроенергії на покриття виробничо-технічних втрат на ринку "на добу наперед".

Крім того, НКРЕКП встановила мінімальне цінове обмеження на ринку на добу наперед у розмірі 734,9 гривень/МВт-год, що дорівнює тарифу національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", помноженому на індекс цін промислових виробників.

НКРЕКП звернулася в Антимонопольний комітет (АМКУ) з проханням провести розслідування на ринку електроенергії.

За даними комісії, у перші дні липня "Д.Трейдінг" зменшила закупівлю електроенергії на РДН на 74%, одночасно збільшивши обсяги закупівлі на ринку двосторонніх договорів (РДД) у пов'язаних осіб.

***

Антимонопольний комітет України (АМКУ) за власною ініціативою почав дослідження наявності або відсутності в діях учасників ринку електроенергії порушень законодавства про захист економічної конкуренції, йдеться в повідомленні відомства.

***

Середньозважена ціна електроенергії на ринку "на добу наперед" (РДН) в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України на 7 липня знизилася на 19,8% до мінімально можливого значення 734,85 гривень/МВт-год порівняно з 6 липня.

Миронівський хлібопродукт

Котирування акцій МХП на Лондонській фондовій біржі з 28 червня по 2 липня знизилися на 4,0%, або на 0,24 долара, до 5,80 долара за акцію після того, як залишалися незмінними попереднього тижня. І в понеділок вони знизились ще на 2,8% до 5,64 доларів за акцію. У вівторок ціна паперів стабілізувалась і підросла до 5,66 доларів за акцію. Цілком можливо це той діапазон в якому найближчим часом буде торгуватись цей папір.

Ціна 5,66 доларів за акцію – це 154,2 гривні в еквіваленті. На місцевому українському ринку акції котируються дорожче через додаткові витрати торгівців, транзакційні витрати та додаткові ризики торгівців.

Ціна акцій МХП на Лондонській фондовій біржі



Рис.18
Рис.18

***

Госпсуд Дніпропетровської області 6 липня визнав банкрутом ПрАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Процедуру ліквідації вже розпочали.

Емітенти єврооблігацій

АТ "Укрзалізниця" планує випуск п'ятирічних єврооблігацій на суму $ 300 млн, організаторами призначені J.P. Morgan і Dragon Capital. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в банківських колах. За його словами, серія дзвінків з інвесторами починається у вівторок.

В середині червня 2021 агентство S&P змінило прогноз кредитного рейтингу "Укрзалізниці" з "негативного" на "позитивний" у зв'язку з фіналізацією в травні угоди з АТ "Ощадбанк" про часткову зміну графіка погашення заборгованості перед банком. Згідно з новими умовами, основна сума платежу в розмірі $ 116 млн, яка повинна була бути проведена 31 травня, тепер рівномірно розподілена.





сайт "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50





Настроение рынка на 8 июля 2021
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду