Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 06:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 1 ноября 2021

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1888,47+2,73%

За минулий тиждень індекс «Української біржі» піднявся на 4,9% до 1838 пунктів, що ми пов’язуємо з позитивними очікуваннями щодо фінансової звітності компаній за третій квартал. Зокрема компанія «Центренерго» вже здивувала ринок, показавши чистий прибуток у розмірі 436 млн грн за липень-вересень, незважаючи на дуже складні умови на вітчизняному ринку електроенергії. Котирування акцій «Центренерго» на цій новині пішли вгору на 6,7% до 8,00 грн. По акціям «Райффайзен банку» поки зберігається рівень 45 копійок.

У суботу на офіційному сайті «Укрнафти» було опубліковано повідомлення про проведення позачергових зборів акціонерів на яких планується прийняти рішення по фактичному розділенню «Укрнафти» між державним «Нафтогазом» та приватними акціонерами. Проекти рішень передбачають передачу газовидобувного бізнесу «Укрнафти» у нову компанію, яка буде продана «Нафтогазу». Зі свого боку «Нафтогаз» продасть свій контрольний пакет в «Укрнафті» самій «Укрнафті». Таким чином ми бачимо сценарій, що неформальна група «Приват» сконцентрує домінуючий пакет акцій «Укрнафти» після проведення зазначених вище правочинів. Котирування акцій «Укрнафти» на минулому тижні виросли на 13% до 285 грн. Сьогодні котирування підскочили ще на 14% до 325 грн за акцію. 

Первинний аукціон з розміщення ОВДП на минулому тижні приніс в бюджет значну суму у 17 млрд грн. Найбільші надходження були від продажу облігацій номінованих у доларі на 395 млн дол зі строком на один рік і дохідністю 3,70%. ОВДП у гривні на один рік розміщувалися під 11,50%. ОВДП з погашенням у 2027 році були продані з дохідністю 13,10%.   

На міжбанку гривня завершила п’ятницю на позначці 26,27 грн/дол. Надходження валюти від експорту зернових залишається основним чинником, що підтримує високий курс гривні. У цьому сезоні, що для аграріїв почався з липня, вже експортовано 17,8 млн тонн зернових, включаючи 11,5 млн тонн пшениці.

новини компаній

- «Центренерго» показало у третьому кварталі чистий прибуток 436 млн грн завдяки відображенню у бухгалтерському обліку інших операційних доходів у розмірі 512 млн грн


читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 1 ноября 2021
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду