Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 01:02
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 ноября 2021

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1845,24+0,96%

Минулий тиждень мав негативний відтінок для фінансових ринків по всьому світі на фоні того, що в нового штаму коронавірусу, виявленого в Африці, вища ймовірність повторного зараження людини. Зведений біржовий індекс MSCI для ринків, що розвиваються, за п’ять торгових  сесій втратив 3,6%. Російський індекс RTS впав на 7,8%, а широкий індекс американського ринку S&P500 знизився на 2,2%.

Тим часом, основною економічною новиною для України було рішення МВФ виділити країні другий транш у розмірі 700 млн дол. Фінансова підтримка міжнародних кредиторів є абсолютно необхідною для України, так як дефіцит бюджету на цей рік становить приблизно 4,9% від ВВП, а дефіцит бюджету на наступній рік закладається на рівні 3,5% від ВВП, що у доларовому еквіваленті приблизно 6,5 млрд дол. 

На «Українській біржі», основна увага трейдерів знов була зосереджена навколо ситуації з «Укрнафтою». Стало достовірно відомо, що компанія встановила ціну 259,77 грн для викупу акцій для акціонерів, які проголосують проти «значних правочинів» на зборах 30 листопада. З іншого боку, з’явилися чутки, що активи «Укрнафти» поки розділятися не будуть, так як держава не бачить можливості провести відповідні запропоновані угоди. Таким чином,  зараз збільшується вірогідність сценарію, що «Укрнафта» продовжить існувати у поточній структурі активів. Для дрібних акціонерів це дає сподівання дочекатися більш високої ціни на акції UNAF, ніж поточна ціна ні рівні 280 грн.

Серед інших акцій індексного кошика UX, зазначимо просідання котирувань акцій «Центренерго» на 2,4% до 8,30 грн, так як нестача вугілля ставить під сумнів здатність компанії нормально вийти з поточної кризи, яка охопила всю галузь електроенергетики в Україні.

На минулому тижні Мінфін залучив 4,4 млрд грн від розміщення ОВДП. Запропоновані ставки за річними облігаціями підвищилися на 15 базисних пунктів до 11,65%. За трьох річними ОВДП запропонована ставка дохідності була 12,85%. На вторинному ринку дохідність річних ОВДП зросла приблизно на 20 базисних пунктів до діапазону 12,5%/11,6% (купівля/продаж).  

На валютному ринку було різке зростання курсу долару на 2,1% до 27,14 грн/дол. Зазначимо, що всі валюти країн, що розвиваються, зазнали девальвації національних валют на фоні намагань інвесторів вийти у більш захищені від економічних криз активи.

новини компаній

- «Кернел» збільшив чистий прибуток на 3% до 211 млн дол у липні-вересні

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 29 ноября 2021
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду