Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 13:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 декабря 2021

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1730,1-0,66%

Акції українських емітентів знаходилися під негативним впливом на минулому тижні, після того як переговори на рівні президентів США та Росії не привели до зменшення геополітичних ризиків, що насамперед стосуються агресивних дій Кремля по відношенню до України.

Індекс UX за п’ять торгових сесій впав на 6,3% до 1742 пунктів. Найгірша динаміка котирувань серед акцій індексного кошика була по цінним паперам «Центренерго», які втратили 15,7% та закрилися на позначці 7,00 грн. На нашу думку, дефіцит вугілля в країні залишається основною причиною занепокоєння інвесторів стосовно роботи «Центренерго». По акціям «Райффайзен банку» зниження було на 2,3% до 42 копійок.

Знову активно себе поводили котирування «Укрнафти». Ціна по даним акціям знов пішла вниз після інформації стосовно наміру групи міноритарних акціонерів компанії затвердити на зборах акціонерів 23 грудня продаж найбільш прибуткових активів «Укрнафти». На даний момент, у нас є великий сумнів, що «Нафтогаз» як мажоритарний акціонер «Укрнафти», вже погодив такий продаж активів, тому є сподівання, що збори акціонерів «Укрнафти» поки не відбудуться. Сьогодні ціна акцій «Укрнафти» становить 280 грн.  

Міністерство фінансів продовжило практику активного залучення коштів до держбюджету шляхом випуску ОВДП. Минулого тижня на аукціоні було продано облігацій на загальну суму 16,7 млрд грн, включаючи надходження на 260 млн дол від розміщення ОВДП номінованих у доларах під 3,5% річних та строком погашення у червні наступного року. Для річних ОВДП у гривні запропонована дохідність була 11,70%. Для облігацій з погашенням через два роки встановлена дохідність була 12,65%. На вторинному ринку річні ОВДП торгуються з дохідністю 12,7%/11,7% (купівля/продаж).

На міжбанківському валютному ринку гривня укріпилася на 1,5% до 26,92 грн/дол, що було наслідком рішення НБУ підвищити облікову ставку з 8,5% до 9,0%. Також регулятор повідомив, що золотовалютні резерви України зросли до 30,5 млрд дол, що дає змогу розраховувати на можливість підтримання гривні у випадку надмірних курсових коливань.  

новини компаній

- Інфляція в Україні становила 10,3% за підсумками листопада

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015


Настроение рынка на 13 декабря 2021
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду