Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 07:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 31 января 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1700,11-2,64%

Індекс «Української біржі» за минулий тиждень відіграв 2% попередніх втрат та закрився на позначці 1746 пунктів у п’ятницю. Помітний вклад у зростання індексу дали акції «МХП», які піднялися в ціні на 4,8% до 195 грн після публікації досить пристойних операційних результатів компанії за четвертий квартал. По акціям «Центренерго» та «Укрнафти» був підйом на 2,2% та 7,0% до 7,05 грн та 289 грн відповідно. Досить неоднозначною інформацією від «Укрнафти» було повідомлення, що Окружний адміністративний суд Києва прийняв рішення щодо скасування передачі Свистунківсько-Червонолуцького газоносного родовища третім особам. Спецдозволом на дане родовище «Укрнафта» володіла з 2004 по 2014 роки. Поки невідомо, чи планує «Укрнафта» повернути собі це газоносне родовище. Зараз цим родовищем володіє компанія Enwell Energy (стара назва Regal) яка купила на ринку ліцензію на це родовище за 8,6 млн дол. Новина стала відверто негативною для Enwell Energy і тому акції компанії на «Лондонській біржі» впали в ціні на 14% до 26 пенсів. Ринкова капіталізація Enwell Energy становить 113 млн дол. На поточну діяльність компанії можлива втрата вказаної ліцензії не впливатиме, але це може призвести до списання витрачених на цю ліцензію коштів.

Серед макроекономічної статистики вийшли дані, що обсяг роздрібних продажів в Україні в минулому році зріс на 10,7%. Окремо за грудень індекс роздрібного товарообігу показав зростання на 5,1%. Таким чином, помітна тенденція на сповільнення темпів роздрібного товарообігу, що може свідчити про погіршення споживчих настроїв серед населення на фоні прискорення інфляції. 

Первинний аукціон з розміщення ОВДП знов пройшов майже без попиту на державні облігації з боку інвесторів. Мінфін продав лише 2,8 млрд грн короткострокових ОВДП на три місяці під 11,5% річних. На вторинному ринку на п’ятирічні ОВДП існує пропозиція на продаж з дохідністю 16,1%. На річні ОВДП котирування купівля/продаж знаходяться у діапазоні 14,2%/12,0%.

На міжбанківському ринку курс долара завершив минулий тиждень на позначці 28,52 грн/дол (+1,0%).

новини компаній

- Компанія «МХП» досягла лише 1% зростання об’ємів продажу курятини у 2021 році

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 31 января 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду