Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 04:52
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 марта 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

На «Українській біржі» операції з цінними паперами зупинені з 24 лютого по причині воєнного стану. До торгів допущені лише спеціальні «воєнні» ОВДП. Міністерство фінансів на первинному аукціоні, що пройшов 8 березня продало військових облігацій на суму 6,6 млрд грн. Строк обігу даних ОВДП один рік зі ставкою дохідності 11%.

Міжбанківський валютний ринок залишається закритим з метою запобігання неконтрольованої девальвації гривні. Офіційний курс НБУ був зафіксований на позначці 29,25 грн/дол 24 лютого. Інформаційні ресурси вказують, що на «чорному» готівковому ринку курс долара досягає 32,65 грн, тобто підвищення приблизно на 12%  з початку війни.

Стосовно окремих компаній, акції яких торгувалися на біржі, «Укрнафта» офіційно повідомляла, що намагається втримати видобуток нафти та газу попри важкі умови роботи. Компанія вже стикнулася з обстрілами своїх активів на східній Україні. Обстріли окупаційних військ завдали руйнування інфраструктури компанії в Охтирці. Пошкоджено один із резервуарів, в якому зберігались нафтові залишки.

«Центренерго» також продовжує роботу своїх енергоблоків, але зазначає, що запаси вугілля знаходяться на досить низьких рівнях.

Українські агро компанії, акції яких торгуються на Варшавський біржі, вже втратили приблизно половину своєї ринкової капіталізації. Котирування акцій «Кернел» з початку війни впали на 62% до 20,7 злотих. По акціям «Агротон» падіння було на 26% до 5,18 злотих.

На «Лондонській біржі» котирування компанії Ferrexpo пішли вниз на  46% з 24 лютого до позначки 150 пенсів за акцію. Вартість цінних паперів «МХП» знизилась на 44% до 3,53 доларів.

На ринку єврооблігацій боргові папери України сильно подешевшали. Котирування для 10-річних бондів падали до 20 центів за 1 долар номіналу після чого дещо піднялися до 27 центів. Дохідність до погашення по даним бондам тиждень тому досягала 40,6%, а зараз становить 33,6%. Для порівняння довгострокові єврооблігації Росії з погашенням у 2042 році торгуються по 35 центів за долар номіналу та мають дохідність 18%. На початку року дані бонди торгувалися на рівні 1,3 долара та мали дохідність лише 3,4%.

За останній тиждень, Україна отримала кошти від МВФ в розмірі 1,4 млрд дол, крім цього до загального фонду державного бюджету України надійшли кошти від міжнародних партнерів у розмірі 712 млн євро.

Станом на 1 березня 2022 року міжнародні резерви України становили 27,5 млрд дол. За підсумками лютого вони знизилися на 5,3%.


читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015
Настроение рынка на 14 марта 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду