Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 03:48
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 21 марта 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

Акції українських компаній, які торгуються на вітчизняних біржах, залишаються «замороженими» для обігу по причині воєнного стану в країні. Тим часом, котирування українських агро компаній з лістингом на «Варшавській біржі» за минулий тиждень продемонстрували різкий підйом від тих мінімумів, до яких падали котирування після російського воєнного вторгнення. Зокрема, акції «Кернел» за тиждень відскочили з позначки в 18,8 злотих до 35,4 злотих. Тим не менше, з початку року падіння акцій «Кернел» складає 40%. По акціям «Агротон» зростання було від мінімумів в 4,00 злотих до 5,30 злотих.

На «Лондонській біржі» по акціям Ferrexpo за тиждень підйом був на 12% до 168 пенсів. При цьому, поки корпоративні новини залишаються досить негативними. Компанія Ferrexpo була змушена призупинити відвантаження своєї продукції з «Полтавського ГОКу» на експорт через порт «Південний», про що офіційно повідомила своїх контрагентів. Також компанія відклала публікацію своєї річної звітності за 2021 рік. На даний час підприємство продовжує видобувати залізну руду та збільшує залишки готової товарної продукції.

По акціям «МХП» ціна опустилася до 3,5 дол. на фоні того, що компанія повідомила про неможливість виплатити купон у розмірі 11 млн дол по своїх єврооблігаціях. Більш того, «МХП» має труднощі з банківськими операціями для фінансування посівної компанії, так як зараз банківська система України працює з певними обмеженнями.

Індикативні котирування українських суверенних єврооблігацій показали впевнене зростання за останні два тижні. Для прикладу, ціна 10-річних євробондів України після початку війни падала до рівня 20 центів за долар номіналу, після чого ціна почала відновлюватися до позначки 37,3 центів за долар номіналу (дана ціна відповідає дохідності до погашення 25,3%). При ціні в 20 центів дохідність досягала 42%.

Міністерство фінансів продовжує практику випуску військових ОВДП. На аукціоні 15 березня завдяки продажу таких цінних паперів було залучено 5,4 млрд грн до бюджету. Дохідність для річних військових ОВДП становить 11,0%. Для випуску військових ОВДП номінованих у доларі запропонована дохідність була встановлена 3,7%.

На валютному ринку офіційний курс гривні продовжує бути зафіксованим на позначці 29,25 грн/дол. На готівковому ринку курс приблизно становить 32,50 грн/дол, тобто зростання курсу долара до гривні з початку року складає 19%.

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015
Настроение рынка на 21 марта 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду