Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 19:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 25 апреля 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

За минулий тиждень декілька публічних українських компаній прозвітували про свої операційні результати за перший квартал. Компанія «МХП» певним чином перевершила наші очікування, показавши зростання об’ємів продажу курятини на 3% до 159 тис. тонн у 1кв2022. Проте, компанія вже стикнулася зі зниженням завантаженості своїх виробничих потужностей через проблеми з можливістю експортувати продукцію, так як українські порти зараз зачинені з міркувань безпеки. Аналогічну проблему з експортом  також повідомили «Кернел» та Ferrexpo. Пошук альтернативних шляхів експорту триває, але очевидно вони не зможуть повноцінно замінити вже налагоджені канали відвантаження продукції через українські порти на Чорному морі.

Котирування акцій «МХП» на Лондонській біржі знизилися на 1,2% до 4,25 дол. За нашими прогнозами, компанія за перший квартал отримала чистий збиток приблизно 80 млн дол. На початку року борг компанії складав 1,45 млрд дол, тому при девальвації гривні переоцінка валютного боргу значним чином погіршує фінансовий результат «МХП».

Акції компанії «Кернел» подешевшали на 5,4% до 30,92 злотих. Пристойні об’єми експорту зернових у січні-лютому, які показала компанія, не дають оптимізму щодо подальшої ефективної діяльності «Кернел» за умов відсутності роботи через морські порти.

Котирування української залізорудної компанії Ferrexpo за тиждень впали на 9,3% до 174 пенсів. З точки зору оцінки компанії по мультипликаторам, вона зараз коштує менше ніж її чистий прибуток за останні два роки. За 2021 рік компанія Ferrexpo збільшила показник EBITDA на 68% до 1,44 млрд дол та отримала чистий прибуток 871 млн дол.  

Міністерство фінансів на аукціоні з розміщення «військових» облігації залучило до бюджету 82 млн дол під 3,7% та 33 млн євро під 2,5%. Попит на ОВДП номіновані у гривні з дохідністю 11% був низький, що викликає занепокоєння щодо подальшої можливості залучати помітні об’єми коштів саме через продаж «військових» ОВДП.

За даними інформаційних систем, середній курс долара на готівковому ринку становить 31,00/32,20 грн (купівля/продаж).

новини компаній

- Компанія «Кернел» прозвітувала про збільшення експорту зернових на 17% у січні-березні до 2,1 млн тонн

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 25 апреля 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду