Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 13:01
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 9 мая 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

Компанія «Укрнафта» знову потрапила під приціл суспільної критики через новину про продаж компаніям з орбіти групи «Приват» скрапленого газу за ціною вдвічі нижчою за ринкову. «Укрнафта» реалізувала 14,1 тис тонн пального за ціною 28 тис грн на суму 395 млн грн. Ринкова ціна того дня була на рівні близько 50 тис грн за тонну. За такою ціною у той же період свій газ продала держкомпанія «Укргазвидобування». Таким чином, «Укрнафта» недорахувалася близько 300 млн грн. У своєму офіційному повідомленні «Укрнафта»  окреслює ситуацію як поширення маніпулятивної негативної інформації. Але в будь-кому випадку, ми знов бачимо, привід вважати, що «Укрнафта» веде свою діяльність не на користь всіх своїх акціонерів.

Поки торги на «Українській біржі» залишаються зупиненими, вітчизняні компанії з лістингом в Варшаві та Лондоні втратили в середньому половину своєї ринкової капіталізації через російське вторгнення в Україну. Для прикладу, акції агрохолдингу «Кернел» з початку року впали на 60% до 24 злотих, а акції газовидобувної компанії Enwell Energy (раніше Regal Petroleum) подешевшали на 32% до 23,8 пенсів.  

Аукціон з розміщення «військових» ОВДП, що пройшов 3 травня приніс до бюджету 7,1 млрд грн, включаючи надходження від продажу річних ОВДП номінованих у доларах на суму 50 млн під 3,7%. Піврічні гривневі ОВДП пропонувалися з дохідністю 10%, а облігації з погашенням у червні наступного року з дохідністю 11%. Наприкінці квітня інвестори отримали 3,3 млрд грн від погашення першого випуску «військових» облігацій.

За минулий тиждень єврооблігації України з погашенням у 2024 році піднялися у ціні на 3,8% до 35,2 центів за долар номіналу (дохідність до погашення 76,8%). Короткострокові євробонди, які мають бути виплачені у вересні подорожчали на 9,0% до 58,3 центів за долар. На даний час зберігається певна ймовірність, що Мінфін не встигне реструктурувати даний випуск. Але на наш погляд, буде досить дивно, якщо Україна не спробує домовитися про реструктуризацію зовнішніх запозичень.

На готівковому валютному ринку ліквідність залишається слабкою, що спричинює подальші помітні коливання курсу. За даними інформаційних систем середній курс долара у банках за тиждень зменшився на 3,4% до 32,4 грн/дол.

новини економіки

- Резерви Нацбанку зменшилися на 1,2 млрд дол у квітні до 26,9 млрд

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 9 мая 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду