Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 15:35
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 18 июля 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1718,50%

Котирування акцій українських агрокомпаній, що торгуються на Варшавській біржі, пішли різко вгору після новин про прогрес в питанні розблокування експорту зерна через чорноморські порти. Агентство Reuters із посиланням на джерела серед дипломатів, повідомило про варіант виходу суден із зерном з портів у супроводі українських кораблів за умови, що росія погодиться на перемир’я під час руху вантажів, а Туреччина за підтримки ООН перевірятиме кораблі. Має відбутися ще одна зустріч української та російської делегацій, на якій знову розглянуть усі деталі та підпишуть підсумковий документ.

Акції «Кернел» за тиждень піднялися в ціні на 26% до 24,1 злотих. По «Астарті» зростання було на 30% до 23,4 злотих. Дещо скромніше була динаміка по акціям «Агротон», які додали 9% та закрилися на позначці 3,63 злотих.

На Лондонській біржі українські акції залишалися під пресингом розпродажів. Котирування Ferrexpo знизилися на 3,3% до 116 пенсів на фоні падіння цін на залізну руду до рівня близького 100 дол. за тонну. По акціям Enwell Energy (раніше Regal) котирування сповзли вниз на 1,3% до 22,3 пенсів, так як була інформація про те, що компанія була змушена скоротити об’єми видобутку природного газу через воєнні ризики.

Торги акціями на «Українській біржі» залишаються зупиненими. Тим не менше, виділимо інформацію про те, що на дистанційних зборах акціонерів «Центренерго» 30 червня кворум був лише 78,3%. Це свідчить про те, що майже ніхто з міноритарних акціонерів не приймав участь у зборах. Фонд державного майна, який має пакет акцій 78,28% «Центренерго» майже одноосібно голосував по всім питанням порядку денного зборів. З питання «про значні правочини» голосувало «проти» лише 40 тис. акцій, що становить 0,01% від загальної кількості голосуючих акцій.  

Попит на військові ОВДП залишається дуже низьким. Мінфін зосередився на розміщені валютних ОВДП. За ставками 3.5% та 4.0% до бюджету було залучено 324 млн дол. 

На ринку єврооблігацій українські бонди продовжили падати в ціні. 10-річні суверенні папери за тиждень втратили 29% своєї вартості, зупинившись на позначці 15 центів за долар номіналу (дохідність до погашення 58%).

Курс долару на готівковому ринку зріс за тиждень на 1,6% до 37,10 грн/дол. Серед причин нинішнього стрибка курсу готівкової валюти у Нацбанку називають рішення найбільших за кількістю клієнтів банків зрівняти свої курси за картковими операціями з готівковим курсом. Цей крок спровокував дефіцит готівкової валюти в Україні.

новини компаній

- «Нафтогаз» просить відстрочити платежі за боргами на 2 роки

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 18 июля 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду