Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 07:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 15 августа 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1655,47+2,39%

На «Українській біржі» відновилися торги акціями та іншими цінними паперами. На здивування, гравці ринку дуже обережно підійшли до моменту виставлення нових котирувань для основних акцій, що не призвело до занадто різкого обвалу котирувань. Об’єми торгів та ліквідність були дуже низькими, тому важко оцінити, чи поточні цінові рівні є реальними, або штучно завищеними. Зокрема, котирування по акціям «Центренерго» були 6,0 грн (лише на 14% нижче ніж у лютому). Проте активних угод по цій ціні так і не відбулося. По акціям «Укрнафти» котирування впали на 27% з 330 грн до 240 грн. По «Райффайзен Банк» умовна ціна опустилася на 24% до 33 копійок.

По акціям «Агротон», які торгуються на Варшавській біржі, відбулося падіння на 17% до 3,5 злотих після того, як компанія офіційно повідомила про втрату своїх активів у Луганській області. З початку війни капіталізація «Агротон» зменшилася в два рази до 16,7 млн доларів. По суті, зараз компанія оцінюється на рівні того, скільки у неї було залишків грошових коштів на останню звітну дату. 

На ринку облігацій відновлення обігу ОВДП також не принесло активних торгів, так як котирування дохідності для річних боргових паперів були виставлені у дуже широкому діапазоні від 14% (продаж) до 25% (купівля). Окремі гравці ринку давали пропозицію на купівлю короткострокових трьох-місячних ОВДП по дохідності 20,5%. Таким чином, поки зберігається певна невизначеність стосовно ринкових рівнів дохідності, за якими можна придбати або продати ОВДП. Тим часом, на первинному ринку Мінфін підняв запропоновану дохідність для пів-річних ОВДП з 10% до 12%. Для річних ОВДП запропонована дохідність залишилася 16%. 

Котирування українських суверенних єврооблігацій піднялися після того, як держателі бондів погодилися на перенесення виплат на два роки. З одного боку, інвестори за вказаний період не отримають купонного доходу на свої облігації, але на перенесені виплати буде нарахований додатковий дохід. Ціна на бонди, які були повинні погашатися у вересні, зросла на 10% до 33 центів за долар номіналу.  Для 10-річних облігацій котирування додали 8,7% до 16 центів (дохідність 54%).

Обмінний курс долару на готівковому ринку зафіксувався на рівні 40 грн рівно, маючи лише незначні коливання протягом тижня. Поступове послаблення валютних обмежень разом з подальшим надходженням міжнародної фінансової допомоги дає передумови для відновлення повноцінного валютного ринку, але поки Нацбанк не дає чітких орієнтирів, коли буде готовність перейти на ринкове курсоутворення на міжбанківському ринку. Офіційний курс НБУ залишається на позначці 36,57 грн/дол.  

новини економіки

- Міністерство фінансів отримало згоду від зарубіжних кредиторів на перенесення платежів за боргом на два роки

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 15 августа 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду