Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 07:43
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 августа 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1578,16+1,61%

Котирування акцій більшості українських емітентів помітно впали протягом минулого тижня, що можна віднести до загального негативного тренду на ринку. «Центренерго» та «Укрнафта» втратили 8,2% та 14% відповідно, останні угоди з даними акціями пройшли по ціні 4,5 грн та 250 грн.

Серед акцій агро компаній, найбільше зниження було по цінним паперам «Агротон», які подешевшали на 6,3% до 3,28 злотих. Компанія зазнала значних втрат від того, що на Луганщині окупанти вивезли її майно та зерно до росії. В «Агротоні» на початку року залишалося 20 тис. тонн врожаю минулого року. Цього сезону на полях агрофірми на території Луганщини зібрано ще 200 тис. тонн, однак все це вивезено на росію. Також в «Агротона» забрали 40 одиниць автомобільного транспорту. Відповідна інформація буде передана до міжнародних судів.

Ситуація на первинному ринку ОВДП поки не змінилася і Мінфін продовжує пропонувати дохідність 16% для річних боргових паперів при тому, що на вторинному ринку аналогічні ОВДП можна придбати з дохідністю 18%. Як підсумок, на аукціоні 23 серпня до бюджету від продажу ОВДП було залучено лише 278 млн грн. В таких умовах, Нацбанк провів емісію ще 30 млрд грн шляхом придбання державних облігацій. Зараз індикативні котирування на вторинному ринку для ОВДП з погашенням у 2024 році становлять 24% / 19% (купівля/продаж). 

Міністерство фінансів повідомило, що минулого тижня до бюджету надійшов грант у розмірі 3 млрд дол. через Цільовий фонд Світового банку. Загалом з початку відкритої російської військової агресії від міжнародних партнерів було отримано приблизно 16 млрд дол. допомоги.

Українські суверенні єврооблігації продовжують торгуватися у широкому спреді між котируваннями на купівлю та продаж. Євробонди з погашенням у 2030 році мають індикативну ціну 24 центи за долар номіналу (дохідність 51%). Варанти, що прив’язані до  динаміки українського ВВП, за минулий тиждень втратили у вартості 3,1% та торгувалися на рівні 31 цент за долар номіналу.

На готівковому валютному ринку спостерігається певне зменшення коливань курсу долара, який впродовж тижня знаходився на рівні 40,70 грн/дол.

новини економіки

- Рівень ліквідності української банківської системи залишається високим -- звіт НБУ

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 29 августа 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду