Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 10:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 31 октября 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1456,770%

Економіка України продовжує страждати від безпрецедентної воєнної агресії росії. Цього ранку по Україні було випущено понад пів сотні ракет, з яких збито було 44. Відсьогодні оголошено про введення в країні екстрених відключень електроенергії у зв’язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури. На такому фоні, промисловий сектор України знаходиться в дуже складних умовах, що буде погіршувати можливості нормальної бізнес діяльності. За останніми прогнозами Нацбанку, ВВП за підсумками 2022 року впаде на 32%, але схоже, що реальне падіння буде навіть глибше через те, що пошкодження енергосистеми призведе до ланцюгу проблем у всіх секторах економіки.

Зарубіжні інвестори і надалі оцінюють український борг зі значним дисконтом через неможливість спрогнозувати подальший розвиток поточної війни. Індикативні котирування довгострокових єврооблігацій України з погашенням в 2034 році знаходяться в широкому діапазоні від 14,7 центів до 17,7 центів за долар номіналу (дохідність до погашення на рівні від 57% до 48% - купівля/продаж). За короткостроковими борговими паперами з погашенням через два роки котирування навіть більш розтягнуті. Дані євробонди торгуються на Франкфуртській біржі по ціні від 16,0 центів (покупка)  до 27,6 центів (продаж), відповідно дохідність від 219% до 129%.

На «Українській біржі» ліквідність залишається на мінімальному рівні. Котирування основних акцій мають широкий спред між ціною на купівлю та продаж. За минулий тиждень, акції «Центренерго» втратили 12%, зупинившись на позначці 4,5 грн. Негативною новиною стосовно компанії стала заява «Нафтогазу» про намір припинити постачання газу на Трипільську ТЕС «Центренерго». В «Нафтогазі» зазначають, що борг «Центренерго» за спожитий газ вже досягнув 2,7 млрд грн.

На первинному аукціоні з розміщення ОВДП, що відбувся 25 жовтня, Міністерство фінансів продовжило практику продажу облігацій з погашенням в березні 2024 року під дохідність 18,5%. ОВДП з виплатою в квітні наступного року пропонувалися з дохідністю 12%. 

Курс долару на готівковому ринку знизився за тиждень на 1,2% до 40,00 грн/дол, що можна певним чином віднести до загального послаблення американської валюти до інших світових валют наприкінці цього місяця.

новини економіки

- Нацбанк планує повне припинення емісійного фінансування бюджетних потреб в 2023 році

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 31 октября 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду