Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 09:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 28 ноября 2022

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1409,95+0,32%

Економіка України продовжує страждати від жорстких російських атак на енергетичну інфраструктуру. Останні ракетні удари росії по всій території України спричинили найбільші перебої в енергопостачанні за 9 місяців війни. Усі українські атомні електростанції зупинили роботу вперше за 40 років. У підсумку, потрібна додаткова фінансова підтримка від міжнародних партнерів, щоб покрити системно зростаючі витрати на реконструкцію.

Тим часом, за даними The New York Times, загалом країни НАТО надали Україні військової допомоги на майже 40 млрд доларів. Проте, темпи якими витрачаються запаси зброї перевищують можливості по наданню додаткового озброєння.

На «Українській біржі» торги акціями залишаються на низьких об’ємах. Котирування «Центренерго» знаходяться в широкому спреді між заявками на покупку та продаж. Остання угода по «Центренерго» була по ціні 5 грн, при тому що вже є заявки на продаж по 4,15 грн. По акціям «Райффайзен банк» ціна підвищилася на 10% до 22 копійок.

Акції «МХП» мають широкий діапазон котирувань від 164 грн (покупка) до 190 грн (продаж). Остання угода з цінними паперами компанії була по ціні 163 грн. На Лондонській біржі акції «МХП» за тиждень додали 1,4% та торгувалися по 3,5 долара. Певною позитивною новиною стосовно «МХП» була інформація, що компанії вдалося наростити експорт курятини на 18% у жовтні, що показує стійкість компанії до існуючих проблем з логістикою.

На ринку українських єврооблігацій було продовження тенденції до зростання. Ціна короткострокових євробондів-2024 піднялася за тиждень на 3,1% до 16,5 центів за долар номіналу (дохідність до погашення 225%). По середньостроковим борговим паперам ціна була 22 центи за долар номіналу (дохідність 76%).

Міністерство фінансів знов пішло на зустріч інвесторам та запропонувало дохідність 19,25% за дворічними ОВДП, але об’єми запозичень на первинному аукціоні ОВДП залишалися досить низькими. На такому фоні Нацбанк у листопаді викупив ОВДП на 30 млрд грн. Станом на сьогодні в портфелі НБУ знаходяться ОВДП на суму 675 млрд грн.    

новини економіки

- НБУ: Банківська система зберігає стабільність

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 28 ноября 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду