Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 21:07
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 15 декабря 2022

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1432,03-0,1%

Європейська комісія 14.12.2022 виплатила третій і останній транш у розмірі 500 мільйонів євро в рамках надзвичайної макрофінансової допомоги для України.

Про це йдеться у заяві ЄК.

З цим платежем загальна сума макрофінансової допомоги, наданої Україні з початку війни в Росії, досягла 7,2 млрд євро.

***

Європейський парламент схвалив виділення Україні в 2023 році 18 млрд євро макрофінансової допомоги.

***

Україна очікує перший транш EUR3 млрд макрофіндопомоги-2023 вже у січні - сказав він в ефірі національного телемарафону у середу глава Мінфіну України.

Україна очікує швидке остаточне рішення Ради ЄС, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

***

Уряд Франції надасть EUR99,4 млн гарантій за кредитами Європейського банку реконструкції та розвитку АТ "Укрзалізниця" на суму EUR150 млн та НАК "Нафтогаз" – на EUR300 млн.

***

Федеральне міністерство довкілля Німеччини і Європейський банк реконструкції та розвитку в Лондоні 9 грудня створили нові фінансові рамки для виділення 20 млн євро на заходи екстреної допомоги в Україні, повідомляє в середу відділ преси та роботи з громадськістю посольства Німеччини в Україні.

***

Франція надасть обладнання на EUR415 млн для відновлення українського енергосектору, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

***

Ісландія обіцяє виділити ще $3 млн, щоб підтримати Україну в проходженні зимового періоду, повідомила глава МЗС Ісландії Тордіс Колбрун Гильфадоттір.

***

Станом на вівторок 34% урожаю кукурудзи в Україні залишається незібраним, свідчать урядові дані. Про це також пише Bloomberg.

Наголошується, що виробники зіткнулися з низкою перешкод: рекордні осінні опади розмили поля, а через війну знизилися ціни, за які аграрії можуть продати свою продукцію.

***

Закупівельні ціни на кукурудзу в портах України минулого тижня знизилися на $2-4/тонна до $200-205/тонна (7500-7600 грн/тонна), незважаючи на скорочення у грудневому звіті Міністерством сільського господарства США (USDA) її врожаю цього року на 4,5 млн тонн, до 27 млн тонн.

Зернотрейдерам вистачає навіть обмеженої пропозиції кукурудзи від фермерів, тому вони не підвищують закупівельних цін, особливо на тлі зниження світових цін.

***

У листопаді Україна побила рекорд щодо обсягів експорту агропродукції альтернативними шляхами, досягши позначки в 3,3 млн тонн на місяць.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

***

Кожне четверте сільське домогосподарство України скоротило або зупинило сільськогосподарське виробництво через війну.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) серед 5,2 тис. респондентів, що займаються дрібнотоварним виробництвом.

***

Україна найближчим часом запровадить програму безкоштовного обміну ламп розжарювання на світлодіодні LED-лампи для населення, повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко у вівторок.

***

"ДТЕК Енерго" сплатить $19,791 млн за викуп євробондів у рамках виконання зобов'язань перед інвесторами, які погодилися на умови оголошеного раніше тендера, йдеться у повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі.

***

Федеральна резервна система США у середу, 14 грудня, підвищила відсоткові ставки 50 базових пунктів у цільовий діапазон 4,25−4,5%. Про це повідомив голова ФРС Джером Пауелл під час виступу на брифінгу.

При цьому ФРС прогнозує, що до кінця 2023 ставку підвищать ще на 75 базисних пунктів.

Очікувана «термінальна ставка» 5,1% еквівалентна цільовому діапазону 5%-5,25%. Прогноз вище 4,6%, прогнозованих ФРС у вересні.

Центробанк США також оновив свій макроекономічний прогноз. Рецесії в США в наступному році керівники банку не очікують.



Рис. 1




сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 15 декабря 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду