Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 07:53
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 27 декабря 2022

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1577,44-0,1%

Міністерство охорони здоров'я та Світовий банк підписали угоду про позику на 100 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

***

Україна має заявленої допомоги для енергетичної сфери від міжнародних партнерів на суму майже $1,5 млрд. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у підсумках тижня, які він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Щодня приїжджає додаткове обладнання для ремонтів пошкодженої інфраструктури. Вже прибуло більше як 200 вантажів з енергетичним обладнанням», — зазначив Шмигаль.

***

Національний банк у 2023 році проведе діагностику банків — оцінку якості активів та стрес-тест. Про це розповіла перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю LIGA.net.

За її словами, після проведення діагности банків, регулятор зможе запропонувати певні рішення та інструменти, як щодо відновлення капіталів, так і щодо роботи з проблемними кредитами.

«Але вже сьогодні можна сказати, що період відновлення банківського сектору триватиме понад рік. Очевидно, що потрібні зміни в законодавстві, спрямовані на врегулювання питання капіталу банків та розширення їхніх можливостей з реструктуризації кредитів бізнесу і населення», — заявила перший заступник голови НБУ.

***

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) із Групи Світового банку надасть гарантії у розмірі до EUR50 млн на вкладення Raiffeisen Bank International AG (RBI) у капітал своєї української "дочки" Райффайзен Банк.

"Цель предлагаемой гарантии MIGA состоит в том, чтобы помочь RBI снизить риск по некоторым из его активов, что приведет к сокращению активов RBI, взвешенных с учетом риска (RWA), на консолидированной основе. Ожидается, что освобожденные RWA помогут Райффайзен Банку сохранить кредитование, тем самым, поддерживая занятость и экономическую активность в стране, которая находится в состоянии войны", – отмечает агентство на сайте.

***

Создана банковская сеть POWER BANKING, которая будет работать даже в условиях блекаута.

Об этом говорится в сообщении НБУ.

На сегодняшний день сеть Power Banking объединяет все 14 системно важных банков.

В настоящее время уже более 1000 отделений во всех регионах страны дополнительно оснащены для работы во время блекаута (около 80% из них – это отделение системно важных банков).

***

ПАО "Укрнафта" заключило договор с американской компанией Miller and Lents, Ltd. (штат Техас) по услугам по выполнению независимой оценки запасов нефти и газа. Стоимость услуг – 240 тысяч долларов. Об этом сообщается в системе Прозрачная.

***

Сельскохозяйственные предприятия по состоянию на 23 декабря собрали 46,6 млн. тонн зерновых и зернобобовых культур с площади 10,1 млн. га (90%) при урожайности 46,4 ц/га.

Об этом говорится в сообщении Министерства аграрной политики и продовольствия.

Кроме того, намолочено 17 млн ​​тонн семян масличных (подсолнечника, сои, рапса) и накопано 9 млн тонн сахарной свеклы.

Как сообщалось, Министерство аграрной политики и продовольствия сохраняет прогноз урожая зерновых и масличных культур на уровне 67 млн. тонн в 2022 году.

Аграрии собрали в 2021 году 106 млн тонн зерновых, зернобобовых и масличных культур, что является самым большим показателем за всю историю независимой Украины.

***

Рынок минеральных удобрений Украины по итогам 2022 года просел примерно на 40-55% – с 4,75 млн. тонн до 2-2,9 млн. тонн. Он достиг своего дна в начале лета. Дальше началось его быстрое восстановление, написал директор по корпоративным коммуникациям Group DF Олег Арестархов в колонке для "Интерфакс-Украина".



сайт     "КИНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 27 декабря 2022
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду