Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 09.05.2024 20:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 23 января 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1394,49-0,87%

Котирування «Центренерго» обвалилися на 25% до рівня 3 грн за акцію на фоні подальших спекуляцій з приводу того, як компанія планує погашати накопичені борги за поставлений природний газ. Вперше за останній рік «Центренерго» офіційно вийшла в публічний простір з заявою, що аби уникнути кризової ситуації, питання газопостачання для «Центренерго» загалом врегульовано відповідними спеціальними Постановами КМУ. Теплові електричні станції, які входять до складу «Центренерго» мають можливість безперебійного газопостачання на період до 30.04.2023. 

По акціям «Донбасенерго» теж було падіння майже на 25% до 9 грн, так як компанія формально вже знаходиться в процедурі банкрутства.

Тим часом, цінні папери «Крюківського вагонзаводу» продовжили йти вгору, додавши за підсумками тижня 4,4% до 11,9 грн. З початку року акції компанії подорожчали на 8,2%.

На зарубіжних біржах, капіталізація Enwell Energy піднялася поки на незначні 0,9% до 63 млн доларів після інформації, що мажоритарний власник компанії Вадим Новинський передав свій пакет акцій у траст для уникнення проблем з ліцензіями після набрання чинності нового законодавства України в сфері добичі природних ресурсів.

Індикативні котирування суверенних українських єврооблігацій зберігаються у діапазонах близько 20 центів за долар номіналу. Бонди з погашенням у 2030 році торгувалися по ціні 21,6 центів за долар (дохідність до погашення 57%). Досить неоднозначно виглядають ціни на євробонди-2024, які знаходяться на позначці 14 центів, попри те, що якщо припустити подальшу реструктуризацію євробондів України, то скоріш за все, умови для всіх випусків будуть однаковими.

Готівковий курс долара за тиждень знизився на 0,2% до 40,43 грн/дол. На міжбанківському ринку Нацбанк продовжує продавати валюту для задоволення попиту з боку реального сектора. За тиждень інтервенції регулятора склали приблизно 720 млн доларів.

новини компаній

- Компанія «Кернел» скоротила експорт зернових на 56% до 1,5 млн тонн у період жовтень-грудень 2022 року

читати докладніше


Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 23 января 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду