Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 00:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 30 января 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1306,79+1,85%

700 зенітних ракет Aster-30 для зенітно-ракетних систем Mamba SAMP/t сукупною вартістю $2 млрд, будуть замовлені у транснаціональної компанії MBDA, а самі ЗРК будуть незабаром поставлені Україні.

Наземна система «земля-повітря» середнього радіусу дії — Mamba (від фр. Famille de Sol-Air Futurs Sol-Air Moyenne-Portée / Terrestre — наземна система, призначена для захисту території від звичайних повітряних загроз, таких як літаки або крилаті ракети. Це єдина європейська оборонна система з протибалістичною здатністю.

1 батарея очікується в Україні впродовж 2023 року.


Рис.1

***

Прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо підтвердив виділення найбільшого пакета військової допомоги для України. Сума допомоги становить 92 млн євро. Про це повідомляє HLN.

***

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) оформила угоду з власниками двох випусків єврооблігацій на $895 млн про відстрочку купонних виплат та погашення за ними на 24 місяці, закривши угоду щодо їх реструктуризації, йдеться в повідомленнях компанії на Ірландській фондовій біржі.

Згідно з ними, нова дата погашень облігацій на $594,9 млн зі ставкою 8,25% - 9 липня 2026 року, а облігацій на $300 млн зі ставкою 7,87% - 15 липня 2028 року.

***

Міністерство фінансів України з урахуванням Меморандуму про співпрацю з МВФ у 2023 році продовжуватиме пропонувати ринку облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) з терміном погашення після 2023 року для мінімізації боргового навантаження на поточний рік та оптимізації витрат на обслуговування державного з питань боргу Юрій Буца.

***

Національний банк України протягом тижня, з 23 по 27 січня 2023 року, купив на міжбанківському валютному ринку $3,20 млн і продав $667,23 млн. Негативне сальдо інтервенцій склало $664,03 млн проти $714,92 млн минулого тижня. Про це свідчать дані НБУ.

***

Кабінет міністрів на засіданні 27 січня схвалив законопроєкт, який передбачає скасування з 1 липня пільгової системи оподаткування для малого бізнесу, яка дозволяє сплачувати лише 2% від доходу.

***

Міністерство економіки підтверджує прогноз зростання економіки України в 2023 році на 3,2%, незважаючи на погіршення Нацбанком цього тижня свого прогнозу з 4% до 0,3%, повідомив перший заступник міністра Денис Кудін під час додаткової сесії відповідей і запитань щорічної конференції Ukraine Economic Outlook.

Кудін пояснив, що бізнес зміг краще, ніж очікувалося, пристосуватися до нових умов енерговідключень, викликаних російськими обстрілами.

***

Добова кількість виходів суден із українських портів у рамках "зернової угоди" впала до антирекордного показника 2,5 через дії російської сторони.

За перший місяць нового року "зерновим коридором" відправлено лише 2,4 млн тонн збіжжя, тоді як у вересні та жовтні це було понад 4 млн тонн.

***

Сільськогосподарські підприємства станом на 27 січня зібрали 52,6 млн тонн зернових та зернобобових культур із площі 11,1 млн га (96%), зокрема; кукурудзи на зерно зібрано з 3,8 млн га (90%), намолочено 25,2 млн тонн.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

Олійних зібрано практично зі 100% площ, намолочено 17,4 млн. тонн з них соняшника - 10,5 млн тонн насіння.

Зернових і олійних разом намолочено 70,0 млн. тонн

Цукрових буряків викопано 9 млн тонн.

2021 року аграрії зібрали 106 млн тонн зернових, зернобобових і олійних культур, що є найбільшим показником за всю історію незалежної України.

***

Очікувана посівна площа всіх категорій господарств на підконтрольній території України під урожай 2023 року має становити 21,8 млн га, що на 6,8 млн га (25% площ) менше за показник 2021 року (28,6 млн га).

Це через ведення бойових дій чи тимчасову окупацію територій, необхідність розмінування.

«Ще частину площ не вдалося засіяти через несприятливі погодні умови. Тому навесні треба покрити дефіцит не посіяних озимини», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Він додав, що зараз складно прогнозувати валові збори сільськогосподарських культур.

За словами Висоцького, вже зараз можна спрогнозувати зменшення внесення добрив до 50% від науково-обґрунтованих норм через подорожчання. Використання більш дешевих технологій провокує зменшення виробництва.

***

Імпорт електроенергії зі Словаччини на суботу порівняно з п'ятницею зріс на 26,16% – до 9296 МВт-год, що є новим рекордним показником із моменту його фактичного початку в січні, свідчать дані на сайті мережі системних операторів континентальної Європи ENTSO-E.

***

Наприкінці 2022 року забудовники заявили про відновлення робіт на близько 70% будмайданчиків. Проте деякі учасники ринку стверджують, що частина забудовників лише імітували роботу.

***

Згідно з повідомленням Міністерства торгівлі США, у грудні базовий індекс витрат на особисте споживання (PCI дефлятор, улюблена міра інфляції ФРС, центробанку США) зріс на 4,4% порівняно з минулим роком. Це відповідало консенсусній оцінці економістів Dow Jones. Враховуючи витрати на продукти харчування та енергію, інфляція зросла на 5,0% у річному вимірі.

Базова інфляція в термінах базового дефлятора PCI демонструє невелике уповільнення порівняно з річним темпом у 4,7%, заявленим у попередньому місяці.

У всіх сегментах світового фінансового ринку знову з нетерпінням очікують засідань керівних органів ФРС США та ЄЦБ щодо базових процентних ставок цього тижня.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 30 января 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду