Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 27.04.2024 02:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 10 февраля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1141,7-18,47%

НАК "Нафтогаз України" пропонує власникам єврооблігацій із погашенням у 2022 та 2026 роках, за якими він допустив дефолт улітку минулого року після відмови власників від реструктуризації, обговорити дещо кращі її умови.

***

Національний банк України сподівається укласти нову програму з Міжнародним валютним фондом на початку другого кварталу. Про це голова НБУ Андрій Пишний розповів у інтерв'ю LB.ua.

***

Через напад РФ на Україну левову частку українського бюджету у 2022 році склали витрати на оборону — 38% або ж 1142,9 млрд грн. Це у 9 разів більше, аніж країна витрачала на оборону до великого вторгнення. Тоді видатки складали лише 127,5 млрд грн. Про це пише Опендатабот.

У воєнний рік суттєво зросли видатки на громадський порядок, безпеку та судову владу — аж у 2,5 рази. Загалом за цими статтями було витрачено 454,4 млрд грн.


Рис.1

***

У січні населення купило валюти на 193,5 млн доларів більше, ніж продало.

Про це йдеться у звітних даних Національного банку.

***

Зростання споживчих цін в Україні у січні 2022 року прискорилося до 0,8% з 0,7% у грудні та листопаді, що, проте, суттєво нижче 2,5% у жовтні та 1,9% у вересні, повідомила Державна служба статистики у четвер.

У річному вираженні за підсумками січня-2023 вона знизилася до 26% з 26,6%.

Базова інфляція минулого місяця зменшилася до 0,7% порівняно з 0,8% у грудні, 1,3% у листопаді, 1,9% у жовтні та 2,4% – у вересні.

У річному вираженні вона збільшилася з 22,6% до 23,3%.

***

Кредитний ризик і надалі залишається найбільшою загрозою для банківського сектора. Про це повідомив Голова НБУ Андрій Пишний в інтерв'ю LB.ua.

«Наразі ми бачимо, що за 2022 рік цей ризик змусив сформувати резерви на суму понад 100 мільярдів гривень — це понад 12% кредитного портфеля. Загалом наші оцінки передбачають втрати кредитного портфелю у зв'язку із наслідками війни на рівні щонайменше 30%. Це суттєво», — заявив голова Нацбанку.

За його словами, наскільки ця гіпотеза відповідає дійсності, стане зрозуміло за результатами проведення діагностики банківської системи, яку регулятор планує розпочати у другому кварталі цього року.

***

Укрексімбанк розпочав продаж проблемних кредитів загальною вартістю понад 100 млрд гривень на голландських аукціонах

***

Справа «Укрнафти»: ще двох підозрюваних заочно взяли під варту.

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишніх директорів ТОВ «Техтрейд Груп» і ТОВ «Торговий дім «Прикарпаттянафтотрейд» Олександру Воловоденко і Богдана Жука відповідно. Їх підозрюють у причетності до заволодіння понад 13,3 млрд грн ПАТ «Укрнафта».

***

Міністерство сільського господарства США (USDA) у лютневому звіті збільшило прогноз експорту кукурудзи з України у 2022/2023 маркетинговому році (МР, липень-червень) на 2 млн тонн порівняно з даними за січень – до 22,5 млн тонн з 20,5 млн тонн, а пшениці – на 0,5 млн тонн, до 13,5 млн тонн з 13 млн тонн.

Як зазначається у звіті на сайті Мінсільгоспу США у четвер, прогноз виробництва кукурудзи в поточному МР збережено на рівні 27 млн тонн, а пшениці - 21 млн тонн.

***

У січні 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року продаж вживаних імпортованих легкових автомобілів зменшився на 64% до 11,5 тис. одиниць.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром".

***

Гендиректор найбільшого американського банку JPMorgan Chase Джеймі Даймон застеріг від передчасного оголошення перемоги над інфляцією, попередивши, що ФРС може підняти відсоткові ставки вище за позначку 5%, якщо високі ціни виявляться «прилипливими». Про це він заявив в інтерв'ю Reuters.

«Для ФРС цілком розумно перейти до 5% і трохи почекати», — сказав глава JPMorgan. Але додав, що навіть якщо інфляція знизиться до 3,5% або 4% і залишиться на цьому рівні, то й у цьому випадку «можливо доведеться підняти ставки вище 5%, що вплине на короткі і довші ставки».

Федеральна резервна система США (ФРС) 1 лютого підвищила діапазон базової ставки на 0,25 процентного пункту — до 4,5−4,75% річних.

Керуючий ФРС Крістофер Воллер зазначив у середу, що процентні ставки можуть зрости більше, ніж очікують інвестори. Під час свого виступу на Конференції агробізнесу Університету штату Арканзас він також припустив, що битва ФРС з інфляцією ще далека від завершення.

Цей виступ повторив тон інших доповідачів ФРС, у тому числі голови Джерома Пауелла та президента ФРС Міннеаполіса Ніла Кашкарі, раніше цього тижня.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 10 февраля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду