Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 18.05.2024 18:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 21 февраля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1478,04+1,05%

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні від США вартістю $500 млн. Він буде включати боєприпаси для HIMARS та гаубиць протитанкові системи, системи повітряного спостереження.

США разом із 50 країнами-партнерами вже передали Україні понад 700 танків, тисячі броньованих машин, тисячу артилерійських систем, понад 2 млн артснарядів.

***

Найбільший німецький виробник зброї Rheinmetall пообіцяв, що перші двадцять БМП Marder для України будуть готові до кінця березня, а перша партія боєприпасів для зеніток зенітних систем Gepard – до липня. Про це сказав гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер, пише «liga» з посиланням на CNN.

***

Президент України Володимир Зеленський провів у понеділок зустріч у Києві з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Володимир Зеленський почув від директора Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої позитивну оцінку ефективності країни.

***

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про зустріч у понеділок у Києві з головою МВФ Крістіною Георгієвою та командою МВФ.

"… розраховуємо на започаткування нової багаторічної великої програми обсягом понад 15 млрд доларів", - написав Шмигаль у телеграмі у понеділок увечері.

***

У 2023 році потреба у додатковому зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту бюджету сягає $10 млрд. Про це під час зустрічі із Директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

***

Японія виділить $5,5 млрд допомоги Україні, наводить Associated Press заяву прем'єра цієї країни Фуміо Кісіди.

За даними офісу прем'єр-міністра, Токіо вже надав Україні фінансову підтримку на $600 млн разом з екстреною гуманітарною допомогою на сотні мільйонів доларів.

***

Податковий комітет Верховної Ради підтримав за основу урядовий законопроєкт № 8401 щодо скасування спрощеної системи оподаткування для ФОП (2% податку) з 1 липня 2023 року. Про це повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк в Telegram.

***

Акції Raiffeisen Bank International зазнали найгіршого щоденного падіння з початку війни в Україні в понеділок, 20 лютого, після новин про те, що австрійський кредитор привернув увагу посадовців США, які вводять санкції проти компаній через їх бізнес у РФ. Про це повідомляє Reuters.





Рис.1

***

Гірничо-металургійна група "Метінвест" ввела в роботу Північний гірничо-збагачувальний комбінат та Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат (обидва - Кривий Ріг), які простоювали з літа 2022 року.

Згідно з пресрелізом компанії Metinvest B.V., ПівнГЗК та ІнГЗК введено в експлуатацію наприкінці минулого року.

***

У 2022 році порівняно з 2021 роком група "Метінвест" знизила виробництво готової продукції у 2,6 рази, або на 4,456 млн тонн, до 2,777 млн тонн.

Про це йдеться у повідомленні "Метінвесту".

У 2022 році виробництво плоского прокату знизилося у 3,5 рази до 1 731 тис. тонн через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року, а також через відсутність стабільних поставок слябів для італійських перекатних заводів в першій половині 2022 року.

У 2022 році порівняно з 2021 роком виробництво загального залізорудного концентрату знизилося у 2,9 рази до 10 712 тис. тонн.

Виробництво товарної залізорудної продукції за вказаний період знизилося у 2,2 рази до 7 903 тис. тонн, в тому числі обсяги товарного концентрату – у 2,5 разів до 4 718 тис. тонн, а обсяги товарних окатків – на 45% до 3 185 тис. тонн.

У 2022 році обсяг виробництва коксу знизився у 2,8 рази до 1 653 тис. тонн.

***

Європейська комісія скасувала антидемпінгове мито 60,5 євро/тонна на імпорт гарячекатаного рулону з України.

Про це йдеться в інформації, опублікованій на сайті об'єднання підприємств "Укрметалургпром".

***

"Цього року в нас ("Укргазвидобування") є амбітна мета - додатково видобути 1 млрд кубометрів. Також очікуємо, що обсяги збільшать і приватні видобувні компанії. Тож у 2023 році зможемо мати майже 19 млрд кубометрів українського газу ", - сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю виданню NV.

За неофіційними даними, валовий видобуток природного газу в Україні в 2022 році становив близько 18,5 млрд куб. м (-6,6% до 2021-го). Зокрема УГВ раніше оголосило, що минулого року компанія забезпечила видобуток 12,5 млрд куб. м товарного газу.

***

Державна газовидобувна компанія "Укргазвидобування" розпочинає масштабні 3D сейсморозвідувальні дослідження на заході України, повідомив голова правління національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олексій Чернишов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Фахівці "Укргазвидобування" разом із залученими компаніями дослідять територію площею понад 1,5 тис. квадратних кілометрів.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50




Настроение рынка на 21 февраля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду