Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 18.05.2024 19:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 22 февраля 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1428,22-3,37%

Україна розраховує якнайшвидше отримати від Сполучених Штатів Америки перший транш із майже $10 млрд прямої бюджетної допомоги нашій країні, бо це важливий елемент нашої фінансової стійкості. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, передає Укрінформ.

Міжнародний валютний фонд готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми. Про це сказала директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва після візиту до Києва 20 лютого, пише Бізнес.Цензор з посиланням на Bloomberg.

Результати аукціонів Мінфіну 21.02.2023.


Рис.1

Максимальна сума, на яку може бути збільшена пенсія в результаті індексації з 1 березня 2023 року, становить 1500 гривень. Про це йдеться в проєкті постанови уряду про індексацію пенсій, який оприлюднений на сайті Федерації профспілок України, пише РБК-Україна.

Українська енергосистема працює без дефіциту потужностей вже 10 днів і дефіцит не прогнозується за умови, що не буде нових атак повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За даними дослідження Info Sapiens «Споживчі настрої в Україні» у січні 2022 року Індекс споживчих настроїв українців зменшився на 0,1 пункти та становив 83,8 п. Зменшилися індекси очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчого року та п’яти років. Зросли індекси поточного особистого матеріального становища та очікуваних змін матеріального становища, а також індекс доцільності робити великі закупки.



Рис.2

14,7 млрд грн чистого прибутку отримали платоспроможні банки України в січні 2023 року, що у 2,1 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року — 7,1 млрд грн. Про це йдеться в даних НБУ.

Доходи банків зросли на 55% порівняно з результатом січня 2022 року і становили 38,7 млрд грн, витрати — на 35% до 24,0 млрд грн.

1

Загальна сума несплачених податкових зобов'язань "Укрнафти" до грудня 2022 року становила 4,58 млрд гривень. Після зміни менеджменту компанії з цієї суми погашено 1,53 млрд гривень заборгованості.

Про це в інтерв'ю виданню "Бізнес Цензор" повідомив директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

2

"Ми ще не публікували фінансову звітність, але можу вам сказати, що фінансовий результат, скоріше за все, буде від'ємним", - сказав він.

3

В компанії "Укрнафта" виявлено нестачу сотень тисяч тонн нафти, виведених через близькі до групи "Приват" компанії.

4

У 2022 році "Укрнафта" скоротила видобуток нафти на 8,6% до 1,37 млн тонн порівняно з 2021 роком. (У 2021 порівняно з 2020 роком "Укрнафта" зберегла показник видобутку нафти на рівні 1,5 млн тонн.)

 Історично найбільший обсяг видобутку нафти "Укрнафтою" був у 2006 році - 3,897 млн тонн.

АТ "Укрзалізниця" до кінця 2023 року може створити компанію-вантажоперевізника, яка працюватиме у сфері вантажоперевезень у Європі, підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління УЗ Олександр Камишін.

Роздрібні ціни на пальне в Україні продовжували знижуватися у період з 20 по 21 лютого.

Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи «А-95», повідомляє галузеве видання еnkorr.

Середня ціна на бензин за цей період знизилась на 5-9 копійок/л, дизельне пальне – на 36 копійок/л., на скраплений газ зменшилась на 21 коп./л — до 24,36 грн/л.

Згідно з попередньою оцінкою, опублікованою вчора, композитний індекс менеджерів закупівлі (ділової активності як у сфері виробництва, так і сфері послуг) компанії S&P (S&P Global Eurozone Composite PMI) для Єврозони зріс до 52,3 у лютому 2023 року порівняно з 50,3 у попередньому місяці і дуже суттєво перевищив консенсусне очікування фінансових ринків у 50,6.

Це значення вказує на найсильніше розширення ділової активності з травня минулого року, за рахунок зростання ділової активності у сфері послуг максимальними темпами за останні вісім місяців.

У промисловому секторі індекс S&P Global Manufacturing PMI Єврозони впав до 48,5 у лютому 2023 року з 48,8 у січні. Це восьме поспіль скорочення промислової активності блоку (значення менше 50). Тим не менш, виробники незначно збільшили виробництво, це перше збільшення виробництва з травня минулого року.

У зоні євро Франція та Німеччина повернулися до зростання вперше з жовтня та червня минулого року відповідно. Загалом кількість нових замовлень зросла вперше за дев’ять місяців.

Ріст цін на продукцію знизився до дворічного мінімуму. Очікування керівників підприємств на майбутні місяці значно покращилися. (Джерело: Markit Economics)



Рис.3

Німеччина опублікувала лютневий огляд ZEW, який показав, що економічні настрої в країні покращилися до 28,1, тоді як для всього ЄС він склав 29,7, що перевершує очікування.

Індекси PMI S&P США перевищили очікування, сигналізуючи про те, що економіка країни залишається стійкою. Проте сектор промислового виробництва продовжив скорочення, хоча відповідний індекс зріс з 46,9 у січні до 47,8 у лютому. Індекс PMI у сфері послуг зріс до 50,5, що набагато краще, ніж очікувалося.

Зростання цін було найшвидшим за чотири місяці та значним загалом», це поганий знак для тих, хто хоче, щоб Федеральна резервна система США змінила монетарну політику.

Постійний інфляційний тиск впливає на фондові ринки, коли Уолл-стріт різко знизилася після довгих вихідних.

За словами стратегів з Morgan Stanley (наразі найбільших песимістів стосовно фондвого ринку серед найбільших банків), американський ринок акцій піднявся «до неприйнятних максимумів» і скоро зіткнеться з неминучим падінням. Це станеться, щойно інвестори усвідомлюють, що наприкінці цього року розвороту в політиці ФРС не буде, зазначають експерти. За прогнозами Morgan Stanley, S&P 500 може впасти до 3000 пунктів протягом кількох місяців, що приблизно на 26% нижче за поточні рівні.

Нагадаємо, що на думку стратегів з американського банку Goldman Sachs, Федеральна резервна система США підвищуватиме ставки на 0,25% під час своїх засідань у березні, травні та червні. За новим прогнозом експертів, максимальні значення відсоткових ставок у США становитимуть 5,25%-5,5%.

Станом на цей вівторок трейдери на фінансових ринках бачили 76% ймовірність того, що ФРС підвищить ставки на 50 базисних пунктів у березні, згідно з інструментом FedWatch групи CME.



сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50



Настроение рынка на 22 февраля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду