Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 23:10
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 27 февраля 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1376,84-2,81%

Міністри фінансів країн «Великої сімки» ще раз засудили війну росії в Україні і зобов’язалися збільшити фінансову підтримку України до 39 млрд доларів. Збільшення фінансування дозволить Україні провести критичний ремонт пошкодженої інфраструктури. За оцінками ДТЕК, енергетика країни зазнала 6,8 млрд доларів збитків за рік повномасштабної війни. З 24 лютого 2022 року енергосистема пережила 14 масованих ракетних атак, 17 масованих атак безпілотниками та 255 ударів по об’єктах. У компанії наголосили, що росіяни атаками не змогли вивести з ладу енергетику України і останні два тижні в системі повністю відсутній дефіцит електроенергії.

Не дивлячись на певні позитивні сигнали від міжнародних партнерів стосовно відбудови України, котирування акцій «Центренерго» та «Донбасенерго» продовжили зниження через ризики неконтрольованого банкрутства. Угоди з цінними паперами «Центренерго» на минулому тижні проходили по ціні 2,4 грн, що на 25% нижче ніж тиждень до цього. З початку року падіння котирувань «Центренерго» було на 40%. По акціям «Райффайзен Банк» останні угоди проходили по 27 копійок. Проте котирування на продаж продовжують знаходитися на позначці 31 копійка. У нещодавньому інтерв’ю голова правління «Райффайзен Банк Україна» Олександр Писарук зазначив, що банк сформував 9,5 млрд грн резервів під кредитні ризики. Загальний кредитний портфель «Райффайзена» юридичним особам становить майже 65 млрд грн, тому на нашу думку, банк буде змушений продовжити формувати резерви для покриття проблемних кредитів. Загальний кредитний портфель фізичним особам на початок року становив 6,8 млрд грн і під нього вже сформований резерв у 2,3 млрд грн.

Серед українських компаній, що мають лістинг на зарубіжних біржах відзначимо зростання котирувань «Кернел» на 5,6% до рівня 20 злотих, а також підйом акцій «Астарти» на 4,5% до 23,45 злотих.

На ринку суверенних єврооблігацій України було знов зниження індикативних котирувань. Так, євробонди Україна-2026 втратили у ціні 4,7% торгуючись по 18,2 центи за долар номіналу (дохідність до погашення 96%).

новини компаній

- Група «Метінвест» повідомила про падіння виробництва сталі втричі до 2,9 млн тонн за 2022 рік

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 27 февраля 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду