Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 16:50
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 6 марта 2023

Щотижневий огляд фондового ринку

Eavex Capital
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1452,71+4,1%

Індекс очікувань ділової активності, який Національний банк розраховує щомісяця, показав, що у лютому бізнес суттєво пом’якшив негативні оцінки щодо власної економічної діяльності. Ділова активність поступово відновлюється в усіх секторах, крім будівництва, але стримувальними факторами виступають низький споживчий попит та зростання собівартості виробленої продукції. Зазначимо, що Державна служба статистики не публікує дані щодо роздрібного товарообігу та промислового виробництва через військову агресію росії.

На даний момент, для економіки України є вкрай важливе питання щодо продовження «зернової угоди», в рамках якої Україна експортує продовольство через «зелені коридори» у Чорному морі. Термін поточної угоди спливає 18 березня. Від представників Туреччини, яка виступає у якості посередника для домовленостей з росією, вже прозвучали заяви про зусилля для продовження зернової угоди. Зі своєї сторони Україна прагне розширити угоду про експорт зерна та включити до неї поставки сталі, щоб підтримати економіку. У 2022 році Україна експортувала понад 22 млн тонн зерна. Останні кілька місяців росія штучно гальмує реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор. Україна закликала міжнародне співтовариство, зокрема ООН та Туреччину, зупинити спроби рф блокувати роботу «зернового коридору».

Серед акцій українських агро компаній з лістингом на Варшавській біржі найбільше зростання на минулому тижні було по котируванням «Астарти», які піднялися на 6,6% до 25 злотих. З початку цього року акції «Астарти» подорожчали на 22%. По акціям «Кернел» за тиждень було зниження на 0,5% до 19,9 злотих не дивлячись на те, що опубліковані фінансові результати компанії за жовтень-грудень виявилися краще за очікування.

На «Українській біржі» було зафіксовано зростання індикативних котирувань «Центренерго» на 7,5% до 2,58 грн. Компанія оголосила про проведення позачергових зборів акціонерів з єдиним питанням про призначення міжнародної компанії BDO для проведення аудиту фінансової звітності «Центренерго» за 2022 рік.

Курс долара знизився на 1,6% до 38,95 грн на готівковому ринку. На міжбанківському ринку також спостерігалася певна стабілізація ситуації, тому Нацбанк більш ніж удвічі зменшив продаж валюти з резервів, до 290 млн доларів за останній тиждень. 

новини компаній

- «Кернел» прозвітував про прибуток 368 млн доларів за липень-грудень (21 злотий у перерахунку на акцію)

читати докладніше

Інвестиційна компанія «Івекс Капітал»

Операції з цінними паперами

Управління активами

Тел.: (+380 44)590-5454

Україна, м.Київ 01021
Кловський узвіз, 7
БЦ "Carnegie Center"
16 поверх

www.eavex.com.ua

Представлений матеріал був підготовлений на основі даних з відкритих джерел. Перевірка достовірності таких даних нами не проводилася. Оцінки та прогнози, що містяться в публікації є приватною думкою аналітиків стосовно відповідних подій та не є пропозицією для здійснення будь-яких операцій з цінними паперами.

Ліцензія НКЦПФР від 06.10.2015

Настроение рынка на 6 марта 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду