Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 21:52
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 27 марта 2023

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1473,21-1,74%

Парламент Швеції схвалив пропозицію уряду щодо безоплатної передачі військової техніки Україні суму 6,2 млрд шведських крон ($532 млн).

Про це повідомила пресслужба швецького парламенту Ріксдаг.

У новий пакет увійдуть танки, артилерійські системи Archer, система протиповітряної оборони Robot system 97 та боєприпаси.

***

Міністр оборони Північної Македонії Слов'янка Петровська під час виступу у програмі "360 градусів" розповіла, що її країна може надати Україні 12 гелікоптерів Мі-24. На наступному засіданні уряду планується внести пропозицію про прийняття відповідного рішення.

***

Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги, куди увійшли в тому числі три інженерні машини Dachs на базі німецького танка Leopard 2, 100 кулеметів MG3 для танків Leopard 2, бойових машин піхоти Marder і Dachs, інше озброєння.

***

Проєкт Листа про наміри уряду і Національного банку України до Міжнародного валютного фонду і проєкт Меморандуму про економічну та фінансову політику затвердив Кабінет міністрів.

Відповідне розпорядження №242 уряд ухвалив на засіданні 24 березня.

***

Група кредиторів України за результатами зустрічі за участю представників МВФ і Світового банку 23 березня надала фінансові гарантії для нової програми розширеного фінансування EFF для України, підтримуваної МВФ, повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

Надання гарантій передбачає продовження паузи (standstill) щодо виплат боргу країнам Групи кредиторів на період дії програми МВФ (2023-2027 роки).

***

Іспанія надасть Україні понад 14 мільйонів євро для продовольчої програми.

***

Чистий продаж доларів Національним банком України (НБУ) зріс другий тиждень поспіль - до $495,5 млн з $376,2 млн тижнем раніше і з $277,9 млн - двома тижнями раніше.

***

Україна більше не буде вдаватися до «небезпечного» друкування грошей для фінансування державних видатків. Про це заявив глава Нацбанку Андрій Пишний в інтерв'ю Financial Times.

***

Активи системи недержавного пенсійного забезпечення 2022 року зросли на 263,2 млн грн, або на 6,8% - до 4,14 млрд, проте кількість недержавних пенсійних фондів (НПФ) знизилася з 64 до 55, повідомила інвестиційна група ICU в телеграмі у п'ятницю.

***

Київська міська рада у четвер, 23 березня, проголосувала за збільшення видатків бюджету столиці України у 2023 році на 14 млрд грн при збереженні доходів майже без змін. Рішення підтримали 73 депутати міської ради, пише LIGA.

Додаткові видатки розпорошені на десятки різних програм, серед яких найбільші:

  • утримання та розвиток мостів/шляхопроводів — 2,25 млрд грн;
  • утримання та розвиток інших об'єктів транспортної інфраструктури — 1,33 млрд грн;
  • будівництво об'єктів житлово-комунального господарства — 1,16 млрд грн;
  • аварійні та відновлювальні роботи на пошкоджених внаслідок обстрілів ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 — 1,04 млрд грн.

***

Українці у лютому-березні 2023 року почали менш песимістично оцінювати економічну ситуацію в країні навіть порівняно з "довоєнним" періодом: наразі її оцінюють, як "дуже погану" або "досить погану" 55%, тоді як за вісім місяців до повномасштабного вторгнення таких було 60%, а у вересні-жовтні 2022 року - майже 65%.

***

У межах грантової програми «єРобота» українцям видано вже майже 2,5 млрд грн. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у п'ятницю.

Держава надає кошти для старту та розвитку власної справи.

***

Починаючи з жовтня 2022 року і станом на 23 березня 2023 року в Об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України залишалися пошкодженими до 5 ГВт генерувальних потужностей: 19 енергоблоків ТЕС сумарною потужністю 3,3 ГВт, чотири енергоблоки ТЕЦ потужністю 1,1 ГВт і вісім гідроагрегатів ГЕС потужністю 0,54 ГВт. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко під час круглого столу в п'ятницю в парламентському комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, присвяченому розподіленій генерації.


"Крім того, частина генерувальних потужностей залишається під окупацією. Це п’ять ТЕС сумарною потужністю 10 ГВт і наша найбільша Запорізька АЕС сумарною потужністю 6 ГВт", - доповнив перший заступник міністра.

***

Україна очікує 45 млн тонн врожаю зернових і зернобобових у 2023 році, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

***

Корпорація одного з найбагатших бізнесменів Польщі Зигмунта Соложа Grupa Polsat Plus розглядає купівлю українського Сенс Банку (колишній Альфа-Банк), який належить росіянам Михайлу Фрідману, Петру Авену та партнерам. Про це українському виданню Forbes незалежно один від одного розповіли два співрозмовники, знайомі з обставинами перемовин.

***

Українська корпорація «Мотор Січ» роками співпрацювала з підсанкційними іранськими компаніями. Про це свідчать документи, які були виявлені під час обшуків у кабінеті підозрюваного у колабораціонізмі експрезидента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва, повідомляє проєкт «Схеми», журналісти якого отримали доступ до цих документів.

***

Компанія DTEK Holdings Limited викупить єврооблігації "ДТЕК Енерго" із погашенням у 2027 році на всю заявлену суму - $80 млн, сумарний обсяг викупу за номіналом склав $193 млн 532,85 тис.


сайт  "КІНТО"

тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 27 марта 2023
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Щотижневий огляд фондового ринку
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду